polija ([info]polija) rakstīja,
@ 2018-01-25 13:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:li, slims

turpinās
2dien dārziņā kkāds vēdervīruss plosījies. Vkr vakarā mans bērns pēc vakariņām palika tāds lēnīgs un izkorķējās. Tā kā savā nesaprašana iegrūdu vēl dzert, tad izkorķējās vēl pa 5i lāgi. Līdz pat pusdienām tika. Skaidrs, ka sodien atkal slimības lapa (man) un mājās. Ja es nesākšu pati korķēt, rīt sēdēs jcx.
Pagaidām dzeru kōlu, domāju labas domas.. Un vēl tikko savā stulbumā apēdu gaļas gabalu, jo citādi tas sabojātos. Tgd redzēs - vai iznāks laukā vai nē. It kā jau nejūtu neko sliktu, bet pēc vakardienas skatīšanās, ka nabaga meita tur mocās, sapratu, ka labprāt pārtikšu tikai no šķidras barības, kamēr nebūšu pārliecināta, ka tas sūda vīruss mani neskar..

Meita gan no rīta izdiedelēja galeti (pa konsultatīvo tālruni vkr speciāli pateica, ka pēc vemšanas vismaz 10h nedot NEKO ēst). Pēdējoreiz vemstījās vēl pirms 23iem. 7:30 mani nervi neizturēja un iedevu pusgaleti. Beigu beigās pusgalete lēnā garā līdz dienas vidum pārauga kādās 4ās galetēs ar ķimeņu tēju pa virsu (bijām vēl pie ārsta, uz Mārupi pēc paikas, uz Gemosu, uz dārziņu pakaļ visādām drēbēm) līdz beidzot 12os tomēr vārīju putru. Bez piena un nevis ar ievārījumu klāt, bet ar bio eko-šmeko bez-cukura bēbīš-biezeni (ķip ārste teica, ka nekādus cukurs nevajagot, lai baciļiem nav no kā baroties). Noliku gulēt un gaidu, kas nu būs..
Dārziņā dažiem bērniem esot bijis, ka sākumā tikai vemj, tad it kā jau vesels, un tad pēc diennakts aiziet atkal vemšana ar 38-39C komplektā.. Viena meitenīte pat slimnīcā esot :(



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]lauwa
2018-01-25 19:20 (saite)
Dod tik dzert, daudz, daudz, pārsvarā slimnīcā nonāk ne dēļ vemšanas, bet dēļ atūdeņošanās, tik maziem tas ir ātri. Un ja bērns grib ēst, lai ēd, tik neko pārāk stipru. Parasti trakākajā fāzē nemaz ēst neprasa.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2018-01-25 21:26 (saite)
nu dodu jau - vnk vēl galīgi nekas nešķiet garām. Un ēst jau mans badakāsis prasīja jau vakar, kad atnācām mājās, kaut arī kuņģī tajā brīdī vēl pat pusdienu saturs (kas ēstas pirms >6h) bija.. Nu paēda, pagāja pusstunda un arī tad sāka korķēt.. Pēcāk jau, protams ēst vairs neprasīja, bet dzert tāpat sapratu, ka nevajadzēja uzreiz dot, jo tas tikai lieki sakairina kuņģi un atkal nāk viss atpakaļ. Vajagot 5-30min pagaidīt un tad dot dzert.
Šodien baroju ar rīsu galetēm, izbaroju vēl banānu, jogurtu un drusku prosas putras.. Ja būtu vis ok, tad viņa šito visu būtu aprijusi pusotrā ēdienreizē nevis visas dienas garumā..
Vemjot jau var viegli atūdeņoties, ja nekas no izdzertā iekšā neturas.
Meitai jau vēl ar šodien tā čura nu ļoti jiftīgā krāsa kaut dodu dzert un dzer gandrīz visu laiku..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?