ratatoska ([info]ratatoska) rakstīja,
@ 2019-03-07 13:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Princešu pasakas
Tulkoju jau piekto veco Disneja multfilmu, pēdējā palikusi Pelnrušķīte. Agrāk nekad tik ļoti nedūrās acīs, cik visas vecās varones (ar Sniegbaltīti un Ērkšķrozīti/Auroru) un daļēji arī Nāriņa ir bezpalīdzīgas, pasīvas, tikai staigā (vai peld) un dzied. Esmu smilšu terapijai sapirkusi "Bullyland" figūriņas pēc principa "lai ir viena, kas sēž, viena, kas dejo, viena rozā kleitā" utt., bet līdz šim tā īsti pat neatšķīru, kura ir kura. Īstenībā neviens bērns no tiem, kas pie manis nāk, vēl nevienu no princesēm ne reizi nav paņēmis un ielicis savā smilšu bildē, turpretī raganas un Fortnite figūriņas ar ieročiem iet uz urrā. Ja tā paskatās uz tām princesēm - ne tikai no multeņu prizmas - bet tīri fiziski, viņas visas ir dzīvei nederīgas savos milzu krinolīnos - ne normāli paiet, ne pieliekties, ne slidas aizšņorēt. Nāriņai - divtik bezcerīgi! Sieviete ar asti. Pasniedzēji var skandināt, cik uziet, ka Pelnrušķīte ir seksualitātes un sievišķības simbols ar savu kurpi - man viņa izskatās pēc iemiesotas bezspēcības. 

Īstenībā tās vecās Disneja multenes ir graujoši morāli novecojušas. Neviena no viņu vecajām princesēm mūsdienās neraisa simpātijas. Visas ir uzbāzīgi didaktiskas, augstprātīgas, bez sirdsapziņas pārmetumiem paverdzina dzīvniekus, skandina "serves you right" pa labi un pa kreisi un tik staigā apkārt, gavilēdamas par sapņiem un mīlu, kas reiz noteikti nāks, ja vien tai ticēs. Vispār man pat prieks, ka bērni tās figūriņas neņem. Jānopērk Drošsirde vai, vēl labāk, kaut kas no "Eldrador" sērijas, piemēram šāds fitspiration paraugs. 


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]pavisam
2019-03-07 13:49 (saite)
Paklau, bet baigi jocīgi.
Pupa maza viņas visas saliktu un vēl vārdus nosauktu (viņa māk kkā pēc kleitas atšķirt), es nešaubīgi varu atšķirt tikai Nāriņu :>
Man pasakas vienmēr ir riebušās - reāli jau tās nevienam laikam neatbilst un neder, bet tāda jau to būtība. Pasapņot pie sasistas siles, ka atnāks kāds skaistulis, nobučos un - obladi-oblada - vari kreolīnā dancot, lupīt semočkas un dzīvē vairs nestrādāt!!!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ratatoska
2019-03-07 14:23 (saite)
Es arī gribu tādus dzīvnieciņus, kas māju tīra... :((((

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ratatoska
2019-03-07 14:26 (saite)
Ā, bet lasīju, ka tev jau ir dzīvnieciņš, kas māju tīra! Principā bruņurupucis. Principā tu jau esi princese! (Un ir cilvēki, kas dod vārdus trauķenēm un ar tām saskandina.) Lai gan es neticu, ka mūsu mājā irobots būtu izmantojams, mums ir trepes, pusstāvi un visādi stulbi sliekšņi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pavisam
2019-03-07 14:37 (saite)
Pilnīgi noteikti ir izmantojums, kāpnes jānorobežo, lai nenomauc lejā. Slieksnis taisni labi, mums nav, mēs taisām durvis ciet, lai nevazājas pa visu māju. Līva ir azartā, pārnes no istabas uz istabu un ieslēdz katrā :)
Kosķiks rullē!!! Goda vārds!!! Mana māja nekad nav bijusi tik tīra.

P.S. Ar Tavu atļauju, izvēlēšos būt tā, kas pampst caurām dienām. Droši vien Ērkšķrozīte :>

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kihelkonna
2019-03-07 14:12 (saite)
tev varbūt cita vecuma grupa? manai meitai ļoti interesēja Disneja princeses no 2 līdz 4 gadu vecumam (tad es arī visas padsmit princeses zināju no galvas, un bijām visas filmas sadabūjuši), bet 5 gados sāka neinteresēt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ratatoska
2019-03-07 14:23 (saite)
Skolnieki, lielākoties 5.-9. klase, tur jau laikam visai dabiski, ka princeses zaudējušas valdzinājumu :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kihelkonna
2019-03-07 14:25 (saite)
ai nē, tam vecumam interese par šamējām liecinātu par stipru attīstības īpatnību.

vienradži vēl varētu būt piektklasniecēm kaut kas līdzīgs princesēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ratatoska
2019-03-07 14:27 (saite)
Nu smilšu spēles terapijas apmācību grupā savukārt, kur 10 sievietēm vidējais vecums varētu būt ap 40, princeses iet uz urrā! Bez regresa nav progresa :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pavisam
2019-03-07 14:38 (saite)
:D :D :D
rēcu balsī!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?