08 April 2015 @ 09:04 am
 
Es patiesā šokā, ka draugi un kolēģi man apkārt, it kā gudri un atvērti cilvēki, nenovēl viendzimuma pāriem būt kopā laimīgiem. Kā par spīti, tūlīt pat aizgāju un parakstīju Manabalss.lv priekšlikumu par kopdzīves likumu.
 
 
( Post a new comment )
Antuanete[info]antuanete on April 8th, 2015 - 09:15 am
Jā, man arī apkārt ir sadzīves rasisms, seksisms un homofobija; cenšos iespēju robežās vismaz laulātajam draugam norādīt, par kādiem tematiem viņam vajadzētu paklusēt vai arī, vēl labāk, beidzot izvilkt galvu no pakaļas un kaut ko saprast, bet tā uzreiz tas nenotiek...
(Reply) (Link)
extranjero[info]extranjero on April 8th, 2015 - 09:59 am
Es arī neatbalstu kopdzīves likumu, bet nav nav nekāda sakara ar to, ka es novēlētu sliktu gejiem. Vienkārši tiesiskā valstī šadi lietas nekārto. 1) Juristi jau ir norādījuši, ka šādus loophole to vienalga varēs apstrīdēt kā antikonstitucionālus, un viņiem būs taisnība. Kopdzīve ir tā pati laulība, tikai savādāk nosaukta, un arī pēc Satversmes burta mēs nevaram ielikt kaut kādu dziļāku kristietisko jēgu, jo baznīca ir atdalīta no valsts. 2) Daudz svarīgāk es uzskatu ir atzīt, ka civillaulībām (tas ir, nereģistrētas laulāto attiecības) pienāktos tādas pašas tiesības kā laulātiem pāriem. 3) Gejiem ir jādod visas tādas pašas tiesības tieši caur diskriminējošo satversmes pantu atcelšanas.
(Reply) (Link)
[info]fedrs on April 8th, 2015 - 10:40 am
Žēl, ka to darīji par spīti, nevis aiz pārliecības :(
(Reply) (Link)