29 May 2014 @ 02:44 pm
ļoti svarīgs videō  
pieņemu, ka daudzi no jums šo jau būs redzējuši, bet dubults neplīst. runa ir par mizogīniju.

violent masculinity

šī problēma sasaucas arī ar [info]banderlogs šodien publicēto videō ar "purity pledge" kustībām asv. jo, lai gan ar dažādiem rīkiem, gan tie tētuki, kas iestāsta savām pirmsskolas vai sākumskolas vecuma meitām, ka vajag apņemties saglabāt šķīstību līdz kāzām un potenciālo vīru nodot "inspekcijai" pirms pat sākt ar to īsti iepazīties, gan masu slepkavas, kas nogalina sievietes, jo nedabū seksu, būtībā pauž vienu un to pašu vēstījumu: galvenais, kam ir nozīme, kad domājam par sievietēm, ir sekss. sievietes ir seksa objekts, kurš "pieder" kādam vīrietim - tēvam vai vīrietim, kas ar viņu stājas dzimumsakaros. neatkarīgi no tā, vai uzstādījums ir "dot" vai "nedot", runa abos gadījumos ir par seksu un tā kontrōli. gribētos, lai mēs kā sabiedrība darītu vairāk, lai novērstu tādu domu gājienu.
 
 
( Post a new comment )
briinumcepuminjsh[info]french_mime on May 29th, 2014 - 03:45 pm
Jā, es arī tieši pamanīju, ka medijos galvenais fokuss ir uz to, ka viņam bija mentālas problēmas. Un ļoti reti piemin to, ka tie argumenti, ar kuriem viņš pamatoja savu rīcību, sabiedrībā ir ļoti izplatīti, un ka tieši šajās idejās ir problēma. Ideja, ka sievietes vīriešiem ir parādā seksu, tas ka vīrieši domā, ka viņi drīkst uzmākties uz ielas sievietēm, un sagaida, ka viņas uz to reaģēs pozitīvi un ka viņām ir pienākums veltīt savu laiku un uzmanību katram pretīmnācējam kam sagribējās parunāties vai pakomentēt viņu dibenus. Tas, ja sievietes vīriešiem atsaka, un vīrieši to nerespektē un nepieņem, ka viņām ir tiesības lemt par savu ķermeni un to, ko viņas vēlas vai nevēlas darīt, bet gan uzskata to par zaļo gaismu vemt pār viņām rupjības vai fiziski atriebties. Tas, ka sievietes tiek vainotas par to, ka kārtējais lohs nevarēja novaldīt savus instinktus. Nav jābūt mentālām problēmām, lai šādas male entitlement idejas novestu pie vardarbības, un tas notiek visur katru dienu.
(Reply) (Thread) (Link)
judging the mice: psc[info]rasbainieks on May 29th, 2014 - 04:54 pm
this, this, tūkstošreiz this.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]kailisunji on May 29th, 2014 - 11:56 pm
man liekas, ka sakot, ka šitam čalim bija mentālās problēmas jau visi tie negatīvie gadījumi un argumenti tiek apzīmīgoti ar to pašu kategoriju. proti, tāda domāšana ir traku ļaužu domāšana, un arī urāls, kurš gatavs sist, ja meitene iedomājas atteikt viņa smirdīgai elpai, nav diez ko vairs uzskatāms par prātīgu.

kaut gan hz, moš es kkā labprātīgi pieņemu, ka tāda atspoguļošana nav mēģinājums apslēpt vecās skolas sieviešu lomas trakā domāšanā, bet īstenībā tas konkrēti tāds ir.

(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on May 30th, 2014 - 01:12 am
diemžēl tik vienkārši viss gluži nav. pirmkārt, problēma ir tajā, ka garīga slimība nozīmē individuālu cēloni rīcībai, pie kā vainīgs tikai pats slimais, sabiedrība nav atbildīga, un, patiesībā, arī viņš pats taču līdz galam nav atbildīgs, jo ir slims. kādu rīcību nosaukšana par "trakām" tās lielā mērā trivializē un interpretē kā neprognozējamas un nenovēršamas. otrkārt, ja tiešām būtu tā, kā Tu saki, ka "tāda domāšana ir traku ļaužu domāšana" (pieņemot, ka Tu ar to domā, ka tā tātad tiek vērtēta kā abnormāla un novēršama), tad brīdī, kad internetā parādījās pirmie viņa savārstījumi, tam tiktu pievērsta nopietnāka uzmanība.

un, patiesībā, neatkarīgi no tā, vai viņš tiešām bija vai nebija garīgi slims, tā slimība nevarētu tikt uzskatīta par vienīgo cēloni vardarbīgajai rīcībai. slimību var vainot pie tā, KĀ tika izpausta viņa neapmierinātība ar esošo situāciju, bet motivācija, cēlonis, kā jau videō, manuprāt, ļoti labi paskaidro, bija sabiedrībā gluži labi akceptētais uzskats, ka pasaule vīriešiem ir parādā sievieti, ko drāzt. vai vesels cilvēks izvēlētos iet un nošaut bariņu meiteņu, lai risinātu "netaisnību", ja nav dabūjis? nē. bet ir neskaitāmi daudz veselu cilvēku, kuri to REDZ kā netaisnību, tieši tāpat kā šis puisis, tādējādi leģitimizējot viņa sajūtu, ka tā ir problēma, un ļaujot to "risināt" vairāk vai mazāk neadekvātos veidos. un atšķirībā no garīgām slimībām, šis priekšstats ir kaut kas, ko viennozīmīgi ir iespējams novērst.
(Reply) (Parent) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on May 29th, 2014 - 04:33 pm
Man šķiet, ka liela problēma šajā visā ir arī sieviešu pašu attieksme, kaut vai visādās situācijās ar seksuālu uzmākšanos - man rodas iespaids, ka pašas sievietes vīriešiem regulāri meklē aizbildinājumus "bet vai nevarētu būt šitā?, kaut arī, ja tu nesaproti, ka tev pasaka "nē", tu esi vienkārši vai nu kretīns vai maniaks, savukārt, ja sievietes uzvedībā tiek pamanīts kaut kas potenciāli provocējošs vai tāds, ko par tādu varētu pavērst, tad viņa tūlīt ir "apšaubāmas uzvedības", man tas liekas tik nenormāli negodīgi. Un šī nostāja tiešām bieži ir pašām sievietēm, kad viņas uz tādām situācijām noraugās no malas,, es gan arī par šo esmu lasījusi, ka tas lielā mērā ir saistīts ar bailēm, tb – ir jāvaino tās sievietes, kruas ir cietušās no seksuālas vardarbības un jāuzskata viņas par “vieglas uzvedības”, jo tad var domāt no sērijas “es taču tā neuzvedos, mans bērns tā neuzvedas - mēs esam pasargātas, kas, protams, ir muļķības.

Bet, man šķiet, par šīm lietām arī būtu daudz plašām jārunā un “jāizglīto” sabiedrība. Un jārunā, nevis tikai caur visādiem skaļiem saukļiem, bet arī tiešām iedziļinoties un skatoties, kur un kā visādiem grriziem un absurdiem priekšstatiem aug kājas.
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on May 29th, 2014 - 04:47 pm
tam, par ko Tu šeit runā, ir pat termins - internalizēta mizogīnija. un tā ir patriarhālas sabiedrības un rape culture sekas - sabiedrība, kā mēs zinām, ietver gan vīriešus, gan sievietes, un valdošie priekšstati tiek kādā mērā ieaudzināti visiem, arī tie absurdie un dzīvi bojājošie. ja nemāca cilvēkus kritiski domāt un pašiem reflektēt par savu atskaites sistēmu, tad var būt ļoti grūti saredzēt, cik tā ir kļūdaina. par šo visu patiesībā jau diezgan daudz runā social justice aktīvistu vidē, vienkārši pagaidām tas nav tik plaši publiski popularizējies, kā gribētos.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
banderlogs[info]banderlogs on May 29th, 2014 - 10:02 pm
man visvairāk tieši baida tā internalizētā (cik briesmīgi tas izklausās) mizogīnija, ka ir čupām cilvēku, kas pat nesaprot, kādu toksisku draņķi ir uzņēmuši. un viņi jau ļoti aktīvi protestēs, sak, kāda tur sieviešu kontrole, ir taču vienkārši pareizi gaidīt līdz kāzām.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]kkkungs on May 29th, 2014 - 05:15 pm
Tik tiešām. Arī sieviete var būt kretīns un maniaks. Un vīrietis - apšaubāmas uzvedības.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]nulle on May 29th, 2014 - 05:31 pm
Labāk iešu iekapāt aliņu, kādas problēmas?
(Reply) (Thread) (Link)
[info]nulle on May 29th, 2014 - 05:48 pm
Man neviens neatbildēs un atstās in sadness and grief?!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]nulle on May 29th, 2014 - 05:51 pm
No woman ever will have seks with me?!
(Reply) (Parent) (Link)
[info]nulle on May 30th, 2014 - 10:06 am
Teiksim, ieeju Fb šorīt -- tur man ieteikts raksts no "Princese" (krieviski):

http://otvetnavse.com/relation/309-sovety-muzhika-muzhiku-18-nenormativnaya-leksika.html
(Reply) (Link)