28 February 2017 @ 09:42 am
 
es gribētu vasaras forumā novadīt nodarbību par mentālo higiēnu, hah
 
 
( Post a new comment )
helvetica[info]helvetica on February 28th, 2017 - 09:46 am
es atkal varētu piedāvāt free hugs, izskatās, ka daudziem ļaudīm hugs nāktu par labu.
(Reply) (Link)
snauts[info]snauts on February 28th, 2017 - 11:35 am
Kas ir mentālā higiēna?
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on February 28th, 2017 - 12:17 pm
ikdienišķas rūpes par savas garīgās veselības un līdzsvara uzturēšanu un veicināšanu, praktizējot 1)efektīvu emocionālo regulāciju (neapspiest emocijas, bet arī nebūt overwhelmed), 2)veselīgas pašapziņas nodrošināšanu, 3)attīstot konstruktīvas problēmsituāciju un konfliktu risināšanas stratēģijas, 4)apzināti prioretizējot darbības, kas nepieciešamas pilnvērtīgas personiskās funkcionēšanas norisei, 5)identificējot situācijas, kurās jāmeklē palīdzība, un rīkojoties atbilstoši. līdzīgi kā tīrām zobus, lai tie nesabojātos, un ejam pie zobārsta, ja radušās problēmas, tāpat arī par prātu vajag parūpēties un iet pie speciālista, ja kaut kas pārāk sašūpojies
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
snauts[info]snauts on February 28th, 2017 - 12:28 pm
Kā tu rekomendētu tikt galā ar "emotionally abusive" cilvēkiem?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on February 28th, 2017 - 12:40 pm
atkarīgs no konteksta. jāatrod labākais veids, kā sargāt savas robežas, kas bieži vien var nozīmēt attiecību pārtraukšanu ar minēto cilvēku, vai arī ļoti striktus nosacījumus, kādos tās var tikt uzturētas un praktizētas. es jau arī neesmu nekāds speciālists, bet spilgti redzu, cik liela problēma ir fakts, ka ar cilvēkiem par šo (nepieciešamību rūpēties par savu garīgo veselību, ieviešot konkrētas higiēnas prakses, līdzīgi kā rūpējamies par savu fiziski ķermeni) netiek runāts, skolās pat to gandrīz neko nemāca, un sevišķi mani apbēdina, ka to bieži neaktualizē pat profesijās, kur bez šī nu nekādi, kas saistītas ar emocionālu slodzi un augstu stresa līmeni. visiem atgādina, ka vajag sportot, bet, ka vajag pret sevi izturēties laipni un savu mentālo labklājību veicinoši, to kaut kā conveniently aizmirst ja ne pilnībā, tad vismaz atstāj kā tādu vēlamu piedevu, nevis absolūtu pamata nepieciešamību.
(Reply) (Parent) (Link)
A[info]klusums on February 28th, 2017 - 12:46 pm
Hah, nebiju iedomājusies, ka ir arī formāli izdalāmi punkti. Bet jā... visi punkti ir ļoti vērtīgu un svarīgi. Pa punktiem nezināju, bet savu straglu rezultātā daru šos pa kādiem 80%. Ir varbūt tev arī plašāks info? Angliski/latviski.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on February 28th, 2017 - 12:52 pm
vai, laikam būšu pārprasta - šis nav kaut kāds oficiāls saraksts, šito es vienkārši pati apkopoju no psihoterapijas, šādas tādas literatūras par dažādiem garīgās veselības aspektiem, emocionālās inteliģences un pašregulācijas lekcijām/nodarbībām, personiskās un apkārtējo pieredzes. punktus saliku, lai būtu pārskatāmāk. bet varu pēc darba dienas vai citā brīvākā brīdī piesēsties un iemest avotu lieto (tagad vnk steiga no viena darba uz otru, varu tik no telefona cibā iečiepstēt)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
A[info]klusums on February 28th, 2017 - 12:55 pm
Ah! Ļoti labi izdalīti un visu aptveroši punkti! :)
Bet materiāli - galīgi nav steidzīgi un ja jāmeklē, tad nepūlies, nopietni. :) Gūgli māku lietot. :D
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on February 28th, 2017 - 12:56 pm
nav grūti, vnk jānočeko precīzie grāmatu autori/nosaukumi (:
(Reply) (Parent) (Link)
Ilse Kahrklis[info]ld on February 28th, 2017 - 10:50 pm
man gribās piedalīties kāda tādā pasākumā. bail tikai uzrauties uz šarlatāniem.
(Reply) (Link)