-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2014-02-25 21:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
vakars ar bērnu
A. izgāja ārā pa durvīm un es sapratu - šis būs garš un grūts vakars. māja bija nekārtīga, izlietnē trauki, bērnam nav ko ēst vakariņās un tas (bērns) visu laiku sameklē iemeslus niķoties un bļaut. tā tas turpinājās kādu laiku, es nezinu, varbūt pusstundu. līdz vienā brīdī es sapratu, ok, laikam jāsāk ar viņu kopā kaut kas darīt. mēs saģērbām lelli (kuru viņa pēc tam izģērba atkal. viņai ir (man) gluži nesaprotama tieksme izģērbt lelli. drēbes reizēm tiek atstātas mugurā, bet pamperu rauj nost uzreiz). un tad viņa paņēma no manis lelli un es sapratu, ka mana dalība vairs nav vēlama. kopš tā laika, aptuveni sešiem, līdz pat pusdeviņiem, viņa ieraudājās vienreiz - kad tīrīju viņai zobus. bērns bija mierīgs un harmonisks. mēs mazliet palipinājām plastilīnu un padarījām vēl šo to, lielāko vakara daļu klausījāmies bērnu mūziku. bet pārējo laiku es darīju savus darbus un viņa mierīgi līdzpastāvēja. uzvilkusi viņai pižamu teicu, ka tagad izlasīsim 2 grāmatas. un tad notika neticamais. nebijušais. mēs izlasījām grāmatas un viņa, tā vietā, lai histēriski kliedzot, skrietu pakaļ vēl grāmatām, ar smaidu aizgāja līdz gultai, ar smaidu ļāva sevi iecelt, apsegt un iedot miega aitu (jā, viņai tāda ir). ar apmierinātu, harmonisku smaidu, kurš teica "viss ir tieši tā, kā tam ir jābūt un cik gan tas ir labi", viņa ļāva man izslēgt gaismu un nodziedāt miega dziesmiņu. es atstāju istabu bez vismazākā pīkstiena. jūtos kā kādā fantāzijā nonākusi, goda vārds. saprotu gan, ka diezin vai šis drīzumā atkārtosies. un nezinu, kas notiks naktī. bet. pagaidām ir ļoti labi.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]daria
2014-02-25 23:15 (saite)
Nu jaa, katram savs. Tad varbuut arii veel nevajag. Uz otro sanjemties, kad viens jau ir, ir kaut kaadaa zinjaa vieglaak (zini, kaa tas ir) un kaut kaadaa zinjaa gruutaak (_zini_, kaa tas ir). Un dazhreiz jau vajag pabaudiit dziivi un vienam otru (ui, kaa es gaidu Latviju ar omiishu armiju, kad mees vareesim taa kaartiigaak pabuut divataa!).

(un paldies. Par to forshi un aspraatiigi. Man reizeem liekas, ka manis vispaar vairs nav, ir tikai beernu barojamaa/mainaamaa mashiina, tagad censhos mazliet sanjemties un buut kas vairaak)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2014-02-25 23:34 (saite)
es TĀ baudu to, ka BEIDZOT es esmu es. un tikai tad māte. nevis māte, kas esmu arī es. tad, kad tā nebija, tad bija ok. hormoni, droši vien arī kaut kāds senais mazuļa "izbarošanas" instinkts, kas man turējās nelielu stērķīti virs gada kopš bērna piedzimšanas. tad viss likās esam tā kā vajag. bet tagad. tagad es jūtos kā ar noņemtām klapēm. un izrādās, es sev esmu pietrūkusi. un es nemaz nedegu vēlmē atkal mesties šajā hormonu un instinktu virpulī, kas pārmāc personību, kad rodas bērns.
bet no otras puses. plānam taisīt bērnu kaut kad drīz bija pietiekoši daudz plusu, lai mēs vispār šādi nolemtu. un otru bērnu tomēr (tieši mums, ne jau visiem) vajag. un es tūdaļ uzsākšu apmeklēt psihoterapiju, kurā ceru (visa cita starpā) tikt arī pie atbildēm uz jautājumiem, kā tad un kādēļ īsti ir ar slodzēm attiecībās (gan mūsu, gan vispār). un man gribas ticēt, ka zinot "kā ir", spēsim arī konstruktīvāk un ātrāk risināt risināmo.
un vēl tas, ka tad, kad tajā akacī ielec, tad jau atkal viss ir labi. endorfīni un hormoni un instinkti un viss šitais, kas tajā esot ir ļoti labi un priecīgi.
un es ļoti piekrītu Tev par zini un _zini_. no vienas puses es jau tagad zinu, ka ļoti daudz kas būs vieglāk. es būšu KRIETNI līdzsvarotāka māte, sieva un sieviete :) bet no otras, reāli mati ceļas stāvus, domājot par visu grūto, jo es ZINU. (apzinoties arī to, ka nav divu vienādu bērnu, tomēr Alise nebija tas grūtākais gadījums)

es ļoti novēlu Tev tikt pie īstās sevis (kas nav pirmkārt māte) aizvien vairāk un vairāk, līdz tu atkal būsi kontaktā un komfortā ar dzīvi šajā ziņā :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]daria
2014-02-25 23:48 (saite)
Psihoterapija vareetu buut interesanti. Gan tiiri redzeet, kaa tas notiek; gan sevi sakaartot. Ceru, ka Tu atradiisi gan jautaajumus, gan atbildes - vai vismaz mieru ar to, ka taadu konkreetu atbilzhu visam nemaz nav.

Jaa, beerni ir galiigi dazhaadi. Maneejie ir uzskataams piemeers :) Nekas - ja Emiilijas miegu Latvijas apmekleejums sachakareeja, tad varbuut Mikjelim sakaartos :D

Ja taa godiigi, Latvijaa es droshi vien justos savaadaak. Gan par beernu ievieshanu, gan vispaar. Mums tikai vienmeer sev jaaatgaadina, ka dziivoshana Latvijaa nav nekaaca panaceja (man, ja godiigi, mazliet vispaar bail no atgrieshanaas, ar manu caurumu CV), bet probleemas vismaz buutu citas.

Tas kontakts un komforts mazliet jau ievieshas, bet ar beerniem ir taa, ka vinji tomeer ir baigaa prioritaate, it iipashi pashaa saakumaa, no daudz kaa sanaak atteikties, tikai jaameegjina saglabaat, cik var, un atgaadinaat sev, ka beerni neesmu es un es neesmu beerni. Kaut kaa taa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?