polija ([info]polija) rakstīja,
@ 2020-03-23 19:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:covid

Nu ko - Itālijā oficiāli ir inficējies vairāk kā katrs 1/1000 iedzīvotājs
Pie šāda rasklada (un ierobežošanas apstākļiem) tas nozīmē ~600 mirušo dienā..
Neko neierobežojot, iespējams, būtu vēl vairāk, jo nu gan jau kādam tajās slimnīcās arī VAR palīdzēt (un palīdz) nenonākt kapiņos.
1/1000 no visiem ir ĻOTI maz. Optimismam nav pamata, kaut arī šī ir pirmā diena, kad jauno gadījumu skaits un mirušo skaits ir samazinājies, jo smago pacientu skaits gan ir palielinājies, ja nemaldos.
Btw Šveice pēc šī skaitļa nekur tālu neatpaliek. Šveice(!!)
Latvijai pēc šī rādītāja šobrīd sanāk 100 gadījumu uz miljonu iedzīvotāju. It kā jau maz. Bet kā rāda Itālijas pieredze, kaut kur starp 100 un 1000 arī pietiek, lai viss strauji kļūtu slikti. Turklāt pieļauju, ka mūsu slimnīcu kopējā kapacitāte atpaliek no Itālijas. Ja vien Itāļi tiešām nav uzgrūduši visus savus slimos tikai iesaistīto reģionu slimnīcām, un neizmanto "veselāko" reģionu slimnīcas.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sw
2020-03-23 19:47 (saite)
Arī man optimisma nav. Situācija ir kļuvusi haotiska arī Vācijā, un Vācijai ir kudī lielāks finansējums izpētei un medicīnai, kā arī valsts pārvaldē krietni izkoptāka stratēģiskā domāšana (un, atļaušos būt ļauna, domāšana kā tāda). Tikmēr "mēs" publiskās komunikācijas kanālos lepojamies ar to, ka esam sagatavojuši veselas 140-ciktur gultas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2020-03-23 21:16 (saite)
kuras varētu kļūt pinas 3-7dienu laikā no brīža, kad kopējais saslimušo skaits būs ap 600..
Bet nu jā - gultas ta gultas. Es saprotu, ka sanitārus var kaut ko ielas paņemt, bet citu medpersonālu??

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neraate
2020-03-23 21:39 (saite)
Nu, tos, kam profesija, bet strādā citur (zvanu centros u.tml) pārvietos kir vajag, aizvietojot ar brīvprātīgajiem med.studentiem, bet tāpēc jau grib taisīt ciet ambulatoros punktus, jo personāla ir tik cik ir, bet lielākā daļa strādā vairākās darba vietās.
Vēl varēs paņemt atpakaļ pensionētos, bet nu vēl redzēs. Ir lietas, ko esam laicīgi paspējuši, redz ka dez.līdzekļus jau ražo uz vietas, maskas šuj atspērušies, cerams tūlīt sāks arī industriālā apjomā, vēl ir cerība ka ar šo + ierobežojumiem vismaz drusku būs līdzēts

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2020-03-23 21:57 (saite)
nu tos ambulatoros var samazināt uz tā rēķina varbūt. Tb tos ārstus, kas strādā gan slimnīcās, gan kur citur, atstāt tikai slimnīcās vai tml. Ja to nolemj ar piemaksu plusā, tad vismaz tas sāk izskatīties normālāk. Bet, ja pavisam ambulatoros aizvērs, tad tiešām nevajadzēs nekādu vīrusu, visi apmirs tāpat :(
Es tikko sapratu, ka tomēr vajadzēja paggad beigās labot vienu zobu. Jo tgd kad varēs tikt pie zobārsta? Nākamgad ap šo laiku? Vai pēc diviem gadiem?
Varētu padomāt, ka Covid laikā visiem normalizējas asinsspiediens, beidzas sirds, gremošanas problēmas, ginekoloģiskās.. Neviens vairs netraumējas, dies pasarg. Redze atjaunojas, dzirde tāpat, neviens ārsts vairs ambulatori nevienam nav nepieciešams..
Stingrus ierobežojumus jau tak var ieviest arī tāpat. Kaut vai pie durvīm apsargs, kas nelaiž iekšā, ja nav pieraksta, agrāk kā 5-10min pirms pieraksta, vai tml.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neraate
2020-03-23 22:20 (saite)
Problēma jau arī ar tiem, kas vnk sporta pēc grib pārbaudīt visu. Es ceru ka vismaz BKUS tagad sāks attālināti konsultēt, arī pieaugušajiem patiesībā ne visur obligāti vajag būt kabinetā un lai ārsts uzliek rokas, to pašu zobārstniecību - nu lai paliek akūtajiem, es bērnus šogad nevedīšu katru reizi pusgadā, pati arī šogad varu neiet.
Vēl jau arī sistēmas absurdi - pie poliartrīta vienā dienā drīkst rtg taisīt vienai locītavai, līdz ar to vai nu maksā par katru nākamo pilnu summu vai brauc tik reizes cik vajag, katru reizi drūzmējoties. Tieši tas pats ar datortomogrāfiju un mri. Un jā, es pajautāju, tas nav lai ierobežotu dienas laikā uzņemto apstarojumu.
Vēl jau tie paši dinamiskie novērojumi pietiekami daudzām slimībām pusgads šur vai tur neko īpaši nemaina, daudz arī gadījumu, kad nosūta drošs paliek nedrošs (tip reizi mūžā katram vajadzētu vēdera USG) un šajā situācijā risks noķert kkādu sūdu poliklīnikā ir lielāka. To pašu invaliditāti atviegloja noteikumus, tagad jāiet reizi divos, ne visiem vajag katru reizi visus izmeklējumus un speciālistus, lai ģ.ā. izvērtē

Protams, ka akūti vajag sniegt palīdzību, bet ir lietas ko var atlikt un diemžēl arī šobrīd dažreiz iet pie speca ambulatori lai gan vajag uz stacionāru.

Vēl jau ņem vērā, ka trūkst hig.līdzekļu. noliktavās cimdu nav, diez vai baigi gribēsies pie zobārsta bez cimdiem, īpaši ņemot vērā mūsu neforšo hepatītu statistiku

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2020-03-24 07:08 (saite)
cimdi esot, lasīju. Nekā cita neesot :D
Bet mok kļūdos.
Nu tādā gadījumā- pieņem tikai ar ģā nosūtījumu (nekādas tiešās pieejamības). Un ģā uz krīzes laiku pamainīt vadlīnijas, ka nosūta, tad, ja ir kaut kas tāds, kur tiešām VAJAG iet šobrīd, nevis "kaut kad gada laikā". Nu tur grūtniecība pietiekama indikācija varētu būt vēl pa tiešo u.tml..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2020-03-23 21:35 (saite)
Nu jau ir arī bardaks pie mums, Ogrē NMPD rindās stāv pat stundas un ir mirušie jo lic uzņems tikai covid pacientus, citi smagā stāvoklī var priecīgi ripināties šurpu turpu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?