Februāris 20., 2024


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
15:53
Es laikam pamazām sāku pa īstam satraukties par nākotni. Šis raksts ir diezgan loģiska summa pēdējo laiku vaibam. Krievijas taktika attiecībā uz NATO ir nevis uzbrukt ar spēku, bet tīri psiholoģiski atšķelt kādu konkrētu valsti no kopējā bara (skat. Ungāriju). Turklāt izskatās, ka viņi pašlaik pilnā ručkā šo taktiku mēģina iespiest katrā Eiropas spraugā (skatīt šodienas ziņu par Krievu specdienestu uzbrukumu Igaunijā, man slinkums meklēt, gan jau kaut kur parādīsies). 
Sekojot līdzi Ukrainas karam jau sen ir skaidrs, ka Eiropas militārā kapacitāte ir zema, gan ražošanā, gan izpildīšanā. Būtībā vienīgais Eiropas drošības garants ir ASV. Nu lūk un ja mēs visas pieminētās lietas saliekam kopā loģiskā ķēdē - un diemžēl bildē ir ienācis šīs ruso ķēdes nopietnākais posms Tramps - tad tā nākotnes perspektīva ir so so. Gan jau Puķiks jau tagad sūta mīlas vēstules Trampam, tad iebīdīs Trampu par prezi, Tramps pateiks man pohuj par Ukrainu un pohuj par Eiropu un tad Krievijas/Ķīnas apvienotais karaspēks mums visiem teiks čau. 
Rodas sajūta, ka Eiropas savienība JOPROJĀM netic, ka liela mēroga karš Eiropā ir pavisam reāla realitāte. 

(18 baksta | FSHK)

Comments:


[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:20. Februāris 2024 - 17:23
(Link)
Ja paskatās uz ru elektroniku, tad pārliecīga nedrošība diezgan strauji pāriet. Labi saskarē ar UA ne sevišķi labi apgādātajiem spēkiem [neviens nedod UA jaunāko, klasificēto tehniku] viņiem vēl ir kaut kādas izredzes, bet tālāk stipri apšaubāmi.
[User Picture]
From:[info]rkktzd
Date:20. Februāris 2024 - 17:30
(Link)
Tas ir mīts kam Krievija grib lai noticam. Kara sākumā - jā, bet pašlaik RU militārās ražošanas apjomi skrien cauri jumtiem un ikp aug. Krievijā pašlaik ir kara laika ekonomika - tur neviens nesēž un negaužas par to, ka nav elektronikas. Atcerēsimies par draugu Ķīnu, kas ir elektroniski ļoti advancēta. Turklāt ne jau ar elektroniku RU pašlaik gūst panākumus Ukrainā, bet ar artilēriju. Tās viņiem pietiek 10000 gadiem.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:20. Februāris 2024 - 17:50
(Link)
Apjomi tas viens, saturs jeb tehnoloģiskais līmenis atkal kaut kas cits. Jā viņi spēj ražot vienkāršu tehniku. Jā daudz. Nē, modernā karā pret attīstītām rietumu valstīm tas neder. Jau tas vien ka UA ar samērā primitīviem droniem spēj iznīcināt lielus krievijas karakuģus, DRLO lidmašīnas (A-50) kā arī uzbrukt mērķiem pašā krievijā varētu palīdzēt ekstrapolēt kas notiktu ja UA vietā būtu Francija, GB. Nu un politiskā līmenī - nesen ASV pieņēma speciālu likumu ka ASV prezidents vienpersoniski nevar pieņemt lēmumu par ASV izstāšanos no NATO.
[User Picture]
From:[info]artis
Date:20. Februāris 2024 - 21:15
(Link)
Nevajag fantazēt. Runa nav par visiem Rietumiem, bet tikai par Eiropu. Neeiropas valstis veido 80% no NATO budžeta. Ja ASV aiziet no Eiropas, iestājas vakars uz ezera. Neko nedod tas fakts, ka "ASV prezidents vienpersoniski nevar pieņemt lēmumu par ASV izstāšanos no NATO". Jo 5. pants paredz plašas manevra iespējas katrai valstij par to, kā tā atbildēs. Var atbildēt kā vācieši Ukrainas kara sākumā - atsūtīt siltas segas un ķiveres.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:20. Februāris 2024 - 22:57
(Link)
Tik vienkārši arī nav aiz tā elementārā fakta ka Eiropā tomēr ir 2 valstis ar speciālajiem ieročiem un to nogādes līdzekļiem, ieskaitot zemūdenes. Nu un te atkal parādās nākamais elementārais fakts, ka 2076 tipa sonaru komplekts ieliek kaut kādam MGK - 540 vai tml
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:20. Februāris 2024 - 17:54
(Link)
P.S. Protams, pretinieku nekad nevajag novērtēt par zemu, bet šādi ir secinājumi ja paanalizē kaut vai UA notriekto ru raķešu tehniku un citas trofejas. Vai nu XXgs 80 - 90 gadu komponenti vai arī apejot sankcijas iešmugulēts kaut kas.
[User Picture]
From:[info]rkktzd
Date:20. Februāris 2024 - 18:23
(Link)
mjā, tam es piekrītu, bet paskaties - divu gadu laikā RU armija no bomžu bara ar kališņikoviem ir kļuvusi ievērojami taktiski viltīgāka. Pašlaik kara laukā viņi absolūti dominē - jā ar milzīgiem upuriem, jā izdarot kara noziegumus, bet dominē. Var jau būt ka pie vainas ir arī tas, ka ukraiņiem beidzas munīcija, bet paskatoties kā viņi uzbrūk ar vien biežāk sanāk redzēt manevrus, kas tīri taktiski apmuļķo ukraiņus. Ja 2 gadu laikā viņi spēj savākties, kāpēc lai 10 gadu laikā nesavāktos tik lai darītu ko vairāk
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:20. Februāris 2024 - 18:52
(Link)
Es piekrītu ka viņi ir efektīvi pret UA, bet pret citiem vajadzēs ne tikai taktiskus manevrus, bet arī sakarus (pašreizējie krievu ir pārtverami vai vismaz peilējami), dominanci gaisā ( OK, pret UA ir, bet pret citiem?). Nu un vēl - mobilizēta ekonomika nav stabila ekonomika, dažu gadu laikā izlīdīs tas vienkāršais fakts ka visa valsts nesastāv no armijas.
[User Picture]
From:[info]rkktzd
Date:20. Februāris 2024 - 19:28
(Link)
tas ko es mēģinu pateikt ir ka RU grib karot, NATO negrib. un kur ir griba, tur ar laiku atnāk arī varēšana.
Par ekonomiku - nav īsti tādu līderu, kas spētu moderēt kaut kādu neapmierinātību, visi jau apvākti, bet nu hvz, aug arī jauni cilvēki
[User Picture]
From:[info]rkktzd
Date:20. Februāris 2024 - 19:32
(Link)
un atcerēsimies, ka runa ir par to ka Eiropai jāaizstāvas no RU bez ASV dalības
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:20. Februāris 2024 - 23:09
(Link)
Šis zināmā mērā ir taisnība, rietumos ir strauji jābeidz visādi kreisi zaļie kursi, pseidoekoloģija un dzīvniekdraudzība, degrowrh idejas un pārējais viegli iesarkanais postmodernais sviests kam ģenerāli nav nekāda sakara ar reālu dabas aizsardzību utt bet kas tikai vājina sabiedrības.
[User Picture]
From:[info]artis
Date:20. Februāris 2024 - 21:12
(Link)
Krievijas EW (Electronic Warfare) spējas ir vienas no labākajām pasaulē ("peer" vai vismaz "near-peer").
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:20. Februāris 2024 - 23:07
(Link)
Jaudīgi traucējumu ģeneratori jā [ viņiem daudz maz padodas lieljaudas platjoslas SAF tehnika] bet uztveršana un analīze - ne tik labi
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:20. Februāris 2024 - 17:40
(Link)
Par to, ko nevari ietekmēt nav jēgas uztraukties. Ir jēga mainīt to, ko vari ietekmēt, ja vajag.
[User Picture]
From:[info]rkktzd
Date:20. Februāris 2024 - 17:43
(Link)
Ou fu, paldies, vairs neuztraucos.
[User Picture]
From:[info]watt
Date:20. Februāris 2024 - 18:52
(Link)
labāk taču nekā uztraukties bezjēgā!
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:20. Februāris 2024 - 20:46
(Link)
Šī kara misija ir iznīcināt maksimāli daudz cilvēku un sagraut ekonomikas, nevis kādu "vinnēt". Ukraina ir bufervalsts starp diviem ģeopolitiskiem spēkiem. Kārtējais upuris, lai Goldšteins varētu uzvārīties uz citu tuatu slepkavošanu un Ivans varētu izvīstīt muskuļus, tēlojot, ka ir varens.
[User Picture]
From:[info]ulvs
Date:22. Februāris 2024 - 17:52
(Link)
Interesanti, ka publiskajā telpā Putins izsakās pozitīvi par Baidenu, bet negatīvi par Trampu.

Paredzu, ka Eiropa beidzot pamodīsies no sava militārā pagribuma, jo tas ir politgribas jautājums nevis spēju/kapacitātes. Ja tuvākajos gados nebūs konflikta starp Eiropu un Austrumiem, saražosim un sapirksim visu vajadzīgo un būs ok.
K -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba