piile ([info]piile) rakstīja,
@ 2009-11-07 20:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:kartupelis, sīpols, tomāts, zaļās pupiņas

franču kartupeļu salāti


6-7 vidēja izmēra kartupeļi, nomizoti & sagriezti 1cm šķēlēs
kokteiļsīpoliņi, pēc garšas
kaltēti tomāti, sagriezti 1cm strēmelēs, pēc garšas
1 bundža zaļās pupas

kartupeļus apkaisa ar labi daudz baziliku, pētersīli, raudeni & pipariem (ar sāli gan nevajag aizrauties, jo tomāti ir sāļi), & apvārta ar rokām, līdz kamēr tie ir viendabīgi noklāti. cepeškrāsni silda uz vidēji karstas liesmas, ielej eļļu (lietoju saulespuķu) cepeštraukā (lietoju pašas krāsns šūplādi, tā teikt - kā viņu īsti sauc?), ļauj tai uzkarst krāsnī, & tad saliek kartupeļus vienā slānī. kad tie ir drusku mīksti, pārmet uz otro pusi, lai abas būtu iebrūnas. kad kartupeļi ir gatavi, ieber tos sietiņā, lai notecinātu lieko eļļu & ļauj atdziest. atdzisušajiem karpeļiem piejauc klāt pārējās sastāvdaļas & pasniedz uzreiz, kamēr tie ir kraukšķīgi.

---

šis ir pakaļdarinājums reiz ēstiem salātiem, kuros gan bija nevis bundžiņ-pupiņas, bet gan tvaikā novārītas svaigās. varētu vēl lietot sviesta pupas, bet sezona ne tā... jāgaida vasara!



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

Re: par pupiņām.
[info]piile
2009-11-09 00:02 (saite)
eh, forši. :) pupiņas no bundžas nebija sliktas, bet tās gan bija stipri ūdeņainākas nekā svaigas, kā arī mīkstākas. manuprāt rūpnīcā saldētajiem dārzeņiem piemīt tāda nejauka piegarša...
pārsteigums man bija, kad saldējam meža sēnes. sacep tās nedaudz eļļā bez garšvielām, tad saliek kārbiņās & saldētavā. kad gribas, atkausē & gatavo kā parasti - garša lieliska!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?