ny ([info]ny) rakstīja,
@ 2008-01-27 18:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:r1

aabolinja lauks

Allazh, kad gribas uzdot jautaajumu - kursh no mums diviem ir pilniigi zaudeejis praatu - es vai Normunds Naumanis, tomeer gribas, ljoti gribas ticeet, ka pareizaa atbilde ir otraa.
Skaidra lieta, ka jau labu laiku "viedoklis, kuru respekteet" ir atrodams blogos, forumos, u.t.t., taapeec nemaz nebiju izbriiniits, ka shodien, pusdienojot pie mammas, pirmo reizi kaadu vismaz seshu meeneshu laikaa, panjemot rokaa beerniibaa tik iecieniito DIENAs pielikumu "Izklaide", secinaaju, ka viss iet aizvien lielaakaas dillees. Nu luuk, Naumanja kungs ir uzskriceleejis piecu minuushu laikaa, shkjiet, ka pat bez darba skatiishanaas, New York Times publiceetas filmas CLOVERFIELD recenzijas atstaastu, kursh nosleedzas shaadi: "No Bleeras raganaam noshpikotaa ideja par baileem, kas rodas, kad apdraudeejuma priekshmets vai lieta, vai buutne ir tikai daljeeji redzams vai nojaushams (tieshi taadus briesmonja atteelus uznjeemis Hadss savaa video), dazhiem kritikas gruutgalviishiem ljauj mediteet par cinema verite principu Holivudas meinstriima (konveijer) produkcijaa. Manupraat, visa shii funktiereeshana par kinematograafa izstraadaatajaam filmeeshanas asociaacijaam ir bullshit jeb latviski - piilju meesli. Jo Nezveers, origjinaalaa Cloverfield, grozies, kaa gribi, ir meesls, kuraa shameejie nabadzinji amiishi beeg no kaut kaa dikti slikta, kas atkal grauj miiljaas, saldaas maajas. Turklaat visai amoraals meesls. Pat ja amerikaanjiem patiik tik mazohistiski mociit savu veesturisko atminju."
Savaa rakstaa doc. hab. Naumanis apraksta arii filmas ievadu, kuraa "darba dunaa dikti sasviidushi ASV valdiibas klerki puulas noskaidrot, kas, velns un elle, tas par taadu neidentificeejamu objektu, neogodzillu, kas paraadiijies Centraalparkaa"... Visticamaak es un Naumanis esam redzeejushi divas dazhaadas filmas, jo shaadu epizodi vakar naktii FORUM CINEMAS filmas saakumaa neizraadiija. Moshka nogrieza... Naumanis, manupraat, neviljus tomeer ir nonaacis liidz filmas atsleegai - "gigantisks monstras uzbruuk Lielajam Aabolam, ljaudis panikaa beeg kaa skudras, pat pirms apjeedz, kas tad iisti ir tas, kas vinjiem shoreiz draud." Pie taa arii paliksim.
Jaa, man ir zinaama nosliece uz katastrofu filmaam, jaa, man patiik filmas, kuru pirmajaas divdesmit minuutees lielos studio apartamentos NYC jaunatne dzer alu un mohito, meetaa debiilus jokus par attieciibaam un fonaa besiigaa skaljumaa daard Kings Of Leon, Gorillaz, Architecture In Helsinki, Black Keys, Bright Eyes, Joanna As Police Woman, u.t.t. Jaa, tas viss atgaadina grandiozu disnejlendas atrakciju, jaa, filmai ir apbriinojami perfekta hronometraazha - 87 minuutes, un, jaa, Normund, visi kino gaajeeji ar skuutaam galvaam filmas beigaas ir ljoti neapmierinaati ar to kaa sho it kaa iiso laika spriidi pavadiijushi. Visticamaak, tas ir taapeec, ka Cloverfield nav filma par monstriem, un Njujorka sheit ir tikai klisheja. Pas' dies' - es nesaku, ka Cloverfield ir obligaati jaaredz vai tas ir kaut kas vairaak par "eksperimentu eksperimenteeshanas peec" (c+p - J. Zhilde), bet I was scared to death... Un Normunds Naumanis vismaz uz kaadaam paaris dienaam ir pelniijis titulu "sveetaas piiles meesls".

Paldies [info]etalonfunkcija !



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]deloveja_kundze
2008-02-26 18:35 (saite)
Izklaides kritiķi bieži gļuko, piemēram, sajaucot filmas galveno varoņu vārdus. tai pašā garum garajā slavinošajā recenzijā par Across the Universe Naumanis, ja pareizi atceros, galveno sieviešvaroni bija nosaucis par Seidiju Lūsijas vietā. tādas recenzijas nekādu uzticību nerada, un tā nu es labāk paļaujos pati uz savu viedokli, lai gan man nav attiecīgās izglītības, lai pareizi spriestu, un manu patikšanu bieži nosaka tas, cik smuks/nesmuks ir galvenais varonis.

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?