frosty mayne ([info]pussyflex) rakstīja,
@ 2021-01-08 09:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
laiku pa laika, psihologijas studiju ietveros, ik pa laikam uzpeld tads koncepts no pozitivas psihologijas, ko deve par "gratitude journal" (latviski laikam pateicibas dienasgramata?). vienmer tas licies kaa taads naivuliisu prikols, ko spej pilnvertigi pielietot tikai kkaadi rietumeiropiesi no turigam, stabilam gimenem, bet noteikti ne jau cilveks, kas izdzivojis visas post-padomju vides traumas. nu vot, ironiska karta, es pats biju naivs taa domajot. pedejo menesu laikaa, veiksmigi esmu pieradijis pretejo, izstradajot vismaz savaa galvaa ko konceptuali lidzigu tai pateicibas dienasgramatai. tas dzili saistas ar manu neseno ierakstu par to, kaa es diiloju ar vientuliibu atrodoties trimdaa. es vienkarsi loti daudz domaju par savu gimeni un draugiem, par to, kur sobrid dzive atrodos, par to cik loti man cepii taas lietas ar kuram sobrid nodarbojos.

protams, tas viss pateicibas prikols neaizeeno domas par kkaadaam gruziigaam lietaam, kas notiek apkart. bet, pienemsim, nemot vera manu aizrausanos ar socialajam zinatnem un filozofiju, es vnks zinu, ka no sis aizrausanas gustu nepieciesamos instrumentus, lai kaut nedaudz pieliktu pirkstu tuvakaja nakotne ari to problemu risinasana. taa ir reciprokaala sistema, kur vienaa galaa iet ieksaa gruzons par tiem sudiem, kas mani iegruzii un otraa galaa iet ieksaa taa apzina par to ieprieksmineto instrumentu pielietojamibu. tad pa visam citu galu, sii sisteema generee nebeidzamu kaisli tajaa ar ko sobrid nodarbojos.

katraa zinaa, es praataa esmu izstradajis sisteemu, kura gandriz nekondicionali spej saglabat manii garu turpinaat dragaat uz prieksu. un par to esmu pateicigs visiem, kas palidzejusi nostadit manu rakursu tada virzienaa, lai spetu izstradat sadu sistemu. tai skaitaa mana gimene un draugi.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ulvs
2021-01-12 15:08 (saite)
Kur un cik ilgi tu studē psiholoģiju? Un kādas atsauksmes par vietu? Interesējos, jo ir vēlme iegūt šādu izglītību.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]pussyflex
2021-01-12 15:36 (saite)
nu jau buus tresais gadins Groningenas Universitate (Rijksuniversiteit Groningen). tiesi nesen kada chiksa prasija novertet programas kvalitati, kurai es dotu 8.4/10. bet tas vertejums neietver manu personigu attieksmi un uzskatus par musdienas psihologijas metodologiju, kas izveidojusas kops saku vel paraleli macities vel filozofijas par ekonomikas un socialo zinatnu bakalaura programma.

manuprat si programma sniedza loti stabilas pamatzinasanas par psihologiju ka biheivioralu un socialu zinatni kopumaa, kaa arii par dazadam psihologijas apaksdisciplinam (kaa piemeram sociala psihologija, biopsihologija, personibas psihologija, utt). vairak gan, man skiet, universitate pati par sevi izcelas ar dziveligu akademisku garu (nu, nenemot vera to, ka niderlandiesi ir samera boring un nes visizpuvusakas modernisma un liberalisma vertibas, bet man kaa latvietim bija inchiigi uz to reflektet), kas spej sniegt visas nepieciesamas iemanas, lai izdzivotu sii briza zinatnes paradigmas nebeidzamajaa konkursaa. universitates infrastruktura ir izcili iekartota, lai apmierinatu tiesi starptautisko studentu nepieciesamibas, kas ir kruti (pec gandriz 3 gadiem dzivojot seit, neviena bridi nav bijusi nepiecisamiba macities niderlandiesu valodu :D).

ja tev vel kadi jautajumi - nekautrejies pavaicat! ar lielako prieku palidzesu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ulvs
2021-01-14 09:37 (saite)
kvalitī komentārs. un izklausās pēc vērtīga ieskata. pēc kārtīgas bak.programmas. ja aizej no tās ar izpratni par tēmas dažādajiem aspektiem, apakšaspektiem, plus vēl kruta, ja dabū diezgan reto spēju, citēšu tevi: "lai izdzivotu sii briza zinatnes paradigmas nebeidzamajaa konkursaa."

ir jau kaut kādi apsvērumi par to, ko tālāk?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pussyflex
2021-01-14 12:11 (saite)
vel piebildisu - tu to visu iegusti, ja nesamizies un nesabruc liela darba apjoma del. pec pirma kursa pabeigsanas tiek dotas daudz otras un tresas iespejas, bet galvenais ir nelaizt curu bikses un mochiit visu ar pirmo, ja vari.

nuu, man lidz decembrim bija doma uz Radboudas Universitati staties tada magistra programa "Social and Cultural Research", kur tiek sniegtas krutas multidisciplinaras socialas zinatnes iemanas, nemot kko no sociologijas, antropologijas un daz ne dazadas advencetas statistikas metodes. BET! tagad tas filozofijas macibas pa vidu, kas ilgs vel pusotru gadu, pec psihologijas pabeigsanas, to visu ieceri saskaidija gabalos, kops saku uz socialo zinatni un socialiem fenomeniem kopuma skatities caur filozofijas spektru (vakarnakt arii meginot iemegt vnks ta randoma, divos nakti, iedomajos par to kaa psihologija pielieto statistiku.. kaa pie velna mes varam translet tos skaitlos kaut kadas skietami parliecinosas, reizem iz dihotomamam izvelem (statistically significant/not significant), atbildes par cilveka mentalajam funkcijam un uzvedibu? nu, kadas 20 min nevareju aizmigt). un es nezinu vai tas ir kaut kas atdraazhams, tapec visticamak, paliksu seit pat Groningena un nemsu 2 gadu filozofijas petijumu magistru. mosh, ja pec taa magistra vel man bus ceribas uz socialo zinatnu pieeju socialo fenomenu petisana, tad vai nu nemsu vel vienu gadu kkada sociologijas magistra vai ari vnks dragashu pa taisnu uz kaut kadu interdisciplinaru doktoranturu.

bet teemu zinjaa, sobrid vismaz, man interesee, ta lielos vilcienos, dazadi subjekti, kas skar sociokulturala konteksta uzstaditas robezas cilveku darbibas, kas kaa rezultata ari ieveido izveles un domu iespejas. vel pa vidu tiem visiem procesiem ari veidojas dazada veida vertibas, kas kalpo ka viens no primariem atbalstiem un gidiem cilveka riciba. jaatzist, ka tas interesu saraksts mainas ar katru nakamo lasamvielu, bet tas, ko aprakstiju, laikam ir taa interesu meta-kopa caur kuru parstradaju jaunuznemto informaciju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ulvs
2021-01-16 22:41 (saite)
liels apjoms tieši kā info, par ko vēlāk jāatbild pasniedzēju/universitātes priekšā vai tīri tev pašam - kā apjomīga studijprogramma?

"jaatzist, ka tas interesu saraksts mainas ar katru nakamo lasamvielu" - hear hear. man tas ir tik galēji, ka tāpēc ir radusies apziņa, ka es nezinu, kur es vēlos investēt savus prāta resursus. beigu beigās es te visticamāk tik te izklaidēju savu prātu un nekur nestudēšu, jo nemāku fokusēt uzmanību pietiekoši uz kaut ko vienu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pussyflex
2021-01-18 03:01 (saite)
gan gan. vienkarsi diezgan liels darba apjoms in general. bet tas slodzes aspekts iet roku roka ar to manis ieprieksmineto tezi par to nebeidzamo konkurenci akademiskaja vide. droshais uzvar!

jaa, redz, tiesi taja interesu switchoshanas zinaa man personigi palidzejis novilkt vienkarsi konkretu interesu virskopu/kategoriju/metu, lai ir ari kaut kada skaidrs punkts ar ko visu jaunieguto informaciju varu savienot. nu, un lidz ar to ari sak izstradaties kaut kadi koncepti, kas atrodas taja virskopaa. universitate vispar ari palidz to visu salikt pa plauktiem un ieviest kaut kadu ideju vertibu hierariju, kas noderiga musdienigam problemam, nemot vera, ka to studiju ietvaros nakas iepazities ar daz ne dazadam zinasanu pielietosanu iespejam visiem tiem sudiem ar kuriem cilvece sobrid dilo. nuu, un cauri tam visam ir ari aptuveni jasavelk tie savi interesu punktini ar tiem vides pielietojamibas iespeju punktiniem. kad punktini savilkti, tad ari jasak izvertet, kurs savienojums ciesak sasiets - kuram savienojumam ir lielaks iespejamais pienesums. bet vienkarsak sakot, tiem ideju un prasmju attistisanas celiniem seit svarigi ir tris komponenti - talants, kaisle un vertiba sabiedriskajaa videe. nu, tas vismaz ir mans skatijums un pec ka es verteju tos izveletos virzienus. tapec laikam parfrazetu iepriekssacito un teiktu - apaksinteresu saraksts mainas, bet kkadas interesu meta-kopa ir skaidra un noturiga.

ceru, ka seit rakstitais tev kaut nedaudz noderes saprast uz ko tiekties. bet laikam, ja man butu jaiesaka tev nakamais solis, ko spert - megini aptuveni saprast, kadam interesem esi sekojis pedeja laika un ar apzinas palidzibu izverete to interesu kartibu pec prioritatem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?