Iksirugumta ([info]po) rakstīja,
@ 2012-11-25 16:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
absolūta izvarošana
Vispār, tagad tā no jauna padomājot, šķiet, ka no nāves nevar nebaidīties. Var norakt savas emocijas - to točna var. Vēl var ticēt visādam bullšitam par tādu vai citādu pēcnāvi. Bet tas viens fakts, ka viss, kas tu esi, pārstās eksistēt, ir pieņemams tikai tajā brīdī, kad mokas dzīvot tiešām pārsniedz šī nepieņemamā fakta spēku.

Nāve pati par sevi vēl nebūtu nekas. Bet spēja to apzināties... kkas neiedomājams...


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]po
2012-11-27 20:06 (saite)
Pirmkārt, mans points ir tāds, ka mēs katrs neesam VISS, mēs katrs esam KAUT KAS. Protams, VISS ir NEKAS - NEVIENAM vai VISAM, bet tu neesi ne NEVIENS, ne VISS.
Otrkāŗt, tava intuīcija balstās tajā pašā dabiskās māņticības domāšanā, kurā balstās idejas par dieviem, reinkarnācijām, dvēselēm, nirvānām utt. Tās nesakrīt ar zinātnisko realitāti, kurā nomirstot līdz ar nāvi smadzeņu procesi izbeidzas, uztveres kanāli (receptori/nervi) pārstāj darboties, un ir viennozīmīgi skaidrs, ka nekas vairs netiek uztverts. To var raksturot kā NEKO, kas ir VISS, bet tur tā lieta, ka tu tajā brīdī esi NEKAS, kurš pēc definīcijas nav spējīgs uztvert - ne VISU, ne KAUT KO (NEKO nav vērts minēt, jo uztvert NEKO būtu tas pats, kas neuztvert vispār - akmeņi arī uztver neko, jo tiem nav uztveres/nervu sistēmas).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sragde
2012-11-27 23:36 (saite)
Šķiet, nav vērts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2012-11-27 23:37 (saite)
Nu, skaties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?