readme.txt

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Lielā mērā bezjēdzīga šodiena.

Toties, kas ir interesanti, es nesen jau otro reizi novēroju vienu lietu, ko nespēju saprast. Scenārijs ir vienkāršs - vecāki ieiet bāriņā/krodziņā/whatever ēstuvē vai dzertuvē un ārā atstāj ratiņus ar savu mazo zīdaini absolūti nepieskatītus. Tas, ko es nesaprotu, ir - kādēļ tad viņu nevar ienest ar ratiem iekšā, lai viņš tur mierīgi guļ pieskatīts, nevis ārā, kur jebkurš svešinieks tīri teorētiski var īpaši nesaspringstot aizripināt ratus ar visu sīci prom. Galu galā - bāros tagad neviens nesmēķē, tā kā pat tā vairs nav problēma.
Lai arī man bērnu nav, vismaz šobrīd man šķiet, ka es tā nekad, nekad nedarītu. Mamma man stāstīja, ka tad kad es vēl biju ratiņos stumjama, viņa iegāja ar mani veikalā un ratiņus atstāja ārā. Nākot atpakaļ ratu, protams, vairs nebija. Varbūt bērns ratos ir kaut kāda garantija, ka ratus nenospers, bet I wouldn't take the risk.

Un kā jums, esošie vecāki šķiet - tā ir tikai mana paranoja, kas runā, un tas ir normāli, vai tomēr nav gan?
  • hmm, nu no ētikas viedokļa jau arīdzan tīri smuki neizskatās - iet bārā un ratus ar bērnu atstāt uz ielas...
    pašai bērnu nav, bet nevaru iedomāties, ka kādreiz brāļa sīci varētu atstāt aiz durvīm un pati iet bārā...brrr...
    es arī domāju, ka īsti normāli tas nav.
    • +1
      pie tam pēdējais sīcis, ko tādu pamestu redzēju, dikti raudāja. iegāju bārā un pajautāju - a kam tur tas bērns ārā raud? kādu labu brīdi vispār neviens nepieteicās :D
  • būs kā ar Daugavpils zēnu - izzaga no ratiņiem un tik pēc 16 gadiem atklāja, ka džekiņš turpat pa Daugavpili dzīvo kopā ar savu nolaupītāj-māti.

    • mhm, un tad, kad tas nāk gaismā, tevi nabadziņu vēl izvazā pa vislatvijas presi.
      labi vēl, ka dzīvs atradās. ka nebija aizvests uz kaut kurieni kā orgānu donors melnajā tirgū.
  • Man visvairāk patīk mātes, kas šķērso ielu vietās, kur nav gājēju pārejas, lienot cauri mašīnām, kas stāv ielas malā un stumjot ratiņus pa prieksu
    • Tikpat labi var arī skriet pāri Jūrmalas šosejai, stumjot ratus. Un lai interesantāk, tad ar aizvērtām acīm.
  • Vienīgais skaidrojums, ko varu iedomāties - bērniem kautru dienu jāelpo svaigs gaiss (" jāiet pastaigā"). Vai nu vecākiem jāstumda apkārt rati, vai jāliek rati svaigā gaisā. Krogs vai veikals pie svaiga gaisa neskaitās.
    • mhm, tas tiesa par svaigo gaisu. un socializēties arī gribās, bet nu man tā šo lietu risināt būtu bail :)
  • vispār man tas nešķiet īsti normāli, kaut gan pāris reizes es pati esmu grēkojusi, kad bēbis mašīnā guļ un man veikalā fiksi ieskriet, tad es viņu atstāju tur uz pāris minūtēm.
    bet tad es no bērna tēva dabūju pa galvu par šitādu izdarību un vairs tā nedaru:)
    bērnus zog, it īpaši mazus mīlīgus zīdainīšus
    • nu mašīnu vismaz var pieslēgt, bet tik un tā - mans dārgais pat laptopu vienu neatstāj uz 5 minūtēm mašīnā :D
  • Esmu "jaunais" tēvs un daudz laika pavadām ar mazuli ārpus mājām. Pats nekad neatstātu ratiņus ar mazuli pie kroga vai veikala, bet, neskaitot bezatbildību, vēl ir tāda aktuāla problēma, ka daudzās vietās nevar normāli tikt iekšā ar bērnu ratiņiem, lai cik kompakti rati tie nebūtu. Piemēram, piemājas IKI reizēm gadās stipri izbesīties par ejām, kas aizkrautas ar neizpakotām precēm, komplektā ar citu pircēju minstināšanos un mīņāšanos.
    • mhm, ir daudzi veikali, kur pat ar palielāku somu ir grūti izgrozīties, kur nu vēl ar ratiem.
      a es tā iedomājos - ņemt bērnu uz rokām vai ielikt slingā, bet ratus sprādzēt tur, kur velosipēdus - nebūtu opcija?
      • Ratus it kā varētu sprādzēt (laba ideja), bet vismaz mums parasti ir tā, ka bez mazuļa ratos ir arī citas vērtīgas lietas sakrautas (atslēgas, maki, garākos pārgājienos vēl viss kas), ko negribas tā ielas vidū tur kraut ārā vai nejauši aizmirst, turklāt veikalā rati ir arī ļoti praktiski pie kases, kad visus pirkumus var uzreiz kraut apakšā, parasti iztiekot bez maisiem.

        Slings arī ir reāla opcija, tomēr mūsu 5-metrīgā "šalle" kaut kā attur mūs no publiskas izpildīšanās ar tās siešanu. :)
  • vot, es ar vislaik to domāju ejot gar to dorianu.. man liekas creepy taa atstaat bērnu :/
  • bērnu vēl nav, bet imho atstāt nepieskatītu - epic fail. cilvēki mūsdienās ir traumēti, kas tik nevar notikt.
    no otras puses - varbūt viņi tieši meklē veidu, kā tikt no bērna vaļā. varbūt pat ne apzināti, bet zemapziņā. bet tas jau būtu stāsts par nespēju kontrolēt savu dzīvi..
  • Tas izklausās pēc uzprasīšanās uz mentiem par bēbja atstāšanu bezpalīdzīgā stāvoklī bez uzraudzības utt.
    Pa galvu tādiem vecākiem. Ja tos tā var nosaukt.
  • tas ir murgs....ir vietas kur ar ratiem, nu maziem beerniem, tas ir, iet nevar, taa vismaz uk, bet nevar arii atstaat mashiinaa, ratos kkur aarpusveikala baara johaidii kas vecaakiem galvaa////sadusmoja mani shis, bet labi ka kaads uzraxta jo nu tad sanaak ka ir tomeer tachu taadi idioti, vajag varbuut mentiem zinjot???
Powered by Sviesta Ciba