Fri, Nov. 25th, 2011, 09:48 pm
päev

BTW, sveiciens Katrīnām, Katēm, Kadrijām un Trīnēm. Ko es nesen esmu uzzinājis — arī igauņiem ir Mārtiņdiena un Katrīnas diena (nu, labi, latviešiem tā Katrīnas diena biežāk saukta vienkārši "Katrīnas"*), tikai viņiem "notiek" līdzskaņu mija** un pirmo viņi sauc par Mardipäev ("päev" ir diena, ja kas), bet otro — Kadripäev. Bet datumi tie paši.

* Mārtiņš taisa tiltus, Katrīna ārda: pa Mārtiņiem salst, pa Katrīnām kūst. Tā kaut kā arī nebija šogad? Kāds bija laiks pa Mārtiņiem?
** Šo nevajag uztvert kā nopietnu lingvistisku teoriju.

Fri, Nov. 25th, 2011, 11:16 pm
[info]rasbainieks

tas ir tas snorres iestādījums? (kuru es tikko kā atšuvu kā tulkojumu piedāvātāju...)
ai, man tā vēlme vispār ir pilnīgi iracionāla. ne man overlordu ar naudasmaku, ne arī baigi tā laika, bet vienmēr bijusi sīka cemme, sak, kā tad tā, kaimiņos ir, indoeiropieši nav, un es nesaprotu vairāk par pieciem vārdiem.
kaut gan racionālāk, saprotams, būtu tai laikā (kura joprojām nav) iet likt tiesības :)

Fri, Nov. 25th, 2011, 11:29 pm
[info]kautskis

Tas pats ir gan. Bet tur vispār ir stipri vaļīgi viss organizēts, dažbrīd ij nenojautīsi, ka tam ir jelkāda saistība ar kultaku.

Tiesības, ahhh, jā, protams, protams. Bet laika jau vairāk nepaliks, vai ne, tad kāpēc viņu lietderīgi nepārbāzt ar visādām lietām.

Vārdsakot, ja tiešām gribas, moš piesakies, m? Man ir tādas aizdomas, ka Nordistikas centrā varētu būt par kapeiku nopietnāks tas pasāciens nekā BEZMAKSAS IGAUŅU VALODAS KURSOS!!! Lai gan, ja Nordistikas centrs turpinās izlikties par beigtiem, pieteikšos pie šiem.

Fri, Nov. 25th, 2011, 11:46 pm
[info]pzrk

BEZMAKSAS IGAUŅU VALODAS KURSIEM!!! ir potenciāls kļūt par cibas iekšējo joku :D