ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2009-01-29 10:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par politisko līdzdalību
Es jau noteikti atkārtošos, bet mani pārņem neizsakāmas skumjas reizēs, kad lasi ko līdzīgu kā "Latvijas Valsts Mežu" ziedojums 90k LVL Slaktera dēlam, vai Kukulu ekskursija par Satiksmes ministrijas naudu. Es pilnīgi piekrītu tam, ka likums nav stabs, kuru nevar pārkāpt bet var apiet, tā viš vienmēr ir bijis un būs, tur mēs neko nevaram padarīt. Bet skumja jau ir par to rīšanu, par azotēm un kāmju vaigiem. Par to negausību.
Ir skaidrs, ka politika tas pats bizness vien ir, ieguldam tik, izdaram to un izceļam tik. Viss vienkārši. Mēģināšu runāt analoģijās.

Pieņemsim ka Tu strādā kantorī ar vidēji lielu apgrozījumu, teiksim pieci miļi gadā. Ir desmit kolēģi kuriem ir definēti pienākumi, atbildības un attiecīgi atalgojumi. Uzņēmumam ir definēti finansu mērķi un uzdevumi, kuru sasniegšanai iespringst viss desmit cilvēku kolektīvs, sākot no biroja vadītājas beidzot ar priekšnieku. Visam piedevām priekšnieks braukā nodauzītā toijōdā, ienākumi un bonusi starp kolēģiem ir vairāk vai mazāk transparenti, kvartāla pārskatus saņem pilnīgi visi, un katrs ir lietas kursā par notiekošo. Tad atnāk krīze šmīze, apgrozījuma līkne agonijā noraustās un sastingst. Protams ka sākās stress, kas nu būs ko darīsim. Un tad priekšnieks izkāpj no toijōdas, kura kaut ar nodauzīta, bet tomēr ir kapeiku krutāka nekā pārējiem un saka - dārgie draugi, stresam nav pamata, mūsu uzņēmumam ir uzkrāts teiksim 500k spilventiņš, neviens atlaists netiks, algas nesamazināsim, bet tagad kopīgi iespringsim, lai nepiedzīvotu mirkli, kad beidzas iekrātie 500k.

Tagad otrs variants. Tu strādā desmit cilvēku kolektīvā un Tev ir nojausma, ka apgrozījumam vajadzētu būt ap 5mln. Tikai nojausma, jo nekādi uzņēmuma rādītāji darbinieku vidū izplatīti netiek, katram ir šauri nodefinēta vaga kurā kaplēt un reizi mēnesī katrs iepeld grāmatvedībā, lai paslepus saņemtu savu aploksmi. Priekšniecība un viņam pietuvinātais menedžerēns vizinās Bentlijos, priekšnieks melnā, menedžerēns savukārt sudrabotā un abi kaut ko paslepus no visiem burās pa kaktiem. Un tad atnāk krīze šmīze. Priekšniecība turpina braukāties Bentlijos, bet aplokšņu dienā aizbildinās ar laicīgām grūtībām, kuras atrisināsies nākamnedēļ un tad gan visi saņems savu lavandosu. Pienāk nākamā nedēļa, pie grāmatvedes durvīm priekšnieks ar menedžerēnu sastāda visus pēc augumiem un pēc tam uz pirmo otro skaitīties. Tātad, tie kas pirmie - tiem šī ir pēdējā aploksne, pārējie lūdzu atgriežaties vagās. Un bez kurnēšanas!

Lai cik tas bēdīgi arī neliktos, liekas ka SIA Latvija ir otrais variants.

Un tagad lirisks nobeigums, mana uzruna valdībai - nākamnedēļ es būšu tālu prom, kur vārdu Latvija nezin, bet ceru, ka bez visas manas klātbūtnes Zanders ar domubiedriem izdrāzīs Jūs visus nahuj! Pretekļi


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dzeina
2009-01-29 10:43 (saite)
Spēcīgi.

(Atbildēt uz šo)


[info]lee
2009-01-29 10:51 (saite)
nja

(Atbildēt uz šo)


[info]blondulla
2009-01-29 10:53 (saite)
respect. tu esi cibas zanders :)

(Atbildēt uz šo)


[info]primadonna
2009-01-29 11:19 (saite)
tava klātbutne šeit vajadzīga, draudziņ :)

(Atbildēt uz šo)


[info]putnelis
2009-01-29 11:38 (saite)
labi ruukc. Preciizi.

(Atbildēt uz šo)


[info]jff
2009-01-29 12:17 (saite)
So what?

Kamēr mēs paši domāsim otrajā variantā, kamēr lielākā daļa Latvijas firmu darbosies otrajā variantā, tikmēr arī valsts būs otrā varianta valsts. Un nevajag tagad taisīt acis, tipa, mēs jau balti un pūkaini, tikai valsts, vot, ļauna un slikta.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]racoon
2009-01-29 12:19 (saite)
Man kā transparentam nodokļu maksātājam ir tiesības uzskatīt, ka pingvīni ir labi, bet tie simts treknie jūraslauvas kas izgāzušies mūsu peldvietā ir slikti!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]jff
2009-01-29 12:24 (saite)
Jā, protams, Tev ir tiesības uzskatīt, ka viena "oficiāla" darba vieta, kurā nelieto aploksnes, ir universāla indulģence visam mūžam un visām situācijām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zintish
2009-01-29 12:22 (saite)
lai Tev tur forshi

(Atbildēt uz šo)


(Anonīms)
2009-01-29 12:32 (saite)
bravo !

(Atbildēt uz šo)


[info]black_data
2009-01-29 13:59 (saite)
True. Only thing is.... eksistē taču abi scenāriji. Acīm redzot mums nav paveicies ar SIA Latvija (neiedziļinoties dziļākā analīzē par to kā dzīvot un kā būt). :)

(Atbildēt uz šo)


[info]village_idiot
2009-01-29 15:10 (saite)
Tā viš ir un tā dzīvojam, fuckinie homo post-sovieticus. Un nevajag dirst, ka neesam to pelnījuši. Ja ministriju var vadīt "biznesmenis" ar vidējo izglītību, kā arī citi, tikpat "kompetenti" ļautiņi, ko tad fuckin' var gribēt - labāku dzīvi? Rietumu demokrātijas ir izgajušas cauri visiem šitiem sūdiem apm. pirms 100 gadiem. Un tagad cilvēki reāli cīnās par to ko ir sasnieguši un aizstāv savas tiesības. Bet mēs labāk tā vietā, lai paši dzīvotu labi, barojam lielkapitālistus (gan pašmāju, gan arī citus). Nav nekādu ilūziju par rožainām perspektīvām. Un kur nu vēl mūsu, ne pārāk vienkāršajā, ģeopolitiskā situācijā. Ja neizprotat tās cēloņus un konsekvences, tad labāk pieturiet klabekli.

(Atbildēt uz šo)


[info]badlaks
2009-01-30 23:03 (saite)
pidari blje!!

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?