Iksirugumta ([info]po) rakstīja,
@ 2016-02-26 17:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:dragi, latvija, valsts, vara, vardarbība

the WAR on DRUGS
Organizācijas apvieno spēkus cīņā pret narkotikām
2016. gada 26. februāris

Viens no galvenajiem sarunu tematiem Valsts policijas, Iekšlietu ministrijas un Veselības ministrijas organizētajā pirmajā šāda veida sanāksmē bija tīkla attīstība. Šobrīd interesi par darbību tīklā ir izrādījušas jau 18 organizācijas gan no valsts sektora, gan nevalstiskā sektora. Tāpat sanāksmes laikā tika apspriesti Eiropas Savienības un globālās pretnarkotiku politikas aktualitātes, labas prakses piemēri un dalībnieku individuālā pieredze narkotiku apkarošanas jomā.


Tiek minēta kuat kāda "Latvijas pretnarkotiku politika". Nav gluži skaidrs, kāda tā būtu. Skaidrs pagaidām ir tikai tas, ka visa laba jāņu zāle, kas krīt VIDa maciņā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]acidkitteh
2016-02-26 18:15 (saite)
Latvijas politika ir "visu aizliegt, par visu sodīt"

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]po
2016-02-26 18:35 (saite)
Jeb - kontrolēt visu būtisko enerģijas (naudas, zināšanu, emociju, halucināciju etc.) plūsmu. Tā kā "aizliegt visu" būtu uzskatāmi absurdi, tiek uzturēta virtuālā telpa ("valsts"), kurā, kā Sv.Pāvils grieķu filosofiem aprakstīja Dievu, "mēs dzīvojam un rosāmies, un esam, kā arī daži jūsu dziesminieki sacījuši: mēs arī esam Viņa cilts". Drīkst visu, kas ir atļauts, pēc šīs virtuālās telpas arbitrārajiem noteikumiem, kuri iekļauj samaksu par atļauju būt tik brīvam, ka var pakustēties (bet tikai "valsts" labā, protams).
Man jau šķiet, ka visvieglākais veids apkarot narkomāniju, būtu to izslēgt no matricas kategoriju saraksta vispār - ja nav likuma, tad nav nozieguma. Bet, tā kā zināmus procesus var sasaistīt ar neskaidru vainas sajūtu par to, ka neesi "perfekts" un no marmora, tos var "aizliegt", lai, attiecīgi, veidotu labumu valstij. Tādā ziņā "garīgums" ir neizsmeļams ienākumu avots - cilvēki jādzen aizvien dziļākos kompleksos un par to jāsoda. Pilnīgi mierīgi varētu uzlikt nodokli liekajam svaram, tuvredzībai, sāpīgām atmiņām un zināšanu trūkumam. Varbūt tā būtu tāda laba stratēģija - "iet politikā", lai aizliegtu maksimāli daudz ko. Varētu izrādīties, ka cilvēkiem baigi patīk, un kļūt slavenam, bagātam un, tā kā arī atņemto narkotiku apkārt ir tonnām, arī - laimīgam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?