Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2011-07-06 08:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kādas diskusijas turpinājums
Nesen pie kāda cibiņa bija interesanta diskusija par ģenētiski modificētiem tomātiem, kur, lai tomāti nebojātos, tiem bija viens butes(?) gēns. Diskusija bija interesanta un bija tur prātīgas domas, arī par hidroponiku, ar kuru tiek rūpnieciski audzēti gan vietējie, gan ievestie tomāti.
Un tomēr, vietējie garšo citādāk. Un pārdomājot vēlreiz iespējamos garšas atšķirības cēloņus, domāju, ka starpība varētu būt šķirnēs. Tie, kas audzē visai Eiropai, ir spiesti izvēlēties šķirnes, kur svarīgāka ir bieza miza un varbūt vēl kādi parametri, kas nodrošina iespēju tomātus vest tālu un varbūt pat ilgi. Vietējie tomāti netiek vesti tālu, te var izvēlēties šķirnes, kas mūsu garšas kārpiņām šķiet tīkamākas. Un nekur nav teikts, ka mūsu tomātus visi citi arī atzīs par garšīgākajiem. Galu galā, puse Eiropas ēd lakricas konfektes, kas manā izpratnē ir sūdskautkāds.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]helvetica
2011-07-06 11:30 (saite)
kamōn, cilvēk mīļais, vai tiešām nav skaidrs? Runa nav par privātu vs publisku, bet gan par kritērijiem pēc kā es izvēlos savas (kas nozimē, ka tās var nebut saistošas citiem) autoritātes jomā, par kuru man pašai nav hands-on saprašanas. Un autoritātes sanāk pāris ļaudis, kuru kopetenci apstirpina visādas akadēmiskas štučkas un common-sense sarunās, nevis atsevišķi teksti (nešaubos, ka interneta ārēs ir pieejami arī jēdzīgi teksti), kuros daļa izteikto domu (tā līmeņa, par kuru es vēl varu spriest) man nešķiet pieņemamas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]porcupine
2011-07-06 11:40 (saite)
Vispār jau pati daru tieši tāpat un daudzās jomās - tas attiecībā uz tām autoritātēm. Taču tomēr ir kaut kas netīkams tajā mūžīgajā - īstā Patiesība ir kaut kur ārā, kam tev, mazo cilvēciņ, apgrūtināt paurīti, lasi, klausies un skaties, atver mutīti, mēs tev infošļuru iebērsim, labi sakošļā un rij tik nost.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]helvetica
2011-07-06 11:59 (saite)
"Īsteno patiesību" gan pati/pats ielasi manā tekstā. Es runāju tikai par sava viedokļa formulēšanas ceļiem, kuru ietvaros dažos gadījumos, kā piem., eksakto un dabas zinātņu gadījumā (kurā bieži vien, ja nezini, tad domādams neizdomāsi) ļoti, ļoti cenšos izvairīties no "domā pats" pārliekas pielietošanas, jo pārāk bieži tādi "domā pats" izvēršas par netematisku ezotērisku bulšitu a ļa Prānas, Sietiņzvaigznāji'n'lemurieši. Tiesa, "domā pats" tiek pielietots, lai izvērtētu, kuram avotam un cik tālu uzticēties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]porcupine
2011-07-06 12:06 (saite)
"domā pats" tiek pielietots, lai izvērtētu, kuram avotam un cik tālu uzticēties <--- nu bet tak, protams.
"domā pats" + "drusciņ kādreiz padomā" ir vēlamās iebūvētās programmas, paziņu lokā pamanu, ka daudziem šobrīd uzkārušās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?