-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2015-10-18 01:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
lai arī es joprojām neesmu droša, vai ir patiešām vajadzīgi mācīt puikām tikai "nedari pāri vājākajiem" un nekad nepiemetināt "nedari pāri meitenēm" (grūti būs paskaidrot citādi audzinātajam fiziski vājākajam vīrietim, kādēļ viņam nav jājūtas pazemotam, jo tas stiprākais ir viņam palīdzējis gadījumā, kurā parasti vīrietim jātiek galā pašam. tomēr mūsdienās joprojām lielākā daļa cilvēku tiek audzināta savādāk),
tomēr šitas "pārdodu mašīnu/kasti puikam un lelli meitenei", "pasakas puikām un pasakas meitenēm", "krāsojamā puikām un meitenēm", "padomi puikām un meitenēm", tas taču ir par traku.
mūsu dārza grupiņā ir stūrītis puikām un stūrītis meitenēm, kur puišu stūrītī ir instumenti, mašīnas un klucīši, bet meitenēm lelles, trauki utt. neizpratnes pilnie skatieni no cilvēkiem, kad saku, ka gribu nopirkt a. mašīni.
mums, pavisam nopietni, ir uzdāvināta grāmata ar pasakām par princesēm. kur KATRĀ pasakā tiek stāstīts, ka katras meitenes piepildījums ir skaista kleita un princis, bet tā sasniegšanai meitenei jābūt vien skaistai un ne pārāk gudrai.
un man no tā godīgi sakot, nāk vēmiens.
ļoti gribas, lai viņi visi iebāž to dzimumaudzināšanu sev dibenos.

bet nu jā, es laikam esmu tā briesmekle, kas īstas sievietes vietā audzinās nezinko. un izjauks bērnam visu laimi, jo sievietes laime ir tikai svārkos, ģimenē, bērnos un virtuvē. haha.

un es tiešām neesmu par to, ka meitenes un puikas jāaudzina pilnībā vienādi, bet nu šobrīd valdošās atšķirības ir daudz daudz par daudz


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]echoes
2015-10-18 12:11 (saite)
Bet vai tam ir liela nozīme? Jo ikdienā jau reti ir situācijas, kad ir vajadzīgs tas drusku lielākais fiziskais spēks, ne? Nesot veļasmašīnu? Tas jau reti :)
Un tas arī ir stipri individuāli. Ir arī vīrieši, kam ir sačakarēta mugura vai citas veselība problēmas, bet viņam liek celt un nest, jo "viņš taču vīrietis". Vai arī vienkārši nav nekāds "kačoks", un tas taču fine.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2015-10-18 12:16 (saite)
manā dzīvē tam ir nozīme, jā. es spētu nest smagumus un visu izdarīt pati, bet ir ļoti patīkami, ja tas nav jādara. mūsu mājās es mazgāju veļu un ja kkas jāizgludina, to arī vienmēr daru es. nevis tapēc, ka tas ir sievietes darbs, bet gan tādēļ, ka es, kā sieviete, esmu acīgāka uz sadzīves sīkumiem un man tas labāk sanāk. tam pretī, smagumus vienmēr nes A., rīvē un iekurina malku vienmēr A. jo viņam tas labāk sanāk un man tiešām patīk, ka man nav jādara tās lietas. un jā, es domāju, ka tas ir tādēļ, ka es esmu sieviete. respektīvi, man ir mazāk spēka kā sievietei, tādēļ man nenākas darīt lietas, kas man būtu grūtāk izdarāmas un otrādi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tvarj
2015-10-18 12:32 (saite)
luuk, tas ir tas pret ko es esmu - staastiit sievietei, ka tev ir jaavar visu izdariit pashai. es tieshaam labaak gatavoju eest, nekaa nesu malku. tomeer, ja ir gjimenes, kur normaali ir otraadaak, fine by me.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2015-10-18 12:40 (saite)
manuprāt ir muļķīgi stāstīt jebkuram - tev jāvar visu pašam. sievietēm skaldīt malka un nest skapjus, vīriešiem nekad neraudāt, būt mūžam stipram un varonīgam un tamborēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]echoes
2015-10-18 13:10 (saite)
Man gan šķiet, ka tas, ka Tu esi acīgāka, pamanot lietas, ko vajag notīrīt/sakārtot, nav tikai tāpèc, ka Tu esi sieviete :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?