21 September 2007 @ 12:10 pm
 
Mums gāze beigusies. Jaunu balonu varētu nopirkt pēc šodienas. Laikam jau rīt, varbūt pat tikai parīt. Ēst kaut ko var arī mikroviļņos uztaisīt. Bet Laurai... Nu pierasts mums ēst pašgatavotus ēdienus. Pusdienās parasti sautējums, vakardienas kartupeļiar mērcīti, vai zupa. Nu tā. Bet tagad nopirku veikalā gatavo HIpp biezeni. nu fuj, pē, kaka. Smird kā atver burciņu. masa izskatās pēc atlasitiem vēmekļiem un attiecīgi garšo. Veee :((( Laurai, protams, tādas ekstras arī negaršo. Tā nu pusdienās apēda launagu - putru ar ievārījumu.
Bet vispār - vai tiešām visa tā burciņapaik air tik pretīga? izņemot saldos biezenīšus. CIk man gadījies pirkt un dažādu firmu, dažādam vecumam paredzētās burciņas, visas kā viena - pretīgas. Manas un Lauras prāt, protams.
 
 
( Post a new comment )
rudu[info]rudu on September 21st, 2007 - 02:04 pm
mans puika ar ne visai ēd. un ir viņas negaršīgas. it īpaši ja bērns ēd pašas gatavoto, pie tā ir pieradis... sākumā es šim devu hipp, ēda, bet tagad, ka pa starpai vienreiz nopirku - skatās uz mani, viebjās, sak`- eu, mammu, ko tu, kas tas pa sūdu.
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on September 21st, 2007 - 02:24 pm
vot vot :D
(Reply) (Parent) (Link)
karaLiene[info]karaliene on September 21st, 2007 - 02:22 pm
Semper, vistas sautējums, kas no 8 mēneši, MANUPRĀT, ir izcili garšīgs:)
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on September 21st, 2007 - 02:24 pm
intereses pēc nopirkšu un pagaršošu!
(Reply) (Parent) (Link)
Lyr: be friendly[info]lyrfeel on September 22nd, 2007 - 01:32 am
Njūūū... Es arī dodu biežāk no burciņas, nekā paštaisītus ēdamos, pagaidām... Jo nav man vēl īsti pārliecība, ko drīkst un ko ne... Bet nu Ādamam vēl tikai 6 mēn., pienu 3x dienā vēl ēd, nestresoju par tiem augļiem un dārzeņiem.

Ja pērku, tad pērku tos saldos biežāk. Persiku, banānu, mežrozīšu utml, tos Milupas. Ēd ņammādamies. Biju devusi arī brokoļu, ķirbja un kartupeļu biezeņus. Nju, īsti garšīgi nav, tā dīvaini, jo tik smalki samalti... Un tuč, tuč jāpasilda. Bet Ādams tā drusku paskatās, pabolās, bet izēd vienmēr visu, ko dodu. Pagaidām 8))) Kad pati būšu drošāka un būs lielākas iespējas arī iepirkšanās ziņā, un būs jau pagājis laiks, taisīšu kaut ko nopietnāku pati.

Cita lieta, kas man pašai liekas ideāla un arī Ādamiņam ļoti garšo (spriežu pēc čīkstēšanas, kad par ilgu noturu gaisā karoti, sak - dod ātrāk), ir tās gatavās putras, kurām tik ūdeni jāpievieno. Piemēram, rīsu-banānu, kukurūzas vai rīsu-bumbieru. Dodu putru kā pusdienas.

Skatos, tur burciņas ar visādām gaļām - vistas, truša, tītara... Tās gan man biedē. Bail domāt, kā garšo. Kad būs gaļa jādod, tad labāk pati gatavošu
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on September 22nd, 2007 - 10:04 pm
godīgi sakot, nesaprotu tevi. "es arī dodu biežāk no burciņas, nekā paštaisītus ēdamos, pagaidām... Jo nav man vēl īsti pārliecība, ko drīkst un ko ne"
Taisi pati tos pašu dārzeņus ko burciņās liek!? domā tie dārzeņi kaut kādi savādāki? Tikai velnsviņzinkad pagatavoti un vakuuma (?) tusējas. Vienīgā jēga ko redzu burciņpaikām ir tad, ja nav iespājams dabūt pašu produktus un jāvāra Itālijas kartupeļi ar polijas bietēm, ja nav sanācis laik apagatavot ēdienu.
Un ar to burciņpaiku vēl ir tā: ja jau Ādams ēd, tad, domāju, ēdīs arī turpmāk. Vienīgi, ja sāksi dot paštaisītu ēdienu (Un tas ir kuda garšīgāks), pieļauju, ka Ādamiš sāks brāķēt burciņpaiku, bet tad, domājams, ir individuāli.
katrā ziņā par to drīkstēšanu - tur jau tā saļs,- dod pa druskai un vēro. Dod kaut vai tos pašus daŗzeņus/augļus, kas burciņās. starp citu DAUDZ lētāk ir gatavot nekā pirkt. no savas pieredzes, mums ar naudām joprojām švaki. Ja Laura ēstu pārsvarā burciņapiku, mūsu ēidenkarte būtu bijusi daudz plānāka :D

par tām gatavajām putrām - viņas ir ŠAUSMĪGI saldas. Nu tā, ka vājprātīgi. Visamz tās BEBI un MILUPAS putras ar pienu, ko pirktu Laurai. Pēc tam, kad vienā šitādā pakā iegrābos, ilgi nācās pielauzt bērnu ēst normālu ēdienu, nevis to mānot iekšā ar saldajiem jogurtiņiem, ievārījumu, u.tml. Tāpēc arī ādamuks varbūt prasa ātrāk to karoti mutē :D Mēs samŗeā ilgi ēdām putras. taču es pirktu ar pazemināto cukuru un bez piena klāt. Kad taisīju patii pielēju klāt pienu, lai sātīgāk, bet arī ar ūdeni viņas ir normāli ēdamas. Manuprāt, tās saldās putras ndoara tādu skādi, ak bērnam iepatīkas dikti saldas lietas. tēju ar cukuru vajag, saldaš sulas dzert, u.tml. Mātes piens jau arī ir dikti salds. Rezultātā garšas izjūta biki čakarējas, arī zobiem nav diez ko labi.

Un par to gaļu - man liekas, ka tā sburciņapiaks vēl pretīgākas paliek, kad gaļa ir klāt.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Lyr[info]lyrfeel on September 24th, 2007 - 02:15 pm
Sākumā mēģināju kartupeli, puķkāpostu dot. Bet, ar karotīti spiežot un mīcot, tāpat gabalaini sanāk, viņš rīstījās :| Tāpēc man nolaidās rokas... Bet burciņā devu brokoļus, ķirbjus, burkānus... Viskaut ko Ādamiņš izmēģināja un panesa labi.
Es jau arī baidos, ka tik nesanāk pie salduma pieradināt. Mātes piens Ādamam vairs netiek, dodu maisījumu, bet tas galīgi nav salds. Īstenībā pat rūgts (tas H.A.), bet viņam tāpat traki garšo. Augļu burciņas, ko dodu, parasti ir krietni skābas, ne saldas, jo tur visur āboli. Ābolus, protams, pati arī varu pagatavot, tie mums no dārza. Mikrenē var pasildīt, lai mīkstāks...
Dodu Milupas putru, bet man neliekas, ka būtu traki salda... Vairāk tā graudu garša kā tāda dominē. Kristāliskais cukurs tur neesot klāt...
Vispār, es tā skatos, laiks ir pienācis, ka varu pati arī putras taisīt.... :/ Kaut kā bij tas ārstes norādījums piemirsies 8((( Griķu un rīsu putru varot taisīt, pirms tam kafijas dzirnaviņās samaļot tos graudus. Pēc tam tāpat ūdenī vārītu var dot, bez nekā, vai ar to piena maisījumu, ko pašlaik dodu... Bāc, šodien pat aiziešu pie mammas pēc tām dzirnaviņām
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on September 26th, 2007 - 12:16 pm
pamēģini ar blenderi putriņas, biezenīšus taisīt. vispirms uzvāri un tad iemet blenderī.
Pirmaš putras es vaŗīju laurai pati - rīsus tādā diezhgan šķdirā peldē. Beigās sanāk tume. To tumi ielēju belderī un sablenderēju. rezultātā - samērā šķidra, pilnīgi viendabīga masa. Tikai pārstāju to dot, jo no rīsu cietes kaka nenāca laukā :D
Un dārzeņu beizenīšiem es lēju klāt neadaudz savu pienu (arī maisījumu vēlāk), tādējādi veidojas kas līdzīgs biezenim un arī ir nav kunkuļu!

a par tām saldajām putrām - tad tev ir kkādas normālās putras. Vienkaŗši uzmanies, ka kādreiz neiegrābies saldajā galā :D
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Lyr[info]lyrfeel on September 27th, 2007 - 01:19 am
Sen jau tā darītu, bet nav jau tā blendera man :/

Skatīšos, kur un kā lai nopērk beidzot... Ar karotīti nekas labs nesanāk.

Putru šodien iedevu pavisam savādu - kukurūzas. Bez cukura, bez glutēna, bez piena, bez nekā... Garšo arī pēc nekā... Bet tur kukurūza ir un kaut kādi probiotiķi... laikam laba! 8]] Īsti mazajam negaršoja, rādīja "pļļurkšš", nevis "am, am". Bet iemānīju visu porciju
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on September 27th, 2007 - 01:24 am
man tēvs nopirka lielo blenderi (kur kokteiļus var taisīt). taču tas, manā skatījumā, nav ērts piramjām putriņām, biezenīšiem. Veičos var nopikrt tādus portatīvos blenderīšus - kāts un galā tas mikserītis, kas griežas. zem 10Ls pat var atrast. protams, navnekādi ūber krutie utt, bet bērna vajadzībām varētu būt ok. es pat pie sevis ndoomāju, ka man tāds būtu labāk noderējis.
a spaidi ar dakšu :D
un veco slaikos, caur marli spieda, kasīja, rīvēja. es ar pamēģināju - ķēpa, bet var.
(Reply) (Parent) (Link)