-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2016-09-13 17:16:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kādēļ tu skaties kino?

(es nupat sapratu, ka man nav atbildes uz šo jautājumu, es zinu, kādēļ skatos seriālus, bet man nav ne jausmas, kādēļ filmas)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]jim
2016-09-13 20:38 (saite)
O, no kino var būt katarse. Man ir bijusi, mēģinu atcerēties, no Trifo "400 sitieniem" un "Žila un Džima"; no jaunākajām - Injaritu "Biutiful", del Toro "Pāna labirints", Dolana "Mommy". Vēl noteikti ir piemēri. Es vispār cenšos skatīties vismaz vienu filmu dienā un pārmetu sev, ka tas reti izdodas, bet vairākas nedēļā ir točna nepārtraukti. Vispār man kā kinorežisora profesijas pārstāvei tava ieraksta jautājums gandrīz lika matiem sacelties stāvus:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2016-09-13 20:53 (saite)
Kādēļ? Visiem tak tas nevar būt skaidrs :)
Es sāku par to domāt kontekstā ar to kā filmas izvēlas mana māte. Viņa skatās pēc iespējas izklaidējošas filmas, jo tās viņai ir atpūtas forma. Un es nesen padomāju, ka man tā nav. Tādēļ es skatos seriālus, bet ne filmas. Un tad es sapratu, ka nemaz nezinu, kas ir tas, ko es meklēju kino. Tā nav katarse un tā nav viegla atpūta. Nav arī piepūle, jo ar grūti skatāmām filmām man neiet. Tāpat tas nav adrenalīns, man nepatīk trilleri un šausmenes. Tos skatoties man ir nepatīkami un bail.
Un tad es padomāju, ka nez, kā tas ir citiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tvarj
2016-09-13 21:04 (saite)
man arī tā nav atpūta. katarsi negribu, svešas emocijas ne tik. vispār nepatīk, kad manī mēģina iesvelt svešas emocijas. tā nu neskatos nemaz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2016-09-13 21:09 (saite)
Interesanti. Man ļoti nepatīk skatīties uz mokām. Morālām vai fiziskām. Nevaru izturēt pazemojumu.
Filmas skatīties gan gribas, bet ļoti reti pietiek vēlmes/iekšu riskēt atkal skatīties kkp, kas liek justies "nepareizi". Pēdējā, šķiet, gada laikā man ir patikušas 2 filmas. The hateful eight un spotlight, ko noskatījos šodien.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?