piile ([info]piile) rakstīja,
@ 2009-10-13 21:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:amaranta, indijas rieksti, raudene, salvija, sīpols, timiāns, tofu, ķiploks, ķirbis

ķirbja & amarantas kārtojums


"sieram":

250g tofu, sakapāts
1/2c indijas rieksti, sakapāti
1/4c citronsula
2 ķiploka daiviņas
2ēk olīveļļa
1,5tk kaltētais baziliks
s&p

riekstus, sulu, eļļu & ķiplokus maļ kombainā kamēr masa kļūst krēmveidīga. pievieno pa druskam tofu, kamēr masa ir viendabīga. pieber garšvielas & izmīca kārtīgi ar rokām. iemet ledusskapī, lai iesūcās.


kārtojumam:

ķirbis (izmantoju drusku vairāk kā pusi no ~40øcm)
olīveļļa + timiāns + raudene + s&p

4 vidēja izmēra sīpoli, sakapāti
7 ķiploka daiviņas, sakapātas
2 lapas svaiga salvija + maza sauja pētersīļi

1c amaranta + 2,25c ūdens + lauru lapa + buljona kubiks

ķirbi ieziež ar drusku olīveļļu & apbārsta ar garšvielām, pēc tam cepeškrāsnī cep, kamēr mīksts. amarantu liek vārīties uz vidējas liesmas - kad ūdens uzmet burbuli, uzliek vāku & nogriež mazāku liesmu; vāra kamēr ūdens lielākoties sasūcies, graudi sulīgi. sīpolus cep olīveļļā uz vidēji lielas liesmas, lai tie brūnē, bet nepiedeg. piemet ķiplokus & garšaugus, nogriež mazāku uguni, ik pa laikam apmaisa.
cepeštraukā pa slāņiem liek amarantu, šķēlēs sagriezto ķirbi, sīpolus, amarantu, ķirbi, sīpolus... & beigās tofu. iemet cepeškrāsnī, lai siers drusku apbrūnē & viss sasilst.

---

nekad nebiju gatavojusi tofu "sieru" - manuprāt pavisam adekvāts aizvietotājs rikotai, biezpienam utt. varētu mēģināt saldo variāciju uztaisīt cepumiem & kūkām.
ēdāji tieca, ka "var ēst", bet beigās izlaizīja cepeštrauku. :) ķirbim gan vajag drusku kaut ko vēl - ķiplokus pa virsu saklāt, vai... nez, kas izceltu tā smalko garšu.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]piile
2009-10-13 22:24 (saite)
o, būs jāizprõvē. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?