porcelāna lellīte [userpic]

22. Jūlijs 2020 (10:34)

Ok, es varu saprast, ka viņi grib tos 2 metrus pie gulēšanas (lohi, kompānijai, kura vismaz 8 h cieši burzās kopā, bieži visas 10 stundas dienā, turklāt nejauši, bet diezgan brīvi apmainoties ķermeņa mikroflorai, mh, baigi būtiskā atšķirība), o.k. ēdinās katru bd grupu pa vienai atsevišķi, piespiedu brīvprātīgi droši vien būs spiesti i algas paaugstināt tehniskajiem darbiniekiem i vēl kādu pieņemt, bet kā tie cilvēki iedomājas bērnu aizvešanu/paņemšanu, ja atdod pie ieejas? O.k. 1.stāva grupiņām ar tiešo āra izeju vienkāršāk, vecāks iekšā neiet, atdod pie durvīm (muhaha, es tiešām labi iztēlojos kā tas būs, esam jau daudz ko piedzīvojuši), bet kā?! Cik tad tos papildus darbiniekus viņi pieņems katram rītam? Īpaši ap tiem pēc 8 iem, kad auklīte sāk likt visu brokastīm, jau slaukot puņķus un dibesnus, kad reizē nāk lielākā daļa cilvēku. Un ko ar vakaru, ja parasti auklīte ir tikai līdz 16? Visi citi mazpadsmit vai divdesmit bērni tikmēr savvaļā vai kā mums tur šad tad bija - rāmi sēdēs uz dīvāna skatoties multeni? Kas viņus ģērbs? Nāksies arī ārā iet katru dienu visām grupām vismaz vakarā, nebūs vairs atrunu, jo izrādīsies, ka šis Sīzifa darba tomēr drusku vieglāks kā alternatīva.
Es par šo iedomājos un mani vairs neuztrauc ka jāved uz diviem dažādiem korpusiem, šajā raskladā jeibogu vienkāršāk ja puslīdz pazīst personālu, bet no domas, ka pašai kkas jēdzīgs jādara vai jāturpina mācīties, šādā aspektā tomēr šķebina vairāk kā parasti.lol

Comments

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 22. Jūlijs 2020, 10:55
taisni kā es

Nu nezinu, ko var pieņemt, ja jau tagad trūkst darbinieku. Ganjau, ka līdz šādām niansēmneviens nav aizdomājies.

Posted by: f ([info]f)
Posted at: 22. Jūlijs 2020, 10:59

parasti jau tomēr kādam trūkst vēlmes iedalīt atalgojumu papildus darbiniekiem. vismaz pašvaldības dārziņos.

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 22. Jūlijs 2020, 11:09
taisni kā es

Arī, jo priekš kam...

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 22. Jūlijs 2020, 11:29

Nu, to mēs labi drīz redzēsim, ne velti vismaz 3 partijām uz šīm Rīgas vēlēšanām bd ir viens no zirdziņiem.
Kas man šķiet stulbākais - ja alga būtu normāla, darbinieku netrūktu, tuvākajās mazajās pašvaldībās šajā sadaļā alga ir par pāris simtiem un pat vairāk, lielāka, nedodu ne 5, ka ir arī cilvēki, kas uz darbu tur brauc no šejienes. Ja labi gribētu un darbiniekiem prioritātes rindu bd iedotu uzreiz, nevis pēc 3 nostrādātiem mēnešiem, arī auklītes nebūtu grūti sameklēt, turklāt jaunas, smukas un iespējams dzīves nenogurušas.

Jā, aģitācia, protams, bet vienā politiskajā rullītī bija cik miljoni izmaksā RS un cik vajadzētu pielikt lai pii algas būtu labākas, man ko tiem cipariem sašķebināja

Posted by: -- ([info]ripp)
Posted at: 22. Jūlijs 2020, 11:36

Mums Bd jau kādu laiku ir tāda nodošana/paņemšana. Es nezinu, kā tas ir darbiniekiem, bet man kā vecākām tā ir samērā ērti.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 22. Jūlijs 2020, 11:52

Nu, šis tomēr ir vasaras režīmā, kad jau tāpat vecākus tomēr ēm iedrošina nevest uz bd ja ir tāda iespēja. Rudenī tomēr vairāk būs jāved arī ne tik brīvprātīgi.
Ai, man par šo vispār negribas domāt, manā dzīvē caur bd ienāk ļoti daudz spriedzes un stresa, nedēļu pēc ārkārtas izsludināšanas līdz kamēr man nervi nesagāja čupā, mums atkrita visas stresa un veselības problēmas, es jau zinu kā tas būs un man ja godīgi, baigi negribas, nav ilūziju, ka kas būs labāk foršāk mierīgāk

Posted by: bumsiic ([info]bumsiic)
Posted at: 22. Jūlijs 2020, 12:15

Es neatrodu nevienu oficiālu dokumentu...

Posted by: bumsiic ([info]bumsiic)
Posted at: 22. Jūlijs 2020, 12:38

Kāds labs cilvēks iedeva izlasīt to rakstu, par kuru ir cepiens...
Nu...es esmu tikai par to, ka bērnus saņem un atdot rotaļu laukumos. Pretējā gadījumā joprojām notiek cīniņš iestādēs ar skolotājām par pastaigu organizēšanu. IZM, acīmredzot, nekad nav bijusi pirmsskolas iestādē, jo maiņas apavai tur jau šobrīd un pēdējos piecpadsmit gadus IR bijuši obligāti. Un mīkstie un tekstila segumi jau IR jānovāc infekciju gadījumā! Lūk par ko es brīnos...par gultām un ēdināšanu...tas ir risināmi...bet es neizprotu tam jēgu...rotaļājoties šis kontakts ir ciešāks.:)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 22. Jūlijs 2020, 13:17

Ai, par to ministriju es vairs pat neizbrīnos. Nav maizes, lai ēd kūkas! Līmenis. Tā naivi ceru, ka vismaz pašvaldības ietvaros varētu kas drusku uzlaboties, jo nu, ir kandidāti ar bērniem šajā vecumā un Ideāliem, moš nebūs tādi, kas speciāli izvēlas tikai privātu dārziņu ar tādu pedagoģiju, kas tagad modē, bet nu mūsu bd iet arī viena šībrīža čiekura bērni, tad nu redzēsim.
Par tām pastaigām arī - laukumos ir tumšs. Jāatceras uzrakstīt iesniegumu lai uzliek vēl kādu laternu, jo vienas grupas audzinātājas ārā iet tiešām katru dienu, pat vairākkārt, bet tumšajā sezonā mazie laukumi apgaismoti jaunajam korpusam, vecajā korpusā iet vai nu uz sporta laukumu vai citu izgaismotu, ja tai grupai pašiem nevajag. Kas notiek vecos parastos dārziņos es pat nevaru iedomāties, es jau smejoties audzītei ierosināju sapirkt visiem lukturīšus.
To ēdināšanu gan arī varētu pārkārtot mazajām grupām ātrāk, viņiem grūti sagaidīt, un kāpēc vajag visus tos maksas pulciņus es neizprotu, ja tādēļ pēkšņi nevar pēcpusdienā iet ārā vai spēlēties vai galu galā vienkārši darīt to, kas bd jādara.

Ir jau arī ārzemēs ar aukstāku klimatu veiksmīgi piemēri ar bd kur pat guļ ārā un ne tikai meža bērnu dārzā, bet arī tādā parastā

Posted by: bumsiic ([info]bumsiic)
Posted at: 22. Jūlijs 2020, 13:40

Apgaismojums ir atkarīgs arī no pašvaldības. Jo zinu, ka ir vadītājas, kuras gadiem ilgi cīnās...
Par ēdināšanu - noteikti jāskatās, lai bērns uz mutes neiekrīt boršķā (un ir tā bijis!Momentā, kad šo ķēru mainīju mazajiem ēdināšanu. Nospļauties man, cik reizes vadītājai jāparaksta tas papīrs!) Jāatceras, ka ir mazuļi, kuri atnāk uz dārzu kopā ar audzinātāju. Īpaši ārpus Rīgas novados, jo vecākiem jādodas tālāk uz darbu(to var saprast taču).
Par pulciņiem ... tā IR naudas lieta...un neticēsi, bet zinu, ka Ikšķilē mēs gluži pretēji vecākiem skaidrojām, ka bērniem nodarbību laikā JAU ir slodze! Un bērniem IR jārotaļājas! Tu esi Lieliska mamma! Paldies Tev!

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 22. Jūlijs 2020, 13:50

Lieliska neesmu, drīzāk tā - ar Dievu uz pusēm daļu laika gana laba, diemžēl daļu arī pilnīgi psiha.

Posted by: austra ([info]au)
Posted at: 22. Jūlijs 2020, 12:53

nu bet kā, savākšana, tātad, būs pēc otrās iešanas ārā, kas neko nemaina b/d darbam (jo viņi JAU ir ārā)
bet no rītiem - varbūt ar mazajiem (līdz 3.g) ir trakāk, bet lielāki jau ģērbjas paši. labi, izmētās zābakus un jakas (es iedomājos to brīnišķīgo patvaļas prieku!), bet gala rezultāts ir. domāju, ka būs vienkārši bardaks, kuru tad vienā brīdī pievāks, varbūt vajadzēs visās jakās ierakstīt vārdu, piemēram. bet nekas traks tas nav.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 22. Jūlijs 2020, 12:59

Izklausās, ka tev bērns privātajā. Kā kurā grupā un kā kura audzinātāja, bet ārā iešana ir problēma, diemžēl ne tikai manā pieredzē. Un jā, privātajā dārziņā mazāk, viņiem visam jābūt pēc papīriem arī dzīvē, jo ne tikai vecākiem kāda mirklī kas var nepatikt, bet arī pārbaude atnākt un iespējams atmemt domes līdzfinansējumu

Posted by: bumsiic ([info]bumsiic)
Posted at: 22. Jūlijs 2020, 13:15

Zini ko...ja dārza administracija nedomā par to skolotāju, kas sēž ar astoņpadsmit pusotra gada veciem cāļiem, tad jā - tā varētu būt problēma. Mēs lāčojām, uzliekot par pienākumu lietvedei, apkopējām, mūzikas skoltājām visām tām, kurām rokas brīvas iet pie pašiem mazākajiem un ģērbt.Un pašas arī, ja vien nebijām ārpus dārza. Pēcpusdienā arī. Bet es pieļauju, ka ir dārzi, kur vadība par to neaizdomājas. Mani vairāk interesē, kā ziemā bērni tiks sagaidīti...te es svīstu aukstus sviedrus.:)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 22. Jūlijs 2020, 13:37

Ai, nu konkrētajā gadījumā domāju problēma arī pašā pedagogā, ja grupā, kurā ir max 16 (nezinu vai kādreiz vispār visi vienlaikus ir bijuši), viens ar asistentu konkrētam bērnam, kas tomēr palīdz arī citiem, kad var, vecuma grupa dažāda -1,8-3, bet lielākā daļa tiešām ģērbjas paši, māk un grib, un divi pieaugušie nevar..
Tur manuprāt kaut kas ļoti pazudis tulkojumā, jo augšas labi strādā, kad pēkšņi nav darbinieka, arī metodiķe ir i auklītes i audzītes vietā uz pāris stundām bijusi un kamēr vecāki neņems tās sūdainās dakšas un neies vicināties, nekas arī nemainīsies. Ir bijis tā, ka mana palaiž sirēnu pa visu māju un atskrien virtuves palīgstrādniece paskatīties vai var ko līdzēt, jo izklausās, ka tiešām tam bērnam galvu nost skrūvētu.
Visa tā sistēma ir pamatos sapuvusi un man nav spēka cīnīties papildus ikdienai, ja citiem sķiet o.k. vākt naudu i wc papīram, kas beidzas ātri, jo mazi bērni, i vēl absurdi dārgām dāvanām un tas nekas, ka pačurājot vecākiem nav ziepes ar ko rokas nomazgāt. Nemaz nerunājot par to, ka es nesaprotu kā vasarā var trūkt darbinieku lai visi tiek atvaļinājumā, bet trūkst, jo pašvaldība nav paredzējusi uz to laiku pieņemt darbā citus. Jo ir tak dežūrdārziņi un tas nekas, ja galīgi citā rajonā (ne ka varētu sakoordinēties ar dažu kilometru attālumā, šis jau nu gan ir negribēšanas jautājums). Un cik vispār iespējams paspēt uz to svešo dārziņu ar sabiedrisko, ja brokastis ēd pusdeviņos.. labi, ja vēl ir tiešais maršruts

Posted by: bumsiic ([info]bumsiic)
Posted at: 22. Jūlijs 2020, 13:48

Bāc!! Nu dod pašvaldība naudu WC papīram! Nu johaidī, kad šis beigies!>:(
Vasara, neticēsi, ir pārbaudījums jebkuram vadītājam. JO...ir netikai jāpalaiž atvaļinājumā, un tiek atļauts pat rīgā paņemt studentus uz tiem pāris mēnešiem!, bet ir jāpalaiž slimot tās, kuras nespēj atpūsties to divu mēnešu laikā(strādā ārzemēs)...pidodiet godīgie pedagogi, kuri tiešām saslimst. Tas nav par Jums...bet esmu izēdusi gana sāls...un tiešām ir ķibele ar tiem dārziem vasarā...
Par blakus rajonu...nu būsim reāli...;)..tadpastāv cerība, ka vecāki meklēs citu risinājumu un bērns netiks vests vispār. Es par šo bubināju arī kad strādāju iestādē.Starp iestādēm(Rīgā) tikai atsevišķos rajonos vēl nav izstrādāta tāda sadarbība, ka pēc kārtas katrs dārzs savā gadā aizveras pa visam. Un, ja nav šī sadarbība, tad arī man ir nācies sūtīt uz Imantu no Bolderājas...nu...tāda ir realitāte...diemžēl.:(

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 22. Jūlijs 2020, 14:00

Es ticu, pii vadība ir dzirnakmeņos un es jeibogu lielu daļu vecāku labāk redzu ejam nekā nākam un viņiem no manis pat neko nevajag! Kur nu vēl visa ierēdniecība, pvd un sapulces ar priekšniecību.

Posted by: bumsiic ([info]bumsiic)
Posted at: 22. Jūlijs 2020, 13:49

Oj...Rīgā ar mazo burtu...;DDD piedošanu par kļūdām...

Posted by: austra ([info]au)
Posted at: 22. Jūlijs 2020, 13:36

Nu bet tad jau labi, ka būs spiesti iet ārā. Kur problēma?

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 23. Jūlijs 2020, 14:39

Es pie visa šitā bardaka tik priecājos, ka savu bumbulīti tagad nerunājošu un nekakājošu dārziņā nepalaižu. Jau tāpat bd ir sāpe pakaļā, kaut kā nemaz negribas šito nodarīt ne sev, ne bērnam, kamēr vien iespējams :D

20 Lasīt komentārus piebilst