piile ([info]piile) rakstīja,
@ 2009-04-08 16:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:ciedru rieksti, fiksais, kaperi, lociņi, lēcas

lēcas ar kaperiem
500g zaļās franču lēcas
5 lieli burkāni, nomizoti & sakapāti mazos kubiņos
200g sakapāti lociņi
ķiploks, cik daivas garšo
divas mazās burciņas kaperi
100g ciedru rieksti, grauzdēti sausā pannā
olīveļļa

lēcas izmērcē 1-2 stundas, tad liek ar burkāniem vārīties (ar buljona kubiņu, ja gribas) kamēr mīkstas, bet ne putrā. sausā pannā (t.i. bez taukvielas) apgrauzdē ciedru riekstus. pielej labi daudz eļļu & pieber lociņus, ķiplokus & kaperus, cepjot kamēr ķiploki ir kļuvuši nedaudz caurspīdīgi. lēcām nokāš ūdeni, samaisa visu lielā bļodā.

kārtīga maltīte 4 personām.

---

es šo varētu ēst vairākas dienas no kārtas... der arī brūnās lēcas, bet tad gan sanāk vairāk kā putra.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ena
2009-04-28 15:30 (saite)
Ai, cik lieliski, ka tevi atradu! Francu lecas! Ciedru rieksti! Mana pasaule :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]piile
2009-04-28 15:37 (saite)
šis tiešām ir labs, jāvāra liela porcija. ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?