krēpjlācis - [entries|archive|friends|userinfo]
krēpjlācis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jan. 22nd, 2020|03:13 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
kāpēc 'konservatīvs' un 'liberāls' tiek izmantoti kā pretmeti? man šķiet, ka LV politika ir gan neoliberāla, gan konservatīva vienlaicīgi, turklāt šo vārdu sliktākajās iespējamajās nozīmēs.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:January 22nd, 2020 - 03:18 pm
(Link)
nē nu nopietni - sliktākais, ko var paņemt no liberālisma, kā arī sliktākais, ko var paņemt no konservatīvisma paņemts un samaisīts putriņā #vissirslikti
From:[info]krishjaanis2
Date:January 22nd, 2020 - 04:47 pm
(Link)
Liberālisms ir metafizisks brāķis, mēsls, to aizstāvēt mūsdienās ir amorāli, bet kas tieši ir "sliktākais" konservatīvismā (t.i., LV izpildījumā)?
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:January 22nd, 2020 - 05:22 pm
(Link)
pastāvēs, kas pārmainīsies.

mācies raini, epta.
From:[info]krishjaanis2
Date:January 22nd, 2020 - 06:04 pm
(Link)
Ak, jel, kaut kādas metafizisko socdemokrātu klišejas. Konservatīvo skatījumā daudz kas pēdējos 50 gados "pārmainītais" tieši ved pretim nepastāvēšanai.
From:[info]slikts
Date:January 22nd, 2020 - 08:41 pm
(Link)
tulkojums: uzskatīt sievietes un minoritātes par cilvēkiem ved pie pastarās dienas
From:[info]krishjaanis2
Date:January 25th, 2020 - 12:45 am
(Link)
Ar saviem solipstistiskajiem salmu vīriem vari smagi iet d*rst. “Minoritātes” - wtf, bet sievietes par cilvēkiem rietumos uzskata jau ļoti sen, nevis tikai līdz ar tavu stulbo “socdemokrātiju”. Atkāpies, sātan.
From:[info]slikts
Date:January 22nd, 2020 - 08:39 pm
(Link)
pārsteigums: "neredzamās rokas" elks padara tevi par neoliberāli
From:[info]krishjaanis2
Date:January 25th, 2020 - 12:47 am
(Link)
Lūdzu, aizveries, papagaili, kristietība un konservatīvisms kritizēja “neoliberālismu” vai kas tev tur sāp vēl ilgi pirms tu biji piedzimis, pirms neoblabla radās un pirms pasaule tika radīta.
From:[info]krishjaanis2
Date:January 22nd, 2020 - 04:46 pm
(Link)
Kāds laikam neko nav dzirdējis par neoliberālisma kritiku no konservatīvisma pozīcijām (ļoti aktuāls žanrs kopš 2016.)
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:January 22nd, 2020 - 04:52 pm
(Link)
Dafiga esmu dzirdējis par neoliberālisma kritiku. Tavuprāt, "Jaunā Konservatīvā Partija" nav neoliberāļi?
From:[info]krishjaanis2
Date:January 22nd, 2020 - 06:08 pm
(Link)
Šo argumentu par JKP cibā dzirdu jau otro reizi nedēļas laikā. Vai no poļu Likums un taisnīgums nošpikotais JKP solījums 500x3 ir neoliberālisms? Vai iestāšanās par vidusškiras izveidi (sic! kādā stāvoklī mēs te esam) un nostiprināšanos caur atbalstu mazajiem un vidējiem uzņēmumiem ir "neoliberālisms"?
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:January 22nd, 2020 - 06:27 pm
(Link)
Pasaulē, kura mainās straujāk kā jelkad, sludināt pieturēšanos pie tradicionālajam, sen pārbaudītajām vērtībām ir, maigi izsakoties, naivi.

Vot, nevar saprast, kas ir pretrunīgāks veidojums JKP vai ZZS.
Jo i jauns un konservatīvs ir pretruna, i zaļs un zemnieks.
Tāpat arī grūti saprast, kuri ir lielāki populisti.
From:[info]krishjaanis2
Date:January 22nd, 2020 - 07:06 pm
(Link)
Naivi ir apgalvot, ka tas ir naivi pasaulē, kur ļaudis arvien vairāk balso par tādām politiskajām opcijām. Nav jābūt ģēnijam, lai saprastu, ka konservatīvisms "straujo pārmaiņu" pasaulē ir vēl relevantāks kā agrāk.

Nav būtisku pretrunu ne starp jauns/vecs, nedz starp zaļš/zemnieks, abi viens otru papildina, pašas partijas - cits stāsts.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:January 22nd, 2020 - 08:05 pm
(Link)
nujanuja, viņiem arī šķiet, ka tur nav pretrunu.
From:[info]slikts
Date:January 22nd, 2020 - 08:38 pm
(Link)
smieklīgi ir tas, ka minētās pārmaiņas ir pasaulei slīdot tālāk neoliberālismā un prom no sociāldemokrātijas. "konservatīvisma" jeb neoliberālisma iecere ir atjaunot klasisko liberālismu. no liberālisma to nošķir tikai tas, ka tas nav sabiedriski progresīvs
From:[info]krishjaanis2
Date:January 25th, 2020 - 12:50 am
(Link)
Tu tikko visā nopietnībā “neoliberālismu” vienādoji ar konservatīvismu. Kāpēc lai pēc šāda klaja analfabētisma tevi vispār kāds klausīties?
Samierinies, socdemokrātija ir noiets etaps, pagājis vēsturisks periods, neeso nu tik “konservatīvs” un atpakaļrāpulīgs. Galu galā tevis izsapņotā socdemokrātija bruģēja visbrīnišķīgāko ceļu uz neoliberālismu.
From:[info]slikts
Date:January 22nd, 2020 - 08:35 pm
(Link)
ASV un Latvijas "konservatīvisms" patiesībā ir sabiedriski un ekonomiski reakcionārs nevis konservatīvs. tas ir neoliberāls bez 'woke' jeb progresīvā aspekta. postpadomijas cilvēkiem ASV likās visa labā iemiesojums un tas ļāva ASV šo vietu ideoloģiski kolonizēt. tas skaidri izpaužas amnēzijā par 90to 'mežonīgo kapitālismu'. ja Latvija būtu sala, nevis valsts Eiropā, nebūtu pat esošās sociāldemokrātiskās iekārtas, jo nebūtu bijis sociāldemokrātisku kaimiņu ar ko salīdzināties

lai būtu skaidrs, par ko runāju: neoliberālisms ir reiganisms un tečerisms; turbokapitālisms; mežonīgais vai kazino kapitālisms. sarunu biedrs kikerigors ir vienos vārtos neoliberālis
From:[info]ze
Date:January 22nd, 2020 - 10:45 pm
(Link)
kā izpaužas "amnēzija par 90to mežonīgo kapitālismu"? šāda iedomāta amnēzija ir tik pat neesošs straw man kā feministu klaigāšana par "mēnešreižu tabu", ar ko mēģina attaisnot visādus apšaubāmus woke mākslas projektus. neviens neizliekas, ka ar 90to gadu kapitālismu viss bija kārtībā un, ka tā būtu kapitālisma ideālā forma. kāds varētu būt alternatīvais scenārijs pārejas situācijā, kādu sabiedrība piedzīvoja pēc PSRS sabrukuma? latvija uzreiz kaut kā maģiski ielektu vecās eiropas tipa civilizētaja kapitālismā pēc 50 gadu dzīves totalitāra sociālisma apstākļos?
From:[info]krishjaanis2
Date:January 25th, 2020 - 12:55 am
(Link)
Īstenībā, paldies, tavs iracionālais naids liek no jauna papētīt, vai Tečerē-Reiganā bija kas labs un vērtīgs šodienas konservatīvismam. Jo tankīšu dusmas un naids tolaik noteikti liecina, ka abi vismaz kaut ko darīja pareizi. Katrā ziņā PSR viņi sakāva.
From:[info]slikts
Date:January 22nd, 2020 - 08:25 pm
(Link)
lol neoliberālisma iespaidu uz vidusšķiru var redzēt ASV, kur tā politika ir īpaši izteikta; rādītāji stagnē vai iet uz leju. neoliberāļi populisma ietvaros arī dod solījumus vai piekāpjas, bet to atsver kopējā ekon. politika. turklāt par to 3x500 jau bija skandāls, ka solītāji balsoja pret

tādi kā tu ir viņu sapņu vēlētāji, kas tic tam, ko saka, jo ir piekabinātas pareizās birkas.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:January 22nd, 2020 - 11:39 pm
(Link)
Interesanti, ka ASV gan republitardi gan tādi sjw kā tu, kas balso par bērnijiem, atbalsta neierobežotu tautas un kapitāla kustību pāri robežām, kas noved pie nabadzības un sociāla haosa. Šajā ziņā varu tev pat piekrist, ja pareizi saprotu, ko tu domā ar "neoliberālismu". If anything, Trampa balsotāji ir cilvēki, kas vēlas šo neololberālismu nobremzēt, reakcionāri tā teikt.
From:[info]slikts
Date:January 22nd, 2020 - 08:44 pm
(Link)
ierakstīju šeit, bet nespamošu vairs. īsā atbilde ir, ka šie jēdzieni Latvijā ir mulsinoši, jo ir ievazāts to ASV lietojums
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:January 22nd, 2020 - 11:41 pm
(Link)
Latvijā vispār nepastāv nekāda 'sava' politika nostādne ne iekš kā. Viss ir ievazāts no ASV vair Eiropas lielskungu zemēm.
From:[info]krishjaanis2
Date:January 25th, 2020 - 12:57 am
(Link)
Lūdzu, beidz tik ļoti kritizēt mūsu tuvākos stratēģiskos sabiedrotos. Eiropas sociķiem par LV nospļauties - kā 80tajos, tā arī 90tajos un šodien.