Mazais meža dīvainītis ar sviesta burku rociņā ([info]savaadaisu) rakstīja,
@ 2018-01-10 09:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Reku vēl viena +/- sāpīga tēma par ko padomāt.
Tā kā dzīvoju laukos, man ir gana daudz vietas tādai lietai kā atkritumu šķirošana. Atkritumu šķirošana ir prātīga štelle un normāla lieta, ja padomā 100 gadus uz priekšu. Tomēr re pret ko atdūros ... es ta varu nolikt trīs misenes kur vienā stikls, otrā plastmasa trešajā bleķis, pie tam man ir vieta vēl piecām misenēm, kur dalīt zaļo,balto un brūno stiklu utt utjp. BET visa šī labā doma atduras pret vienu milzīgu BET - atkritumu apsaimniekotājs atbrauc ar vienu auto un visu manu sašķiroto sagāž vienā čupā. Un tagad vēl pabļaujiet, ka esmu slikts cilvēks, ka nešķiroju atkritumus!
Sistēma sucks un nevis cilvēki negrib vai nevar šķirot. Sistēmai būtu jābūt elastīgai.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]brood
2018-01-10 09:47 (saite)
Man vispār ir tādas klusas aizdomas, ka tā šķirošana ir izdomāta, lai būtu ar ko nodarbināt mazo cilvēku, piešķirot tam misijas uzdevuma sajūtu, lai būtu ilūzija, ka vismaz kaut kas no viņa šiverēšanās ir Nozīmīga. Cik zinu, visi atkritumi tāpat pēc izvešanas tiek likti uz konveijera, kur profesionālie šķirotāji tos ar rokām sasortē...

(Atbildēt uz šo)


[info]mansgan
2018-01-10 12:53 (saite)
negalvoju par visiem, bet tam auto vienkārši ir vairāki nodalījumi. tad nu rodas iespaids, ka visu kopā sagāž

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mansgan
2018-01-10 12:57 (saite)
vai arī ne. bet vienā varot vākt papīru un plastmasu. http://www.zalais.lv/lv/atkritumu-skirosana/atkritumu-savaksana/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]savaadaisu
2018-01-10 15:00 (saite)
Ta nē. Mums tā misenieka apstrādātāja iestādes telefona otrā galā tā arī pateica, ka laukos tādu iespēju nenodrošina - šķirot jūs varat, bet visu izvedīs ar vienu mašīnu. Un mašīna ir parastā - samet visu pakaļā un ar lielo preses lāstu pastumj dziļāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lauwa
2018-01-10 18:04 (saite)
Laukos nav tik traki ar tiem atkritumiem. Papīru un visu, kas deg-nodedzina, kas pūst-kompostā. Stiklu var arī pakrāt un šad tad garāmbraucot iemest kādā specmisenē. Pārējais kopējā, maz tak tur kas paliek pāri.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]savaadaisu
2018-01-11 10:06 (saite)
Papīrs un plastmasa pa lielam arī tiek nosvilināts, arī lupatas un patiesībā viss kas deg, bet stikls un bleķis un citi sū gan būtu šķirojami. Lai gan arī tās plastmasas labāk nesvilinātu, bet nodotu pārstrādei.
Es te vairāk par faktu, ka visādas kampaņas liek man justies vainīgam par to, ka nešķiroju, bet reāli jau netiek man pat dota tāda iespēja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?