ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2013-07-17 11:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par to, ka visur jāstāv klāt un jāpiemēro ne tikai algas, bet gan miesassodi
Šef, viss pabeigts, var vest kundes. Man kopskaitā šobrīd ir 12 objekti gaisā un sagatavošanās darbi rit vēl kādos deviņos. Man nav laika atrasties vienlaicīgi 21 vietā. Un ja ir jānolīdzina melnzeme un jāiekaisa zāle, tas taču nav pārāk sarežģīti definēts darba uzdevums? Nu nav. Tagad mēs tūlīt skaidrosim ar ko atšķiras izmētāta čupa no izlīdzinātas, un mēģināsim noskaidrot, kāpēc nav atrodama pat neviena zāles sēkliņa.

Un tad es pats šad tad brīnos skatoties spogulī, huļi tu tik ļauns esi kļuvis.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]black_data
2013-07-17 12:24 (saite)
Jā, nu šito lasot pārņem pārdomas, kas būtu efektīgāk - miesas sodi, vai pašam pakārties. Ir zināms, ka suni ar mietu var iemācīt nedirst uz paklāja, bet tas nenozīmē, ka viņš tāpēc izdomās to darīt ārā, nevis kurpēs.

(Atbildēt uz šo)


[info]dumshputns
2013-07-17 12:59 (saite)
es nez, cik nu tevi te lasu, man liekas, ka nevar buut tik neganti stulbi cilveeki, kaa apraksti. Un tad man veel liekas, ka menedžmenta attiekme vien jau daudz nosaka, ar kaadu motivaaciju un ieguldiijumu tiks izpildiits darbs.
Iedomaajies vecāku, māti, tēvu, viena alga, iemaršējam bērna personīgajā telpā, un, pēc "tu nekam nederi, kāds nūģis un mūllāps te aug, kas nekaiš tev būt kā kaimiņu jānim", pavēlam sakārtot istabu, un vēl, to daram tā riktīgi patronizējoši, ar slāpētu "tejautāpatnavvērts" vai "estevrādīšukāvajagtutizleni". Ar kādu motivāciju, dzīvot un strādātgribu tiks izpildīts uzdevums?
Šis tāds pārspīlēts piemērs, varbūt, varbūt..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]racoon
2013-07-17 15:45 (saite)
Ir stulbi. Kas attiecas uz attieksmi, tad pirmkārt, mēs nerunājam par maziem bērniem, kuriem ir trauslas psihes. Mēs runājam par normāliem (pēdiņās) cilvēkiem, kuri ir pārdevuši man savas darba stundas par norunāto atalgojumu. Mēs esam vienojušies, ka darba stundu ietvaros tiks veikts tas un tas un tādā izpildījumā. Un darba uzdevums ir definēts precīzi. Paņem akmeni no šejienes, aiznes uz turieni. Un ja to nav spējīgi veikt, vai aiznes tikai 2/3 ceļa un cer, ka ar to pietiks, tad nedēļas beigās gūsteknim jādod nevis 100 LVL bet gan 60. Kad viņš sāk protestēt, jāatgādina ko un kā viņš ir veicis, jo es vēl esmu labsirdīgs. Es uz pirkstiem varētu pierādīt, ka tā sūda verga dvēsele man ir sataisījusi tādus un tādus sūdus naudas izteiksmē, ka 60 vēl ir labdarība. Patiesībā, ja viss būtu pa godīgo, viņam man būtu jādod tie sešdesmit.

Jūs visi tādi interesantie prātvēderi. Ja gūsteknis salauž tačku, tad gadījās. A tačka man maksā 46 lati. Un man jāpiedod? Ja viss notiktos pilnīga pa godīgo un svara kausos kā Tu iedomājies, tad aina būtu sekojoša. Algas izmaksas dienā, es smaidot, AR PAREIZU ATTIEKSMI, paprasītu gūsteknim - parādi man savu telefonu un neapskatījies to iebāztu savā kabatā, un laipni pastāstītu, ka tāpēc, ka Jūs todien uz pohām slaistījāties un neizdarījāt visu kas plānots man klients ierubī sodu 200, ls. Tas ietekmēja darbus nākamajā objektā, kur konteineris nosrtāvēja par 48 h ilgāk nekā nolīgts. Vēl 50 Lvl. Tu salauzi tačku - 46 lvl. , i taho, nedēļas alga 100 LVL mīnus 200, mīnus 50 mīnus 46 sanāk ka no tevīm ubļūd vēl 196 lati. Mobzi novērtēju uz 96. Tā kā gādā vēl sotaku suka! Tā būtu pareizi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dumshputns
2013-07-17 16:37 (saite)
Mja, nu baigi ārdies, tāds tasmānijas velns.
Varbūt tādas lietas ir jāatrunā kontraktā un apmācībā, tur arī vari izskaidrot, ka disciplinārie pārkāpumi ietekmēs algas apmēru, tādēļ, ka to rezultātā samazinās darba samaksa par visu projektu. Un pie reizes arī paskaidrot kā pareizi lietot šo metaforisko ķerru, kāds tai ir piekrāvuma limits, kā to pārbaudīt, un kā sabalansēt svaru, lai neciestu ne ķerra, ne strādnieks. Vēl arī paskaties vai ķerra ir labā darba stāvoklī.
Bet tas viss ir jādara pirms, nevis pēc, ņemot nost telefonus un algas. Mazkvalificētam darbaspēkam sava specifika, un ar to jārēķinās, nevis zobus jāgriež, ne?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?