qgmr101 ([info]qgmr101) rakstīja,
@ 2022-09-22 21:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis: pensive
Entry tags:lietas, palags, saraksts

Par lietām, Sep 22 2022
1. Noskatījos seriālu Kosmosa Spēki [Space Force (TV Series 2020–2022) - IMDb](https://www.imdb.com/title/tt9612516/)
Man patika. Tagad domāju, ko skatīties tālāk. Varbūt Fondu. Vai Riku un Mōrtiju.

2. Man darba nav, nestrādāju. Skatos sludinājumus, nekas neuzrunā. Nekur sevi neredzu, nespēju iedomāties, kā es varētu izturēt 8 stundas darba. Nauda iet uz beigām, tāpēc nupat jau sākšu pieteikties visur, kur paņems, tur paņems. Cerams. Kā variantu skatos, ka varētu uz pusslodzi. Skatos, ka ir sētnieku vakances, bet tiem ir agri jāceļas, nezinu, vai to spēšu. Nekādu amatu es īsti neprotu, kā ka būs jāizvēlas kaut kas palīgstrādniekveidīgs. Milzu smagumus cilāt arī es nevaru, nav attīstīta muskulatūra. Taupu naudu. Izrādās, ka ķermeņa barošanai ar pārtiku (tādā līmenī, lai var aktīvi kustēties) var iztikt ar 3 -- 4 eiro dienā. Kā programmētājs, es, protams, esmu beidzies, es vairs no mūsdienu programmēšanas neko nesaprotu. Nav arī nekādas iedvesmas kaut ko programmēt, nav iekšējas vēlmes.

3. Dzīvoju mazā istabiņā. Un ļoti labi, ka tā, jo tādējādi saglabājas iespēja varbūt atgriezties normālā dzīvē. Laiks kļūst arvien aukstāks, drīz būs ziema.

4. Veselība fiziskā/garīgā ir nu tā. Vai arī pilnīgi šreijā, nu kā to ņem. Ik pa brīdim uznāk apātijas lēkmes, kad stundām ilgi guļu pusaizmidzis un neko nedaru. Internetus arī lasu arvien mazāk, tā vietā skatos Facebook video vienu pēc otra un youtube, kamēr galīgi nogurstu. Bet arī tas jau ir apnicis. Tā īsti neko negribas. Dažas dienas neko neēdu, lai izmēģinātu kā būtu pašnāvība neēdot, un nebija nemaz grūti badoties, bet tās jau bija tikai dažas dienas un bez aktīvām kustībām. Bet tāda badošanās nekādu mentālu apskaidrību neradīja, nekādas jēgas, vārdu sakot.

5. Ar miegu ir kaut kā dīvaini, atļāvu organismam pašam izvēlēties, un organisms grib gulēt apmēram no 0400 līdz 1100, pēc tam vēl mazliet, no 1500 līdz 1700. Nu jā, es vienmēr no rītiem biju mocījies ar to celšanos, un vakarā 2300 aizmigt man pārsvarā izdodas tikai ar miega tabletēm. Tagad miega tabletes ir beigušās, un neaizmiegu. Pat ja dienā ir nostaigāti 10 km. Nu un ar tādu miega režīmu, kur tad lai es strādāju?

6. Man ir sajūta, ka esmu dzīvē tik ilgi spiedis sevi un pūlējies, ka esmu no tā šausmīgi saguris, samocījies. Mēģinājis izspiest no sevis kaut ko, kas es neesmu.

7. Man liekas, ka esmu galīgi sajucis prātā. Problēma tikai tāda, ka es no ārpuses laikam izskatos normāls, tāpēc... bet varbūt tā nav problēma, bet liela veiksme.

8. Alkoholus nedzeru nu jau 243 dienas. Man ir ļoti grūti sadzīvot ar atmiņām un arī dzīvē redzamajām sekām no tā, ko es alkoholu iespaidā biju sadarījis, it īpaši pēdējos 5 gados, bet ne tikai, arī agrāk. Bet pagātni izlabot vairs nevar.

9. Dzīve ir sarežģīta, izdzīvot ir grūti. Lai saglabātu visu, kas ir labs, mīļš, skaists, ir jāpieliek darbs, tas nenotiek pats no sevis. Cilvēciskums ir vissvarīgākā lieta. Cilvēki ir, kā mēdz teikt, bara dzīvnieciņi, cilvēka labsajūtai ļoti svarīgas ir attiecības ar citiem cilvēkiem. Šajā aspektā man vēl ir kur augt un augt... Droši vien tāpat līdz galam nekad neizaugšu, kaut kāds prāta defekts man neļauj saprast cilvēkus. Man gan gribas saprast cilvēkus, piemēram, manus bērnus. Gribas, lai mani bērni ir laimīgi...

10. Ļoti svarīgi ir skatīties dzīvē uz skaisto, labo. Tāpēc eju ekskursijās. Nesen biju aizgājis paskatīties uz LU Akadēmisko centru [LU Akadēmiskais centrs](https://www.akademiskaiscentrs.lu.lv/). Ļoti skaisti izskatās, iedvesmojoši. Kā kaut kas tāds, no kā es vēlētos būt daļa. Starp citu, šo sestdien, 24. septembrī, tur būs atvērto durvju dienas, varēs izstaigāt ēkas un uzkāpt arī uz jumta (tīmekļa lapā ir rakstīts par to, kas un kad). Ceru apmeklēt pasākumu. Vēl turpat blakus apskatīju tādas kā modernas kopmītnes, arī ļoti skaistas -- [Riga - SHED Co-living](https://shedcoliving.com/riga/). Es, protams, tur nevaru atļauties dzīvot, man nav 500 eiro mēneša īrei. Tomēr man ļoti patīk, es tur vēlētos padzīvot. Ļoti glīta vide.

11. Man gribētos dzīvot tādu apzinātu dzīvi, saprast, kas notiek, saprast, ko es daru un kāpēc un kāds būs rezultāts, nevis haotiski bakstīties un izšķiest spēkus.

12. Pagaidām pietiks, sanāk kaut kāda domu plūsma, vārdu plūdos noslīkst svarīgākie domas graudi.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]eos
2022-09-23 01:07 (saite)
Ko Tu strādāji pirms tam? Un kāpēc to vairs nevar?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]resort
2022-09-23 02:01 (saite)
vecīt, programmēt ir dvēseli graujoši, ja tu to nedari priekš sevis, vecīt

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ieraksts
2023-04-15 20:29 (saite)
man daži punkti tādi līdzīgi uztverē. izklausies pēc cilvēka, kuram varbūt piestāvētu būt par bākas sargu, vai pieskatītāju kādai puspamestai pilij Francijas nekurienē.
manu "profesiju" tūlīt pilnībā iznīcinās algoritmi, un es zinu, ka nekad dzīvē nestrādāšu to standarta minimalkas verdzības režīmu. ko tagad iesākt, hujviņzin.
man vispār gribas, lai pasaule atpišas ar savu izdzīvošanas sacensību, vienkārši dodiet man mazliet naudas, kaut kādus konservus un dzīves telpu ar daudzām grāmatām kaut kur pie dabas, vsjo.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?