|
[Apr. 13th, 2010|06:17 pm] |
|
|
|
Comments: |
atcerējos, ka saldo krējumu esmu taisījusi po naznačeņiju - ar rociņu kūlusi putukrējumu, kad zabadakā bija maizes zupas laiki. bet pie ēdieniem nekad neesmu likusi, es krēmzupu nevienu mūžā neesmu vārījusi :) da arī blendera man nav (varbūt tas nav true, bet man tāds priekšstats ir radies, ka bez blendera tādas netaisa). toties taisu zupas ar kokospienu :) gaileņu pieminēšana vien liek man slienāties kā trakam zvēriņam :)
saldais krējums ļoti labi iet iekšā arī nekrēmzupās, es, ja ir pa rokai, šauju klāt arī visādām neblendētām dārzeņzupiņām. pieļauju, ka varētu iet kopā arī ar vistu, bet par to man atmiņa īsa un zināšana maza.
a Tu vot pastāsti sīkāk par to kokospiena lietošanu. vienreiz taisīju kokospiena kariju (kas gan nav zupa), bet nesanāca kā gribējās (un kā bija garšots citur), tāpēc kopš tā laika esu uz to kokospienu mazliet ta ka apvainojusies :)
manā repertuārā ir divas izcilas zupas ar kokospienu - viena tevi neinteresēs, jo tas ir tom kha gai (tā ir ar vistu, bet var taisīt arī ar jūras zvēriņiem tom kha kaut-kas-kas-nav-gai), otra ir t.s. skukas dāls http://www.mamashealth.com/recipe/dahl.asp pilnīgi beigts var palikt cik garšīgs tas ir.
p.s. tai gaileņu receptei aizmirsu piebilst, ka labāks rezultāts sasniedzams traukā/pannā/veidnē ar vāku - sulīgāk un ātrāk arī izcepjas. tā kā man nav neviena trauka ar vāku, es parasti uzlieku virsū folliju.
man kā reiz ir tas rimi lojalitātes programmas "kotlešpods" - stikla trauks ar vāku. hehe, kad sākās cepeškrāsns pričendāļu posms tai programmai, es tak sodījos kā traks, ka nekas no tā visa man nebūs vajadzīgs, jo man taču nav cepeškrāsns. kas to būtu domājis :) | |