frosty mayne ([info]pussyflex) rakstīja,
gan gan. vienkarsi diezgan liels darba apjoms in general. bet tas slodzes aspekts iet roku roka ar to manis ieprieksmineto tezi par to nebeidzamo konkurenci akademiskaja vide. droshais uzvar!

jaa, redz, tiesi taja interesu switchoshanas zinaa man personigi palidzejis novilkt vienkarsi konkretu interesu virskopu/kategoriju/metu, lai ir ari kaut kada skaidrs punkts ar ko visu jaunieguto informaciju varu savienot. nu, un lidz ar to ari sak izstradaties kaut kadi koncepti, kas atrodas taja virskopaa. universitate vispar ari palidz to visu salikt pa plauktiem un ieviest kaut kadu ideju vertibu hierariju, kas noderiga musdienigam problemam, nemot vera, ka to studiju ietvaros nakas iepazities ar daz ne dazadam zinasanu pielietosanu iespejam visiem tiem sudiem ar kuriem cilvece sobrid dilo. nuu, un cauri tam visam ir ari aptuveni jasavelk tie savi interesu punktini ar tiem vides pielietojamibas iespeju punktiniem. kad punktini savilkti, tad ari jasak izvertet, kurs savienojums ciesak sasiets - kuram savienojumam ir lielaks iespejamais pienesums. bet vienkarsak sakot, tiem ideju un prasmju attistisanas celiniem seit svarigi ir tris komponenti - talants, kaisle un vertiba sabiedriskajaa videe. nu, tas vismaz ir mans skatijums un pec ka es verteju tos izveletos virzienus. tapec laikam parfrazetu iepriekssacito un teiktu - apaksinteresu saraksts mainas, bet kkadas interesu meta-kopa ir skaidra un noturiga.

ceru, ka seit rakstitais tev kaut nedaudz noderes saprast uz ko tiekties. bet laikam, ja man butu jaiesaka tev nakamais solis, ko spert - megini aptuveni saprast, kadam interesem esi sekojis pedeja laika un ar apzinas palidzibu izverete to interesu kartibu pec prioritatem.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?