zaļā buržuāzija - [entries|archive|friends|userinfo]
judging the mice

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| freidfreidlenta pukstlenta marčlenta komentlenta pollkreators ]

[Oct. 19th, 2012|03:55 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpiemetināt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:October 19th, 2012 - 06:44 pm
(Link)
pag, jūs te kaut kā esat nobīdījušies uz iemaksu kārtību no tēmas par to, vai pēc apbērnošanās kaut kas no tā arī atnāk atpakaļ saimniecībā.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:October 19th, 2012 - 06:59 pm
(Link)
Es biju sapratusi, ka, ja pašnodarbinātais maksā minimālo soc-apdr-iemaksu, tad viņam māmiņalgu maksā tā, it kā būtu bijusi minimālā mēnešalga (60% no 200 latiem), ja maksā vairāk (pēc izvēles), tad attiecīgi māmiņalga paaugstinās par tik, par cik ir maksājis. Nu tipa ja tu samaksā socapdrošināšanu it kā no 200 Ls bruto algas, tad māmiņalga ir 60% no 200 latiem, ja iemaksā it kā no 431 Ls bruto algas, tad tev ieripo atpakaļ 60% no 431 lata (300 ar astīti), ja iemaksā it kā no lielākas bruto algas, tad attiecīgi iestājas griesti un ieripo 300 ar astīti + 50% no atlikušās naudiņas. Kas, manā skatījumā, varbūt ir sarežģīti rēķināms (ņemot vērā to, ka māmiņalgu ar strādāšanu neapvieno), bet nav akurāt negodīgi, jo īpaši tāpēc, ka pastāv izvēle, vai šaut cauri griestiem vai ne.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:October 19th, 2012 - 07:07 pm
(Link)
un ja tu to vispār gribi saņemt, pamāj ardievas iespējai kaut mazliet turpināt to savu pašnodarbināto profesionālo darbību paralēli bērnkopībai.
nu labi, manā variantā vispār tur nav ko daudz rēķināt, jo tādiem buržujiem, kam vēl arī sia pieder, vispār nekas nepienākas.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:October 19th, 2012 - 07:10 pm
(Link)
Nu varētu padomāt, ka algoti darbinieki baigi var strādāt, paralēli saņemot māmiņalgu. Same shit.
(Principā jau "kaut mazliet" kā reiz var turpināt, tikai uz darba laiku jāatsakās no māmiņalgas, t.i., jāatskaitās, cik tad daudz ir strādājis, un par to laiku naudu nedabū.)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:October 19th, 2012 - 07:14 pm
(Link)
algotam darbiniekam ir visas iespējas pieprasīt viņu atjaunot vecajā darbavietā, un ja to nedara, tā ir diskriminācija nshit. pašnodarbināta persona reāli var tikai izvēlēties - padirst visu savu klientu bāzi un saņemt māmiņalgu vai nē. nav iespējas, piemēram, saglabāt vismaz kaut ko no tās klientu bāzes, ar kuru turpināt strādāt ar mazākiem apgriezieniem un reizē arī nepadirst māmiņalgu.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:October 19th, 2012 - 07:34 pm
(Link)
Nu šitā jau nu gan bija čīkstēšana "es taisu bērnus un par mani neparūpējas" stilā :) Seriously, tu domā, ka, atgriežoties no BKA, teiksim, man garantēti būs precīzi tā pati situācija darbā, tie paši klienti, iepriekšējā darba alga mani apmierinās (pēc pusotra gada inflācijas, piezīmēsim) un mana esošā struktūrvienība vēl pastāvēs? No visiem nosauktajiem es jau tagad par 2 gab zinu, ka ne :)

Bet var, var strādāt ar mazākiem apgriezieniem, točna zinu. Vienkārši papīri jāsakārto (formāli jāatsāk darba attiecības un pēc tam formāli tās jāizbeidz, ja pareizi sapratu, to var darīt pat uz dažām dienām). Izdevīgi tad, ja nopelna vairāk nekā 15 Ls/dienā, kas ir pilnīgi normāls cipars.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:October 19th, 2012 - 07:41 pm
(Link)
papīri uz dažām dienām attiecas uz autorlīgumiem, ne uz pašnodarbinātām personām, tās ir dažādas pasaules.
un čīkstēšana ir par tēmu, jo vienā sistēmā valsts (savā stilā un ne pārāk godīgi pret pārējiem iesaistītajiem, jā) rūpējas par to, lai indivīds nezaudētu vietu darba tirgū, bet otrā sistēmā (kur tas neatstātu tādu iespaidu uz citiem, starp citu) indivīdam to tieši liedz. un tā ir fundamentāla atšķirība, ja reiz te visi jautā, kā tad atšķiras šitā štelle pašnodarbinātam un svešnodarbinātam.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:October 19th, 2012 - 08:13 pm
(Link)
Fuck par to autorlīgumu štelli tad =/ Man bija radies iespaids, ka var arī pieņemt darbā un pēc tam atkal palaist atvaļinājumā, un kāpēc gan to pašu nevarētu izdarīt ar pašnodarbinātību.

Čīkstēšana, protams, vienmēr ir par tēmu un dzīve vispār ir negodīga :((( bet uztaisīt tā, lai pilnīgi visi spēles noteikumi būtu pilnīgi vienādi un "godīgi" gan pašnodarbinātajiem, gan darbiniekiem, ir vnk nereāli. Un ir dafiga daudz punktu, kuros spēlīte ir par sliktu darbiniekiem (ko tu pati noteikti zini, citādi jau nebūtu pašnodarbināta).

IMO nav valsts uzdevums pilnīgi visu izlīdzināt, lai tagad visi būtu vienlīdzīgi un pēc vieniem noteikumiem dzīvotu - svarīgi ir novākt galēju netaisnību un atstāt daudz un dažādas variācijas iespējas pa vidu, lai katrs var izvēlēties savu ceļu. Nu, un paplašināt izvēles iespējas, ciktāl tas ir valsts varā (daudz ko izdarīt vnk nav iespējams, plēsies, kā gribi).
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:October 19th, 2012 - 09:06 pm
(Link)
starp citu, pašnodarbināta es nemaz neesmu tāpēc, ka tādā veidā uzvāru sūro piķi, tas ir, to lielo šampanieša vannu :) man vienkārši tā vienmēr ir sanācis, atskaitot 2 nejaušus gadus aģentūrā.
un es tomēr domāju, ka būtu pilnīgi normāli mainīt to, kā pašnodarbinātais var arī kaut ko izmantot no tā iemaksātā šampanieša.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:October 19th, 2012 - 09:10 pm
(Link)
Dēm, tu pilnīgi lauz manu sirdi un grauj visus lieliskos priekšstatus, ja!

hackers counter system