Pērkons ([info]perkons) rakstīja,
@ 2017-01-31 15:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pusdienas #2
Tā nu gadījās, ka šodien nolēmu mesties jaunā avantūrā un mēģināt vēlreiz kaut kur šeit papusdienot.

Izvēle krita uz Rīgas Ziemeļu rajona izpilddirekcijas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu, jeb, kā stāvēja rakstīts uz žoga, — kafejnīcu.

Iestāde maziņa, tāpēc arī ēdienkarte nav nekāds eposs ādas vākos, bet gan vienkāršs pusdienu piedāvājuma apraksts uz melnas tāfeles.
Tad nu šajā piedāvājumā ietilpa zupa, vist.. ..... (izrādās cūkgaļas gulašs vai karbonāde) un saldais.
Un tas viss par 3.60€.

Piekritīsiet, ka salīdzinājumā ar Reaktõra ēdnīcu, man vajadzēja justies kā leiputrijā.

No šīs pārbagātības nedaudz apjucis, uzrunāju mani ieraudzījušo un tikpat apjukušo kasieri - oficianti.
Ātri paskaidroju, ka zupas es uzturā principā nelietoju, bet saldo tikai pa svētkiem. Ka gulašu nē, jo tur noteikti sīpoļi, bet karbonāde ar karfānu gan varētu aiziet. Jā, nu un būtu mīļi, ja pie tā karfāna vēl kaut ko klāt. Salātus? Kādus? Siera? Emmm, varbūt citreiz. Mērci? Tādu no gulaša? Nē! Ticu, ka garda, bet vienai dienai eksperimentu pietiks, un es iztikšu ar krējumu. Nu, ja varbūt vēl arī biezpiens aizķēries...
Paldies!

Laiski, pārlasot aktualitātes sportā un klausoties virtuvē čurkstošo karbonādes šķēli, sagaidīju savu porciju.

Man tika pasniegts pusotrs karfāns (šajpus Zemitāna tiltam, laikam, tā dara!) un svaigi cepta karbonādes šķēlīte. Tam piedevās bija servēti salāti, kas sastāvēja no skābētiem kāpostiem un siera(?) un papildus salāti, kas sevī ietvēra ķīnas kāpostu ar tomātu un vēl kaut kādus pētersīļus. Papildus tam tiku pie trauciņa tomātu mērces un trauciņa majonēzes (es tā minu, ka tas drošības labad, jo mazums).

Pēc mirkļa no virtuves, teciņus, izstieptā rokā turot šķīvi, izskrēja kasiere - oficiante un atvainojoties pavēstīja, ka esot sajaukusi šķīvjus, un te būšot manis prasītais biezpiens ar krējumu.
Norīdams skābētos kāpostus ar sieru(?), vaicājoši lūkojos te uz šķīvi ar karfānu un karbonādi, te uz šķīvi ar krējumbiezpienu, te uz pašu kasieri - oficianti?

– Es atvainojos, te būs tas biezpiens, es sajaucu.
– Un ko man tagad būs darīt? Es tak varu ēst arī šo, ko pirmīt atnesāt.
– Nē, nu ja, jā, nu, bet te tad arī tas biezpiens, ja!

Un aizskrēja kasiere-oficiante.

Paraustīju plecus, un pabeidzu maltīti.

Jā, un samaksāju 2.90€!
Jūsu sejā, tā teikt, Reaktõra ēdnīca!


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]rasbainieks
2017-01-31 15:42 (saite)
kungamāt, ar šitādām prasībām darbaļaužu ēdnīcās jau nu točno nav ko meklēt

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]perkons
2017-01-31 15:51 (saite)
Nu, kur te prasības? Kur, es prasu?
Man pašu vienkāršāko! To, kur vismazāk iespēju kaut ko sabojāt ar papriku vai sēnēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2017-01-31 16:07 (saite)
bugaga, vēl arī paprika un sēnes nav gana labi? "zupas es uzturā principā nelietoju", vārdsakot tu neēd neko :) un tad čakarē galvu sabiedriskās ēdināšanas darbiniekiem!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]perkons
2017-01-31 16:17 (saite)
Arī baklažānus un ķirbjus es neuzskatu par labprātīgi pārtikā lietojamiem elementiem. Bet tas nav būtiski.
Es tak neuzstāju, ka no zupas būtu kaut kas jāizzvejo vai no salātiem jāizņem. Ir tur paprika – ēdiet uz veselībām. Jums vairāk paliks.
Kur es galvu kādam čakarēju?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2017-01-31 16:23 (saite)
lai nodrošinātu hoķ kaut kādu garšas buķeti un uzturvērtību, īpaši ja taisa pusdienu piedāvājumu komplektus, nākas izmantot visādus tādus dārzeņus un garšvielas un visus šitos te, kuru neēšanai cilvēki parasti tiek pāri kaut kur ap pirmajām klasītēm. un ar tādām prasībām kā tavas, jā, čakarē galvu. pavārs ir izplānojis, kā cilvēkus pabarot (zolīdākās vietās viņš ir pat izplānojis, kā pabarot gan veģetāriešus, gan gaļēdājus), un prasīt viņam pliku kartupeli un pliku gabalu gaļas, lai tik neddodies tur nebūtu kaut kā sprādzienbīstama, ir mazproduktīvi. ar šādām prasībām ir vērts apmeklēt tikai tādus sabiedriskās ēdināšanas iestādījumus, kur viss stāv tajos bleķa bunduļos – reku vārīts kartupelis, ņem cik gribi, nu un es nez ko vēl tu tur vari piemeklēt, baltajā mērcē un kotletē arī ir sīpoli. sīpoli ir visur :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2017-01-31 16:32 (saite)
Garšas buķeti!
/smejos balsī/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2017-02-01 19:11 (saite)
garšas buķete jau nav obligāti "kaut kādas izsmalcinātas garšas buķetes", tāpat kā diēta nenozīmē vis "īpašs ēdiena režīms", bet gan "ēdiena režīms, kādā cilvēks dzīvo". kartupelis un sāls ir garšas buķete. ok, buķetīte :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]perkons
2017-01-31 16:37 (saite)
Man atkal šķiet, ka tas ir samērā izšķērdīgi attiecībā pret produktiem, nepajautāt no kā sastāv tie jūsu salāti, paņergāties un atstāt pusi uz šķīvja.
Jā, un uz, nebīšos šī vārda, ēdnīcu es eju remdēt izsalkumu, nevis meklēt kaut kādas izsmalcinātas garšas buķetes. Tik vienkārši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]goddes
2017-01-31 17:24 (saite)
+

šitie visa kā neēdāji ir jātriec prom ar sūdaunu mietu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?