qgmr101 ([info]qgmr101) rakstīja,
@ 2011-04-25 23:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:Seržanta Lapiņa atgriešanās, daivings, kino, misēkļi, paralēla pasaule, sms, zero 2

Svētdiena: “Seržants” — daivings Nr. 5, sausais — “paralēlā pasaule” — Zero 2
Kino “Rīga” noskatījos filmu “Seržanta Lapiņa atgriešanās”.

Īsumā: Man patika :-)

Garumā: Speciāli pirms noskatīšanās ignorēju/nelasīju atsauksmes un recenzijas, lai nebūtu ekspektāciju, gaidu, ilūziju un ar karotīti iebarotu pseidofaktu :-) Un man patika! Pirmkārt, nevienā brīdī nebija garlaicīgi; otrkārt, bija tas liegais situāciju absurds, kas piemīt reālajai dzīvei. Bija smieklīgie momenti, bet kaut kā man šī filma “neuztvērās” ne kā komēdija, ne drāma. Kaut kas tāds haotiski dzīvīgi eksistenciāli optimistisks... kaut kā tā?

* * *

Filmas laikā man piezvanīja dzīvokļa kaimiņiene I.; es viņai atbildēju ar īsziņu “esmu kino”, bet ironiskā kārtā vispirms nejauši nosūtīju to [info]kaukau, droši vien pārsteidzu ar tādu ne pa tēmu SMS :o)

* * *

Notika 5-tā daivinga nodarbība, teorētiskā. Detalizēti tikām informēti par barotraumām (būtībā tas ir tad, kad, mainoties spiedienam, plaušās izplešas gaiss un tās mazliet saplīst) un pārāk straujas dekompresijas izraisītām veselības problēmām. Normāli minētajām ligām nav jānotiek, negadījumi notiek tad, ja neievēro instrukcijas un aizmirst veselo saprātu, kā jau visos cilvēka darbības aspektos. Stāstīja par gāzēm, parciālajiem spiedieniem, naitroksiem, trimiksiem. Par aprīkojuma lietošanas aspektiem, niršanas iespējām Latvijā, Lietuvā, Polijā. Par balonu spiediena pārbaudi un barokamerām. Daudz par ko stāstīja.

* * *

Pēc nodarbības sākās “vīru runas”, kad instruktors un K. (abi tādi kārtīgi 35-gadnieki, kam jau tuvojas 40) sāka runāt par automašīnām, motoru cilindriem (cik sapratu, kaut kādu iemeslu dēļ ir svarīgi, cik cilindru ir automašīnas dzinējam), M sērijas BMW, programmu kačāšanu RU forumos, navigācijām un tamlīdzīgi. Mazliet interesanti tā paklausīties lietas no “paralēlās pasaules” :-)

* * *

Augstākminētajās sarunās tika pieminēta lietuviešu filmiņa “Zero 2”, kas esot līdzīga filmai “Thursday”. Jūtos ieintriģēts!



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]komeeta_naak
2011-04-26 00:55 (saite)
ir šausmīgi svarīgi, cik cilindru ir tam dzinējam, to PAT ES saprotu!

(Atbildēt uz šo)

Tev patika
[info]celies
2011-04-26 07:34 (saite)
tad jau labi. tad jau ir šai filmai mērķauditorija

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: Tev patika
[info]qgmr101
2011-04-26 07:35 (saite)
Aina ar svečturīti bija ļoti ... sāpīga ... :-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kaukau
2011-04-26 11:50 (saite)
Tu katrā gadījumā neuzvari konkursā "sms ne pa tēmu", esmu saņēmusi arī vēl dīvainākas :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?