Comments: |
pannā viņš nesakunkuļojas tāpēc, ka tur es viņu varu izmaisīt un to arī daru?
nezinu, cik nu mana mamma ir likusi dārzeņus sautējumtraukā cepškrāsnī sautēties, ne reizi neesmu saskārusies ar to, ka skābais krējums tur saietu kunkuļos. man gan liekas, ka viņa no sākuma pa lielam sasautē tos dārzeņus un krējumu pielej vairāk uz beigām, bet tas tāpat kunkuļu/karstuma ziņā nemaina. hmm, es vispār neesmu redzējusi kunkuļos sagājušu skābo krējumu. vispār, es pat atceros gadījumus, kad esmu likusi skābo krējumu cepeškrāsnīs gatavojamiem ēdieniem, kad receptē prasītais saldais nav bijis pa rokai.
es pamēģināšu, kā tad ir ar to saldo - šodien laikam pirmoreiz mūžā nopirku saldo krējumu :)
ar saldo protams feinšmekerīgāk. skābais tāds zemnieciskāks :))) a Tu, ko zupas nevāri un tajās nelej nekad saldo krējumu?
p.s. vēl viena saldā krējuma cepeškrāsns recepte. viens no vispār garšīgākajiem ēdieniem kādu esu ēdusi:
vāra kartupeļus līdz brīdim kad tie ir tādi pusmīksti. durot ar nazi iekšā iet, bet liekas cieti. nokāš, saber cepeškrāns pannā vienā slānī, pa virsu saber daudz, daudz gailenes, pārlej ar saldo krējumu, pārkaisa ar daudz, daudz dillēm un cep cepeškrāsnī tik ilgi, kamēr kartupeļi ir mīksti. sāli nevajag aizmirst arī. tagad gan galīga nesezona šim ēdienam, bet nu tie, kas bijuši čaklāki sēņotāji un, kam palielākas saldētavas, tie jau var mieloties ar šito vai visu cauru gadu :)
atcerējos, ka saldo krējumu esmu taisījusi po naznačeņiju - ar rociņu kūlusi putukrējumu, kad zabadakā bija maizes zupas laiki. bet pie ēdieniem nekad neesmu likusi, es krēmzupu nevienu mūžā neesmu vārījusi :) da arī blendera man nav (varbūt tas nav true, bet man tāds priekšstats ir radies, ka bez blendera tādas netaisa). toties taisu zupas ar kokospienu :) gaileņu pieminēšana vien liek man slienāties kā trakam zvēriņam :)
saldais krējums ļoti labi iet iekšā arī nekrēmzupās, es, ja ir pa rokai, šauju klāt arī visādām neblendētām dārzeņzupiņām. pieļauju, ka varētu iet kopā arī ar vistu, bet par to man atmiņa īsa un zināšana maza.
a Tu vot pastāsti sīkāk par to kokospiena lietošanu. vienreiz taisīju kokospiena kariju (kas gan nav zupa), bet nesanāca kā gribējās (un kā bija garšots citur), tāpēc kopš tā laika esu uz to kokospienu mazliet ta ka apvainojusies :)
manā repertuārā ir divas izcilas zupas ar kokospienu - viena tevi neinteresēs, jo tas ir tom kha gai (tā ir ar vistu, bet var taisīt arī ar jūras zvēriņiem tom kha kaut-kas-kas-nav-gai), otra ir t.s. skukas dāls http://www.mamashealth.com/recipe/dahl.asp pilnīgi beigts var palikt cik garšīgs tas ir.
p.s. tai gaileņu receptei aizmirsu piebilst, ka labāks rezultāts sasniedzams traukā/pannā/veidnē ar vāku - sulīgāk un ātrāk arī izcepjas. tā kā man nav neviena trauka ar vāku, es parasti uzlieku virsū folliju.
man kā reiz ir tas rimi lojalitātes programmas "kotlešpods" - stikla trauks ar vāku. hehe, kad sākās cepeškrāsns pričendāļu posms tai programmai, es tak sodījos kā traks, ka nekas no tā visa man nebūs vajadzīgs, jo man taču nav cepeškrāsns. kas to būtu domājis :) | |