29 August 2017 @ 11:00 am
 
es nekad neesmu bijis liels Pink fans - lai gan noteikti arī neteiktu, ka man viņas mūzika nepatīk, vienkārši līdz šim nevienā brīdī pārāk apzināti neesmu tai pievērsusies. taču, protams, vienmēr ir licies forši, ka viņai ir savs, izteiksmīgs un skaidrs tēls, kurš, turklāt, atšķirībā no daudziem citiem "eksotiskajiem" mūziķiem, man nav atstājis iespaidu, ka ir mākslīgi uzspēlēts. plus, nav pilnīgi nenozīmīgi, ka viņa ir viens no retajiem publiski redzamajiem cilvēkiem, kuru ķermeņos es attāli spēju saskatīt kādu līdzību ar savējo - ja neskaita krūšu izmēru, ķermeņa forma ir ļoti līdzīga: spēcīgas kājas, rokas un pleci, nav izteiksmīga vidukļa, pat esot izcilā fiziskajā formā. un tad es noskatījos viņas šobrīd plašu popularitāti ieguvušo runu, saņemot MTV VMA balvu, un secināju, ka būs varbūt jāpaklausās laikam vairāk tā mūzika, jo viņas reakcija uz meitas self-image sāpi ir atbalstoša, konstruktīva, iedvesmojoša un empowering:

role models

vairāk tādu vecāku. man ļoti būtu noderējusi tik prātīga mamma, bet diemžēl viņai pašai (šķiet, vienmēr) ir bijis grūti ar savu ķermeni. un, ja es kādreiz būšu kādam mamma, es gribu, lai spētu dot līdzīgu vēstījumu - bet, lai kā arī galu galā nebūtu, skaidrs, ka ir jāatrod tas "cits" sevī, kuram ir problēmas saskatīt mana veida skaistumu, un jāpalīdz tam mainīties.
 
 
( Post a new comment )
cits laiks[info]siltavieta on August 29th, 2017 - 04:46 pm
jēa, vai ne, katram tādu mammu.
(Reply) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on August 29th, 2017 - 06:58 pm
Apraudājos klausoties.

Bet vispār es aizdomājos par vienu lietu - viņa saka "when people make fun of me..." Kad es mēģināju mātei stāstīt par to, ka skolā par mani visu laiku smejas, es pamazām sapratu, ka viņa vienkārši nezina, kā tas ir -, jo viņai pašai skolā bija lieliskas atzīmes, viss sanāca un padevās, tajā pašā laikā bija arī pietiekami daudz draugu -, un bija skaidrs, ka viņa vienkārši nezina, kā ir tad, kad tu esi tas nūģis, kam nonstop dara pāri, un viņai likās, ka vienkārši vajag uzvesties tā, lai tu citiem patīc (kaut arī man nebija ne jausmas, kā tas strādā, jo es it kā apzināti nedarīju neko tādu, lai citiem izraisītu nepatiku pret sevi un motivētu viņus, piemēram, mani raut aiz matiem vai mest manas mantas miskastē). Un skaidrs, ka tas ir par empātju un to, cik tavs bērns tev vispār ir svarīgs utt., bet tie aspekti: a) man ir līdzīga pieredze/ja nav, es mēģinu saprast, kā/kāpēc ir, ja ir tāda pieredze; b) ja man ir tāda pieredze, es pats mēģinu tikt ar to/tās sekām galā savā dzīvē - ir nenormāli svarīgi, ja šie punkti iztrūkst, es domāju, ka šādā un līdzīgās situācijās sakarīgi atbalstīt savu bērnu īsti nav iespējams.
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on August 29th, 2017 - 07:04 pm
Jo man šķiet, ka mana māte par mani jutās tāpat kā mani klasesbiedri - such a freak, what should we do about it? Un izklausās, ka Pink par savu bērnu tā nejūtas (un arī par sevi nē.)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on August 29th, 2017 - 09:43 pm
jā, man šķiet, tā ir viena no svarīgākajām lietām pasaulē, lai varētu uzņemties rūpes par bērnu - spēt empatizēt arī ar situācijām, kuras pats uz savas ādas neesi pieredzējis, un censties nevis atrast quick fix, kas ļautu pašam tikt prom no savas neērtības situācijā, bet gan meklēt tādu risinājumu, kas būvē bērnam drošu pamatu zem kājām, sniedz uzticamas "aizmigures" sajūtu (pat tad, ja reāli nav iespējams ņemt un izdarīt kaut ko konkrētu, lai situāciju novērstu)

un man ir ļoti, ļoti skumji, ka Tev ir un ir bijusi tāda sajūta par savu mammu. neviens to nav pelnījis, tā justies. katrā ziņā, even if you were a freak (which I wouldn't say you are, but, hey, I'm no expert), you're absolutely the best kind. what should we do about it? CELEBRATE IT! :*
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on August 29th, 2017 - 09:53 pm
Tagad jau viss kārtībā - neviens manas mantas miskastē nemet! :D
(Reply) (Parent) (Link)
Puce[info]puce on August 29th, 2017 - 07:01 pm
paldies
(Reply) (Link)
astrālais ķermenis kedās[info]nervukamolis on August 29th, 2017 - 09:47 pm
spēcīgi..
(Reply) (Link)
University of Awesomeness[info]kini on August 30th, 2017 - 11:14 am
pink ir burvīga :)
(Reply) (Link)
mama drama[info]virginia_rabbit on August 30th, 2017 - 11:27 am
man patīk multene Lilo un Stičs jo tur "popularizē cita tipa ķermeņus - spēcīgas sērferu kājas. domāju, ka daudziem/ām, kam ir šis ķermeņa tips palīdz saglabāt veselīgu pašvērtējumu.
(Reply) (Thread) (Link)
mama drama[info]virginia_rabbit on August 30th, 2017 - 11:28 am
ups piedo lielo bildi
(Reply) (Parent) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on August 30th, 2017 - 11:57 am
jā, es arī priecājos par katru solīti pretī daudzveidībai multenēs
(Reply) (Parent) (Link)
cits laiks[info]siltavieta on September 6th, 2017 - 11:10 pm
(Reply) (Link)