redz, neredz ([info]redz) rakstīja,
@ 2007-09-29 13:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Aesop Rock - Attention Span f. Vast Air
Entry tags:ikdiena

visi jūs idioti, a es te viens tāds gudrs tikai. lāsts kaut kāds.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]aluka
2007-09-29 15:00 (saite)
Ŗ ir apmēram kā teikt skaņu rj(abi burti vienlaicīgi), tas no krievu valodas. Piemēram vārds ŗad (rjad), kas nozīmē "rinda".

Vilipsōns ir krutais, būtu man vārdā vai uzvārdā O, noteikti to pārtaisītu par Ō. I love the Ō, cīnīšos par Ō ar zobiem un nagiem!: D

Patvaļīgi ortogrāfijas wtf, tā bija reklāma, un Ō izmantošana piesaistīja uzmanību. Vai maz reklāmās ir bijušas visādas "kļūdas", kas tur ir ar nolūku.

"Piesārņojam valodu", ha, būtu labāk domājuši par to, ka man ar niecīgo latviešu valodas vārdu daudzumu nepietiek, lai pienācīgi izteiktos.

(Atbildēt uz šo)


[info]tie_puteksni
2007-09-29 15:11 (saite)
1. õ lieto tādos gadījumos, ja tas ir plašs. Vārdā Oskars ir pretēji, tā kā nav jēgas no šī Õ
2. Lasīju jau šito TVnetā. Vilipsons jau izmanto õ, lai krievi neizrunātu nepareizi uzvārdu.
3.''vārdos, kas vienskaitļa nominātīvā beidzas ar -š: kaŗš, gaŗš, vaŗš, kuŗš (sal. zaļš, slapjš); šo vārdu abu skaitļu visos locījumos un atvasinājumos, atskaitot tos, kur aiz r tieši seko i vai e, piem., kaŗot (sal. zaļot), bet: garens, pagarināt, kariņš (sal. celiņš)''
4. Sarakstoties tajos pašos friendos, vai kādā citā telpā, tas vēl būtu pieļaujams, bet vietās, kā piemēram, opera es to neatbalstu. Tā pat tas ir attiecināms uz valsts dokumentiem, jo ir jāraksta pēc noteiktiem valodas likumiem.
Ja netiks ievēroti šie likumi, es tik pat labi varu rakstīt kā latīņu valodā, k aizstāt ar c un tamlīdzīgām lietām. Vēl pie reizes pabļaut - mana valoda, kā gribu, tā daru. Stulbums.
Izņēmums varētu būt vienīgi tad, ja šie vārdi tiek speciāli piemēroti ārzemniekiem, jo viņiem ir izplatīta prblēma ar latviešu valodas mīkstinājuma zīmju lietošanu. Visgrūtāk iet nevis ar izrunu, bet rakstību.
5. Cilvēks ir tik attīstīts, cik attīstīta ir tā valoda. Te vēl var pieminēt K.Ulmaņa teikto "Tautai, kuras dvēselē nav iededzināts mirdzums par viņas nākotnes varenību, ir lemts iznīkt un bojā aiziet." un attiecināt uz to, ka mēs jau tā esam maza nācija, ja vismaz nesaudzēsim savu valodu, savu pagātni un kultūru, bet pieņemsim anglicismus un tamlīdzīgus ievazājumus, no mums vairs nekas pāri nebūs palicis.
6. aluka, latviešu valodā vāri ir tik daudz, ka tos nevar ietilpināt vairākās lielās vārdnīcās. Visi apstākļu, apvidvārdu ir kaudzēm, tā kā būtu tā diezgan dīvaini teikt, ka latviešu valodai ir mazs vārdu krājums. Ja Tev ir problēmas ar izteikšanos, lūdzu, vari kaut izlasīt pāris klasikas darbus, vislabāk tieši latviešu un šeit labāk ir pieminet pirmskara, vai trimdas literatūras darbus. Esmu pārliecināts, ka iegūsi ne vienu vien jaunu vārdu, ar kuru varēsi palielināt savu vārdu krājumu un palielīties saviem draugiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]redz
2007-09-29 15:55 (saite)
Tev nav ko darīt?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tie_puteksni
2007-09-29 15:55 (saite)
Ja tiek pacelta tēma, es arī atbildu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]redz
2007-09-29 15:56 (saite)
Tu mani esi pārpratis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]aluka
2007-09-29 23:59 (saite)
Jēziņ, tu nu gan esi lohs šodien.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]redz
2007-09-30 00:00 (saite)
kurš te ir lohs? a?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?