Tā, kurai zalkši nāk mājās ([info]putnelis) rakstīja,
@ 2013-02-06 01:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Dakteri, klepus un puņķi
Lai arī man ir 2 puiķi un pati neesmu vakar dzimusi, tomēr vēl ar vien nesaprotu neko par likumsakarībām, kas šķiet, ir saprotama katrai māmiņai un katram ārstam.
Cilvēks saslimst, viņam galva paliek "kā spainis galvā", tad pietūkst mandeles, sāk sāpēt kakls, tad ir sauss, klepiņš, tad skaļāks un rejošāks līdz ... ir plaušu karsonis. Pareizi? Bet ja nav sausa un rejoša klepus, bet ir mitrs? un paliek ar vien dziļāks līdz ribas no klepošanas sāp? Neko nesaprotu - ārsti taču cenšas panākt lai klepus ir mitrs, lai atklepo un tas ir nosacījums izveseļošani.
Puņķu dinamika: caurspīdīgs ūdens, balti, zaļi, dzelteni puņķi? Kad sāk raut pie lora skalot? tad kad zaļi vai dzelteni?
Protams, ka šie visi jautājumi pie ārsta, bet līdz šim neko saprātīgu neesmu sapratusi :(


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]honeybee
2013-02-06 08:18 (saite)
zaļi, ja nemaldos, skaitās tas punkts, kad būtu obligāti jāatrāda ārstam.

good luck šajā laikā dabūt LORu - pa lielam ir vērts jau tagad zvanīt uz privātajām iestādēm.

(Atbildēt uz šo)


[info]nastja
2013-02-06 08:38 (saite)
tagad ir vīruss tāds, kas ieiet bronhītā - kurš savukārt rejošs un ne obligāti sauss. Izklausīt ir vērts asap. Ja ribas sāp, iespe'jams nav vairs daudz opciju, kā atveseļoties un ārsts zinās vislabāko

(Atbildēt uz šo)


[info]vilibaldis
2013-02-06 09:09 (saite)
ja iesnas ilgāk par piecām dienām any way jārādās ārstam, vismaz mūsējā miesta dakteris tā saka

(Atbildēt uz šo)


[info]nova
2013-02-06 09:29 (saite)
ja pašai saprašanas nav, tad labāk pie ārsta agrāk nekā vēlāk. izpratni par procesiem vienā Cibas komentārā ielikt nevar.

(Atbildēt uz šo)


[info]missalise
2013-02-06 09:33 (saite)
Es aizvestu pie ārsta. Bet no savas pieredzes varu ļoti silti ieteikt dzert Islandes ķērpja tēju (nopērkama aptiekās) un taisīt inhalācijas no tējām, šitā es vairākas tiku atpakaļ pie veselības.

(Atbildēt uz šo)


[info]oblica
2013-02-06 09:43 (saite)
oj, mani tie bērna bronhīti galē nost.
Labākais no izmēģinātajiem ir novas kaut kad ieteiktais Umckalor. Nu, un sinupret pilienus lietojam arī tad, ja nav iesnu ziemas periodā profilaktiski.
Bronhomunals neko nedeva, lai gan 2 kursus izdzēra.
Ja ir klepus, tad saucu māsu klausīties un, ja puņķi ir biezi un zaļi, vedu pie ģim. ārsta.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]oblica
2013-02-06 09:46 (saite)
ā, vēl smērēju hustagil uz krūtīm, muguras, uz pēdām - terpentīna smēri, vakaros lieku sinepju maisiņus (tādi kā tējas maisiņi) pie pēdām, piparu plāksteri (šos viņa necieš), inhalācijas katru vakaru, zāļu tējas + islandes ķērpis (minimāli lieku, jo rūgts), degunu ar jūras ūdeni skaloju + pūšu olinth (tā laikam saucās). Daudz lieku dzert, lai skalo krēpas ārā, lēkāt pa gultu, pūst burbuļus vai balonus, vai stabuli.
Karoč, ņemtne pamatīga, bet tā vismaz bez a/b tiekam galā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2013-02-06 09:49 (saite)
tad kad BK bija pavisam maza, slimnīcā ierādīja ar galvu uz leju turēt ( nu tādu līdz 1 m var noturēt) . ti- jāliek uz galvas stāvēt:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]oblica
2013-02-06 09:51 (saite)
bāc, a šitā nesatek tur dobumos?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2013-02-06 09:55 (saite)
oij, nezinu, neesmu specs, un pieredze tikai viena:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]oblica
2013-02-06 09:49 (saite)
"Bet ja nav sausa un rejoša klepus, bet ir mitrs? un paliek ar vien dziļāks līdz ribas no klepošanas sāp? Neko nesaprotu - ārsti taču cenšas panākt lai klepus ir mitrs, lai atklepo un tas ir nosacījums izveseļošani." - šite ir ļooooti svarīgi izvēlēties pareizo līdzekli klepus ārstēšanai, jo, ja pie mitra klepus izvēlēsies kaut ko, kas ir sausam klepum domāts, tad tas līdzeklis producēs krēpas vēl vairāk un no klepus vaļā netiksi. Savukārt mitram klepum nepieciešams bronhus paplašinošs līdzeklis, lai tās krēpas nāk ārā. Nu, tā kaut kā man dakteri savulaik skaidroja.

(Atbildēt uz šo)


[info]adinkra
2013-02-06 09:50 (saite)
Klepo šausmīgi, atklepo niecīgi un zaļgandzeltenā krāsā? Nogursti, aizejot līdz virtuvei? Bronhīts vai tipa tavo, šausmīgi nomokoša kaite. Tējas, sīrupi, mājas režīms. Drošības labad gan jau dakteris, bet tas šobr;id laikam pārslogots.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]putnelis
2013-02-06 13:49 (saite)
Mēs šodien pie ķirurga bijām. Gaitenī sastapām ģimenes ārsti. viņa mūs ieraudzījusi, steigšu sāka bērt kā pupas - tikai ne pie manis, es pati slima...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]burunduki
2013-02-06 13:49 (saite)
Ar klepu ir tā, ka, ja ir sauss klepus un tāds, ka var paciest, tad labāk vienkārši padzert vairāk zāļu tējiņu, Islandes ķērpja tabletītes u.tml. lietiņas, kas mazina rīkles kairinājumu. Ja nomoka tā, ka liekas - nupat gals klāt - tad gan būtu lietderīgi visu to pašu iepriekšminēto + kādu iedarbīgāku klepus sīrupu (piemēram, ar kodeīnu sastāvā (ir tāds labs sīrups Pini ar priežu pumpuriem un kodeīnu), bet to gan nedrīkst ilgstoši, jo kodeīns tomēr ir narkotika).
Ja klepus ir produktīvs (mitrs), tad - tās pašas tējas un atkrēpojoši līdzekļi (piemēram, Bromhexine, mukaltīns).
Ja jau ir aizgājis līdz ribu sāpēm, tad vislietderīgāk tomēr pie doka. Labs ārsts vispirms paklausīs ar fonendoskopu, bet pēc tam nosūtīs uz rentgenu - ja ir bronhīts, to RTG var redzēt.
Visam galā - vienkāršu bronhītu ārstē tāpat kā visu augstākminēto - ar tējiņām, jebko, kas mazina rīkles kairinājumu (var arī kādu eļļainu spreju) + tvaika inhalācijas. Ja nu atklepojas, piemēram, zaļganas krēpas, tad gan bez antibiotikām neiztikt, bet tā jau atkal ir doka kompetence.

Tas tā - no mediķa skatījuma...

P.S. Par iesnām - kad ir zaļganas, tad noteikti pie doka. Dzeltenīgas iesnas vairak būs pie vīrusiem, pie zaļganām jau ir baktēriju klātbūtne (kas nebūt nav labi).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]putnelis
2013-02-06 13:54 (saite)
un vēl mēdz būt smirdīgi puņķi. Tad gan es raustos un pūšu sālsūdeni.
Da tagad nosaukt veselu cilvēku ir vieglāk nekā slimu - man visi paziņas un draugi ir daļēji vai pilnīgi slimi. es arī. tikai strādāju, jo mani neaizvieto.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]burunduki
2013-02-06 14:39 (saite)
Tā nelabā smarža arī var būt no baktērijām.

Visas šīs kaites vienojošā problēma ir tā, ka patiešām labu un savu darbu zinošu LORu ir dikten maz un pie viņiem nav īpaši viegli tikt.
Man ir zināmas 2 patiešām labas LOR dakteres, tik viena no viņām mājo Valmierā (ārkārtīgi drastiska, bet sadakterē pat visbezcerīgākos gadījumus), otra - Limbažos (jau tad, kad biju pie viņas pirms gadiem 10, bija tik veca, ka nez, vai vēl vispār ir dzīva).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lietuts
2013-02-07 10:03 (saite)
Iesnas, kas ož, mitrs klepus, ka plaušu izklepot, izklausās pēc bronhīta, ja akurāt nav svilpoņa. Iesnas gan jāatrāda loram. Tas nav normāli, ka tās ož.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?