polija ([info]polija) rakstīja,
@ 2020-08-16 00:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:auto

Tgd tikko vakarā posmā no Elejas uz Bausku vienā brīdī pamanīju metrus 20 priekšā uz ceļa beigta stirna. Tik daudz paguvu noreaģēt, ka palaist pa vidu. Bija skaidrs, ka neizies - TIK augsta tomēr tā mašīna nav, bet labāk pa vidu, nevis kkur strauji raut stūri, vai ar riteni virsū..
Līdz mājām tikām, bet benzīnbākā caurums, diezgan labi pil benzīns ārā..

7dienas nakts. Labs jautājums, ko ar šo visu situāciju tgd darīt. Bākā ~25litri benzīna. Stāv bļoda apakšā pagaidām.

Mamma (sēdēja blakus un visu redzēja) mierina, ka es tur esot izdarījusi visu labāko, ko varēju - tieši bija līkums, tieši bija pretī auto ar gaismām, iepriekš ātrāk redzēt itešām NEVARĒJA. Visa mašīnas apakšā ar asinīm un spalvām. Ja būtu zemāks auto, laikam tur arī būtu palikuši. Foresteris tomēr pāri tika.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dumshputns
2020-08-17 00:52 (saite)
Nu un jūs to stirnu no ceļa novilkāt, vai atstājāt citiem apvelties?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2020-08-17 06:18 (saite)
tāpat kā citi iepriekš pirms mums - arī atstājām! Man pēc tā blieziena bija svarīgi nepalikt ndesmit km no mājām ceļa vidū naktī ar mazu bērnu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]runcis
2020-10-09 09:58 (saite)
Man domāt, Tu izdarīji visu pareizi un iespēju robežās. Vissliktākais no variantiem ir, ka, braucot nopietnā ātrumā un redzot neizbēgamu sadursmi ar dzīvnieku (vienalga - virsū skrienošu vai uz ceļa gulošu), sāk strauji grozīt stūri un raut kaut kur malā. Tādejādi ir visas iespējas nokūleņot grāvī vai pret koku un sekas tad ir vēl traģiskākas. Ja paspēj, vajag bremzēt, bet ne ļoooti strauji un ne kaucošiem riteņiem (pastāv iespēja sadursmei ar kādu neuzmanīgāku no aizmugures braucēju), ja pietiek vieta pašās beigās var mēģināt nogriezt maliņā, bet tas ir ļoti atkarīgs no situācijas. Labi, ka jums viss kārtībā!

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?