zaļā buržuāzija - [entries|archive|friends|userinfo]
judging the mice

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| freidfreidlenta pukstlenta marčlenta komentlenta pollkreators ]

[Apr. 13th, 2010|06:17 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
man ir atkal jautājums par kukingu.
līdz šim es gaļu gatavoju pannā (vai tadžinā, bet tā jau ir cita runa), un ja gaļa prasīja sev klāt krējumu, tad dabūja skābo. nu tur vistu aknas krējumā, čili čikens krējumā, visādi indiešu čikeni krējumā.
a kāpēc cepešu krāšņu receptēs figurē tikai saldais krējums?
linkpiemetināt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]aleja
Date:April 13th, 2010 - 06:59 pm
(Link)
jo termiski apstrādājot sk. krējumu, tas sakunkuļojas
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:April 13th, 2010 - 09:17 pm
(Link)
pannā viņš nesakunkuļojas tāpēc, ka tur es viņu varu izmaisīt un to arī daru?
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:April 13th, 2010 - 09:44 pm
(Link)
nezinu, cik nu mana mamma ir likusi dārzeņus sautējumtraukā cepškrāsnī sautēties, ne reizi neesmu saskārusies ar to, ka skābais krējums tur saietu kunkuļos. man gan liekas, ka viņa no sākuma pa lielam sasautē tos dārzeņus un krējumu pielej vairāk uz beigām, bet tas tāpat kunkuļu/karstuma ziņā nemaina.
hmm, es vispār neesmu redzējusi kunkuļos sagājušu skābo krējumu.
vispār, es pat atceros gadījumus, kad esmu likusi skābo krējumu cepeškrāsnīs gatavojamiem ēdieniem, kad receptē prasītais saldais nav bijis pa rokai.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:April 13th, 2010 - 10:33 pm
(Link)
es pamēģināšu, kā tad ir ar to saldo - šodien laikam pirmoreiz mūžā nopirku saldo krējumu :)
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:April 13th, 2010 - 10:38 pm
(Link)
ar saldo protams feinšmekerīgāk. skābais tāds zemnieciskāks :)))
a Tu, ko zupas nevāri un tajās nelej nekad saldo krējumu?

p.s. vēl viena saldā krējuma cepeškrāsns recepte. viens no vispār garšīgākajiem ēdieniem kādu esu ēdusi:

vāra kartupeļus līdz brīdim kad tie ir tādi pusmīksti. durot ar nazi iekšā iet, bet liekas cieti. nokāš, saber cepeškrāns pannā vienā slānī, pa virsu saber daudz, daudz gailenes, pārlej ar saldo krējumu, pārkaisa ar daudz, daudz dillēm un cep cepeškrāsnī tik ilgi, kamēr kartupeļi ir mīksti. sāli nevajag aizmirst arī.
tagad gan galīga nesezona šim ēdienam, bet nu tie, kas bijuši čaklāki sēņotāji un, kam palielākas saldētavas, tie jau var mieloties ar šito vai visu cauru gadu :)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:April 13th, 2010 - 10:49 pm
(Link)
atcerējos, ka saldo krējumu esmu taisījusi po naznačeņiju - ar rociņu kūlusi putukrējumu, kad zabadakā bija maizes zupas laiki. bet pie ēdieniem nekad neesmu likusi, es krēmzupu nevienu mūžā neesmu vārījusi :) da arī blendera man nav (varbūt tas nav true, bet man tāds priekšstats ir radies, ka bez blendera tādas netaisa). toties taisu zupas ar kokospienu :)
gaileņu pieminēšana vien liek man slienāties kā trakam zvēriņam :)
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:April 13th, 2010 - 10:55 pm
(Link)
saldais krējums ļoti labi iet iekšā arī nekrēmzupās, es, ja ir pa rokai, šauju klāt arī visādām neblendētām dārzeņzupiņām. pieļauju, ka varētu iet kopā arī ar vistu, bet par to man atmiņa īsa un zināšana maza.

a Tu vot pastāsti sīkāk par to kokospiena lietošanu. vienreiz taisīju kokospiena kariju (kas gan nav zupa), bet nesanāca kā gribējās (un kā bija garšots citur), tāpēc kopš tā laika esu uz to kokospienu mazliet ta ka apvainojusies :)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:April 13th, 2010 - 11:02 pm
(Link)
manā repertuārā ir divas izcilas zupas ar kokospienu - viena tevi neinteresēs, jo tas ir tom kha gai (tā ir ar vistu, bet var taisīt arī ar jūras zvēriņiem tom kha kaut-kas-kas-nav-gai), otra ir t.s. skukas dāls http://www.mamashealth.com/recipe/dahl.asp pilnīgi beigts var palikt cik garšīgs tas ir.
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:April 13th, 2010 - 10:57 pm
(Link)
p.s. tai gaileņu receptei aizmirsu piebilst, ka labāks rezultāts sasniedzams traukā/pannā/veidnē ar vāku - sulīgāk un ātrāk arī izcepjas. tā kā man nav neviena trauka ar vāku, es parasti uzlieku virsū folliju.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:April 13th, 2010 - 11:03 pm
(Link)
man kā reiz ir tas rimi lojalitātes programmas "kotlešpods" - stikla trauks ar vāku. hehe, kad sākās cepeškrāsns pričendāļu posms tai programmai, es tak sodījos kā traks, ka nekas no tā visa man nebūs vajadzīgs, jo man taču nav cepeškrāsns. kas to būtu domājis :)
From:[info]liesa_miesa
Date:April 13th, 2010 - 07:38 pm
(Link)
Ātri lasot izlikās, ka tev ir jautājums par kunilingu :)
[User Picture]
From:[info]imix
Date:April 13th, 2010 - 10:08 pm
(Link)
lol, man tas pats :D
[User Picture]
From:[info]after_dark
Date:April 13th, 2010 - 10:30 pm
(Link)
kartupeļu/gaļas sacepumu cepeškrāsnī taisu gan ar sk.krējumu, gan ar saldo - pēc noskaņojuma :) tas pats cepot pannā. droši vari eksperimentēt :)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:April 13th, 2010 - 10:34 pm
(Link)
rezultāts kaut kā atšķiras?
[User Picture]
From:[info]madame_silence
Date:April 14th, 2010 - 02:50 am
(Link)
da nu protams. viens SALDAIS krējums un otrs ir SKĀBAIS krējums. :)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:April 14th, 2010 - 10:57 am
(Link)
un ko tas mums pasaka? NEKO!
[User Picture]
From:[info]after_dark
Date:April 14th, 2010 - 09:36 am
(Link)
ar skābo sanāk kreftīgāka garša un ar saldo maigāka. sacepums cepeškrāsnī man garšo labāk :) ja vēl liek klāt sieru, tad ar skābo labāk iet kopā, bet tas manai mēlei.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:April 14th, 2010 - 10:57 am
(Link)
es vakar uztaisīju kartupeļu sacepumu ar žāvētu gaļu un sieru, bija protams lielisks, tikai es tā arī nesapratu, kāpēc tur vajadzēja tieši saldo krējumu. tātad ar skābo būtu bijis vēl kreptīgāks un man garšotu vēl labāk :)

hackers counter system