-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2015-11-22 15:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
nesen runāju ar jaunāko māsu par bēgļu jautājumu ne nu gluži, bet uz to pusi. bēgļi ir slikti, jo tie ir musulmaņi un musulmaņi ir slikti, jo tie slikti izturas pret sievietēm. un būtu jau labi palīdzēt bēgļiem. sievietēm un bērniem. bet musulmaņu vīrieši gan lai paliek, kur bijuši.
šī saruna lika man saprast, ka viss, ko es zinu par sievietēm musulmanismā, ir daži aizspriedumi un visplašāk zināmie fakti. citādi es nezinu neko. tā nu pēdējās dienās lasu. sākumā izlasīju pāris rakstus vikipēdijā, tagad lasu dažādus musulmaņu rakstus, vēlāk gribu atrast musulmaņu feministu rakstīto un dažādu musulmanisma konfesiju/atzarojumu uzskatus. redzēs, pie kāda viedokļa nonākšu tad.
vienīgais, kas neštimmē (manā galvā) šobrīd, ir, kā savienojas "sieva vīru klausa it visā" ar "sievete-biznesmene" u.c. pieļaujamām sievietes lomām. kā notiek šī vienošanās, ko vīrs ļaus un ko neļaus. bet varbūt sapratīšu to pēc dziļākas iepazīšanās ar tematu.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krii
2015-11-23 20:19 (saite)
1) varbūt pajautā to karojošajām feministēm, jo neviena no viņām nav mani pilnvarojusi izteikties viņu vārdā;
2) kas attiecas uz manu necilo personu, Tuvie Austrumi, jo īpaši Levante un Centrālāzijas zemes ir mana aizraušanās pēdējos ~ 15 gadus. Tāpēc es cenšos par tām gūt pēc iespējas vairāk informācijas un attīrīt šo informāciju no dažādiem ideoloģiskiem uzslāņojumiem u.c. sārņiem. Mācos farsi valodu, plānoju apgūt arī arābu valodas pamatus, ceļoju un cenšos sarunāties ar cilvēkiem, lai gūtu kaut cik skaidru un no aizspriedumiem brīvu priekšstatu.
Ar sievietēm sanācis runāt biežāk un daudz intīmāk nekā ar vīriešiem - tāds kultūras un komunikācijas kodekss, ko lai dara.
Tāpēc personiski man pārmest nostāšanos šo zemju vīriešu pusē šķiet mazliet netaisnīgi, jo sieviešu puse man ir pazīstama daudz labāk. Tomēr kopumā cenšos būt acīmredzamās patiesības pusē.
3) Lūdzu piedošanu, Ripp, ka šī bezgaumīgā attiecību skaidrošana notiek Tavā žurnālā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2015-11-24 00:02 (saite)
ir ok, īpaši tādēļ, ka, pa starpam, sanāk visu ko uzzināt :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?