Iksirugumta ([info]po) rakstīja,
@ 2016-02-04 14:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:dzīvība, likumi, nāve, valsts, vara, verdzība

"Mēs", mirušie
Kāda ir nozīme cilvēka gribai un izvēlei, ja tik un tā tiek pieņemts, ka viņš piekrīt?
Ko cilvēks - un kam - var pateikt, lai tiktu piefiksēts, ka viņš nepiekrīt?
Mēs visi piekrītam aizliegumiem.
Mēs visi piekrītam nodokļiem.
Mēs visi piekrītam nepīpēt pieturās.
Mēs visi piekrītam "starptautisko" banku aizdevumiem, parādam, burbulim, krīzei.
Mēs visi piekrītam premjeram, ministriem, deputātiem, tiesnešiem.
Mēs visi piekrītam cilvēku pazemošanai, aplaupīšanai, iznīcināšanai - kaut vai tikai kļūdas dēļ, jo mēs piekrītam kļūdai.
Mēs piekrītam saņemt pases, nodot pirkstu nospiedumus, ierakstīt svešas sarunas, ielausties svešos dzīvokļos.
Mēs visi piekrītam - un es vienīgais nepiekrītu. Un tu vienīgais. Un vēl pa kādam vienīgajam.
Bet kāda gan izvēle tavai gribai un izvēlei - ja tā tiek izmantota tikai "varas"/"likuma" pārspēka demostrēšanai?
Šī vairs nav cilvēku pasaule. Šī ir resursu pasaule. Reiz tā bija dzīva. Tagad dzīvs vairs nav nekas.

P. S.
Īsāk sakot, kamēr "valsts" darbinieki nav totāli izstumti no visiem "mēs", tikmēr jāizliekas, ka viņu griba ir pārāka par citu gribu. Kā toksiskā ģimenē, kur no svara ir tikai viena cilvēka viedoklis. Bet momentā kāds sāk par tiem saviem ceļiem - "ja nebūs valsts, kas būvēs ceļus?", "ja vīrs/sieva tevi vairs nesitīs, kam tu no rīta vārīsi kafiju?", "ja izslēgsim televizoru, kā mēs zināsim, kas notiek?".
Vispār jau mani ne tik ļoti nomāc tas, kādā dirsā esam (t.i., cik dziļi visā sadzīvē mājo vardarbības/verdzības principi), bet tas, ka šis process izskatās bīstami neatgriezenisks. T.i., aizvien mazāks skaits cilvēku spēj paverdzināt aizvien lielāku skaitu.
Varētu "vienkārši dzīvot savu dzīvi", bet tā ir mana dzīve - šī pasaule, šis laiks ir mana dzīve. Tieši to nozīmē cilvēcība - atbildību par šo pasaules atspulgu, kas esam. Var sagrozīt atspulgu un izlikties, ka noteiktas lietas nepastāv, bet tas neizņem tās no īstenības un no tīriem atspulgiem. Ne ka mans vai kāda cita atspulgs būtu pilnīgi tīrs - bet tīrie fragmenti būtu jāapvieno, lai cilvēki redz aizvien patiesāk un spēj sazināties aizvien godīgāk. Tajā pašā laikā cilvēki pārpratuši "sevi", izslēdzot no apziņas pilnīgi visu, kas nav "savās" tiešajās interesēs. Pasaule nav svarīga, citu prāti nav svarīgi - nekas nav svarīgs, kamēr ir iespējams apmierināt konkrētā ķermeņa neapmierināmās iegribas. Un cilvēki iznīcina cits citu, pārraugu acs tiek izmantota citu prātu sagrozīšanai - un tie aizvien mazāk spēj to pamanīt. Zināšanas vienmēr ir bijušas ierobežotas, un vienmēr ir bijis kāds, kurš sarīda citus pret zināšanām - drošības vārdā. Bet pašlaik mēs slīkstam informācijā, un aizvien pieaug tā informācijas daļa, kuru nespējam adekvāti interpretēt un nekritiski pieņemam, jo mums trūkst sapratnes par pamatlietām. Līdz dzīvības un, kas jo svarīgāk, garīgās dzīvības principi ir aizmirsti tiktāl, ka par svarīgu tiek uzskatītas tikai visrupjākās, šaurākās un vienkāršākās no ilūzijām. Kurš būvēs ceļus? Varbūt laiks vienkāršot sistēmu un atstāt tikai vienu soda veidu - nāvessodu. Un tad "valsts" vārdā varētu ražot un bez maksas dalīt no galvaskausiem ražotus sadzīves priekšmetus - bļodiņas, lustras, datoru peles... Un tad pamēģiniet ierunāties pret nāvessodiem - jo kurš gan ražos peles!?



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]anrys
2016-02-04 15:29 (saite)
https://drive.google.com/file/d/0B_t6hsJgFsQIamlqTXp3RmhLRHM/view

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]po
2016-02-04 15:37 (saite)
olrait, senks, čekin

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]anrys
2016-02-04 15:47 (saite)
no youtube izdzēsa pāris stundu laikā kad bija ielikts :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2016-02-04 16:14 (saite)
Hah, olrait. Domāju - kāpēc tu nedod jūtūbu, jo biju dzirdējis, ka latvieši par šito cepas, t.i., vienbrīd šitas video bija lidžit.

Tikmēr uzskrēju šitādam: http://www.youtube.com/watch?v=C3vKYo8IaAg (Krievijas War Room)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]anrys
2016-02-04 16:18 (saite)
Cik zinu tas kas man google draivā ir šodien tikai parādījies netā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2016-02-04 16:23 (saite)
Wtf, es laikam točna nākotni redzu. "Toreiz" nenoskatījos, bet internetā "bija" ņemšanās ap tādu bezkaunīgu britu video par to, kā Krievija iekaro Latviju.

Mjā, bet BBC, ņemot standarta paternu, atraduši Latvijas apakštautu - latgaļus, kurus, imho, šitādā līmenī sarīdīt būtu grūti. Bet, okej, ne neiespējami. Bet Latgale kopā ar Krieviju pret Latviju? Nou ueeeei, dude.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?