krēpjlācis - [entries|archive|friends|userinfo]
krēpjlācis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[May. 31st, 2016|10:43 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
man šķiet diezgan kaitinoši, kad kaut kādi idioti sauc čomski vai bolderāju par "hipsteru vietu". bič plīz.
linkpost comment

Comments:
From:[info]krishjaanis
Date:May 31st, 2016 - 11:10 pm
(Link)
kategorija "hipsteris" pamazām kļūst outdated, jā, bet kas vainas konkrētās vietas asociēt ar šo kategoriju? kas tad? jauna veida andergraunds? es, piemēram, redzēju bildes no Bolderājas, manuprāt, izskatās pēc ūķa. un vai tad hipsteri nepulcējas ūķos? un kā ar KKC (vēl viens ūķis)?
[User Picture]
From:[info]ieraksts
Date:May 31st, 2016 - 11:22 pm
(Link)
not. hipsteri pulcējas kaut kādās kafijas vietās ar 15 veidu smūčiatto.
īsti ūķi un daudzmaz īsts andergraunds iet roku rokā, cik nu no tā andergraunda vēl ir palicis domāšanā.
From:[info]krishjaanis
Date:May 31st, 2016 - 11:35 pm
(Link)
jā, es gribēju minēt faktu, ka Bolderājā nav wi-fi, kas, šķiet, hipsteriem neietu pie sirds.
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:June 1st, 2016 - 01:04 am
(Link)
ūķos pulcējas cilvēki, kam patīk ūķi / pavadīt laiku ūķos. ūķisti - tas man šķiet pieņemami. hipsteri - šajā gadījumā galīgi nē. es arī nedomāju, ka esmu hipsteris, lai gan viena no hipstera pazīmēm skaitījās tas, ka hipsteris nekad neatzīst, ka ir hipsteris. savukārt tas, ka nesēdi pie spīdīgas bāra letes kopā ar rozā čiksītēm, arī tevi nepadara par hipsteri.

ja tu domā šīs vietas kā dzertuves, tad es nedomāju, ka tas ir andergraunds. ja tu domā tieši par mūziku, kas tur skan / koncertiem, kas tur notiek, tad tas varētu būt andergraunds. (kas, savukārt, gluži nav KKC).
From:[info]krishjaanis
Date:June 1st, 2016 - 08:41 am
(Link)
protams, ka tu neesi hipsteris, tu, cik saprotu, esi metālists, ar to pietiek. lai gan metālista kategorija arī var vilt, tā vismaz ir nedaudz adekvātāka. metālists izklausās arī pietiekami plaši, lai skaidrotu pulcēšanos ūķos. metālists, manuprāt, var arī būt tāds kā jumta jēdziens, zem kā palikt "industriālis" utt. nefolks arī ir metālists. es saprotu, ka LV zem "metālista" varētu palikt arī daudzus savstarpēji naidīgus strāvojumus, bet svarīgi, ka metālists ir bezmaz 90to gadu sākuma kategorija. problēmas, piemēram, ir tad, ja "metālistu" asociē tikai ekskluzīvi ar "Melno piektdienu", es domāju, ka tā būtu nepamatota jēdziena sašaurināšana.
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:June 1st, 2016 - 10:14 am
(Link)
jā, tā tiešām būtu ļoti nepamatota jēdziena sašaurināšana ;) un tas tiesa, ja būtu bijis apzinīgā vecumā deviņdesmitajos, iespējams, no manas dzīves, vismaz subjektīvi, būtu bijusi kaut kāda jēga.
[User Picture]
From:[info]kants
Date:June 1st, 2016 - 12:22 am
(Link)
kāpēc ne?
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:June 1st, 2016 - 01:01 am
(Link)
nu, jo tas neatbilst patiesībai :)
[User Picture]
From:[info]kants
Date:June 1st, 2016 - 10:06 am
(Link)
tas labāk nekā saukt par wannabī hipsteru vietām:D milzīgais velosipēdu daudzums, kontrakultūru izklaides, nišas dzērieni - tas viss liecina par hipsteru dominanci
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:June 1st, 2016 - 10:24 am
(Link)
iespējams, mums vienkārši ir atšķirīgs skatījums par to, kas tad tas tāds ir - hipsteris. manas top pazīmes - cilvēks, kas vēlas būt stilīgs, seko trendiem, pērk nevajadzīgi dārgus dzērienus, ik pa laikam kaut ko padara savā aifonā vai aimakā, strādā par, piemēram, sociālo mediju guru.

savukārt
velosipēdi - ātrākais un loģiskākais veids, kā pārvietoties pa pilsētu. velosipēda lietošanu nosaka vienkārši saprāta esamība.
kontrakultūras - kirkegora minētie metālisti un industriāļi, hipiji, panki, rastafāri, trešeri, hiphoperi, skeiteri, utt., bet ne jau hipsteri. kas tad tur kontra?
nišas dzērieni - čomskī ir salīdzinoši lēts alkohols, ko ļoti dažādos veidos masīvi patērē publika, bet galvenokārt apkārt redzamas izdzertās brāļa senču pudeles. es īsti nezinu, ko dzer hipsteris, bet manā iztēlē tas nav parasts alus, kas bārā maksā 1,40 eur.
[User Picture]
From:[info]kants
Date:June 1st, 2016 - 11:00 am
(Link)
tātad trūcīgi hispteri! čomska publika brauc ar vintāžas velosipēdiem - tas nav ne sapratīgi, ne loģiksi, tas ir stila manifests :)
bet citādi hipsteri ir visai sarežģīta grupa, mana izpratne pa lielam atbilst http://satori.lv/raksts/7075/Toms_Kencis/Musdienas_Pec_postmodernisma šeit izklāstītajai, kas ar skaidro, kāpēc nav derīgs tevis minētais kirkegoriskais dalījums
From:[info]khosmos
Date:June 1st, 2016 - 01:13 pm
(Link)
Strādājot pie Piena, esmu pamanījusi vienu lietu, kas noteikti raxturo hipsterus, bet neraxturo, piemēram, Bolderājas apmeklētājus - hipsteri tikai izskatās kontra, jo tas taču ir afigennna stilīgi.
From:[info]khosmos
Date:June 1st, 2016 - 01:27 pm
(Link)
Ā, un vintāžas velo, ja vien nav superantīki, mēdz būt daaaauudz lētāki par jauniem.
From:[info]sinusoid
Date:June 1st, 2016 - 07:22 pm
(Link)
varbūt laiks dibināt hipsterolōģijas institūtu? tur varētu pētīt, klasificēt un ārstēt augšminētos pacientus. piemēram, ar tetri dziedināt makismu un aifōnu vietā izsniegt taksofōnus. bet pārvietoties ļaut tikai ar kājām vai sabtransu.
nu ok, pēdējais punkts varbūt ir par nežēlīgu, bet nez vai daudz sliktāk par elektrōšoku vai lobotōmiju.
From:[info]khosmos
Date:June 1st, 2016 - 01:14 pm
(Link)
+++
[User Picture]
From:[info]mis_sarajevo
Date:June 1st, 2016 - 03:06 am
(Link)
Man kaitinošāk šķiet, ka čomskī leitlī 80% apmeklētāju ir idioti.
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:June 1st, 2016 - 07:44 am
(Link)
vasariņa ;-)
[User Picture]
From:[info]mis_sarajevo
Date:June 1st, 2016 - 03:53 pm
(Link)
Cilvēciņi!!!
[User Picture]
From:[info]half_slavic
Date:June 10th, 2016 - 11:25 am
(Link)
kuru tas piš vairs?