porcelāna lellīte [userpic]

22. Jūlijs 2020 (10:34)

Ok, es varu saprast, ka viņi grib tos 2 metrus pie gulēšanas (lohi, kompānijai, kura vismaz 8 h cieši burzās kopā, bieži visas 10 stundas dienā, turklāt nejauši, bet diezgan brīvi apmainoties ķermeņa mikroflorai, mh, baigi būtiskā atšķirība), o.k. ēdinās katru bd grupu pa vienai atsevišķi, piespiedu brīvprātīgi droši vien būs spiesti i algas paaugstināt tehniskajiem darbiniekiem i vēl kādu pieņemt, bet kā tie cilvēki iedomājas bērnu aizvešanu/paņemšanu, ja atdod pie ieejas? O.k. 1.stāva grupiņām ar tiešo āra izeju vienkāršāk, vecāks iekšā neiet, atdod pie durvīm (muhaha, es tiešām labi iztēlojos kā tas būs, esam jau daudz ko piedzīvojuši), bet kā?! Cik tad tos papildus darbiniekus viņi pieņems katram rītam? Īpaši ap tiem pēc 8 iem, kad auklīte sāk likt visu brokastīm, jau slaukot puņķus un dibesnus, kad reizē nāk lielākā daļa cilvēku. Un ko ar vakaru, ja parasti auklīte ir tikai līdz 16? Visi citi mazpadsmit vai divdesmit bērni tikmēr savvaļā vai kā mums tur šad tad bija - rāmi sēdēs uz dīvāna skatoties multeni? Kas viņus ģērbs? Nāksies arī ārā iet katru dienu visām grupām vismaz vakarā, nebūs vairs atrunu, jo izrādīsies, ka šis Sīzifa darba tomēr drusku vieglāks kā alternatīva.
Es par šo iedomājos un mani vairs neuztrauc ka jāved uz diviem dažādiem korpusiem, šajā raskladā jeibogu vienkāršāk ja puslīdz pazīst personālu, bet no domas, ka pašai kkas jēdzīgs jādara vai jāturpina mācīties, šādā aspektā tomēr šķebina vairāk kā parasti.lol

Comments

Posted by: bumsiic ([info]bumsiic)
Posted at: 22. Jūlijs 2020, 12:38

Kāds labs cilvēks iedeva izlasīt to rakstu, par kuru ir cepiens...
Nu...es esmu tikai par to, ka bērnus saņem un atdot rotaļu laukumos. Pretējā gadījumā joprojām notiek cīniņš iestādēs ar skolotājām par pastaigu organizēšanu. IZM, acīmredzot, nekad nav bijusi pirmsskolas iestādē, jo maiņas apavai tur jau šobrīd un pēdējos piecpadsmit gadus IR bijuši obligāti. Un mīkstie un tekstila segumi jau IR jānovāc infekciju gadījumā! Lūk par ko es brīnos...par gultām un ēdināšanu...tas ir risināmi...bet es neizprotu tam jēgu...rotaļājoties šis kontakts ir ciešāks.:)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 22. Jūlijs 2020, 13:17

Ai, par to ministriju es vairs pat neizbrīnos. Nav maizes, lai ēd kūkas! Līmenis. Tā naivi ceru, ka vismaz pašvaldības ietvaros varētu kas drusku uzlaboties, jo nu, ir kandidāti ar bērniem šajā vecumā un Ideāliem, moš nebūs tādi, kas speciāli izvēlas tikai privātu dārziņu ar tādu pedagoģiju, kas tagad modē, bet nu mūsu bd iet arī viena šībrīža čiekura bērni, tad nu redzēsim.
Par tām pastaigām arī - laukumos ir tumšs. Jāatceras uzrakstīt iesniegumu lai uzliek vēl kādu laternu, jo vienas grupas audzinātājas ārā iet tiešām katru dienu, pat vairākkārt, bet tumšajā sezonā mazie laukumi apgaismoti jaunajam korpusam, vecajā korpusā iet vai nu uz sporta laukumu vai citu izgaismotu, ja tai grupai pašiem nevajag. Kas notiek vecos parastos dārziņos es pat nevaru iedomāties, es jau smejoties audzītei ierosināju sapirkt visiem lukturīšus.
To ēdināšanu gan arī varētu pārkārtot mazajām grupām ātrāk, viņiem grūti sagaidīt, un kāpēc vajag visus tos maksas pulciņus es neizprotu, ja tādēļ pēkšņi nevar pēcpusdienā iet ārā vai spēlēties vai galu galā vienkārši darīt to, kas bd jādara.

Ir jau arī ārzemēs ar aukstāku klimatu veiksmīgi piemēri ar bd kur pat guļ ārā un ne tikai meža bērnu dārzā, bet arī tādā parastā

Posted by: bumsiic ([info]bumsiic)
Posted at: 22. Jūlijs 2020, 13:40

Apgaismojums ir atkarīgs arī no pašvaldības. Jo zinu, ka ir vadītājas, kuras gadiem ilgi cīnās...
Par ēdināšanu - noteikti jāskatās, lai bērns uz mutes neiekrīt boršķā (un ir tā bijis!Momentā, kad šo ķēru mainīju mazajiem ēdināšanu. Nospļauties man, cik reizes vadītājai jāparaksta tas papīrs!) Jāatceras, ka ir mazuļi, kuri atnāk uz dārzu kopā ar audzinātāju. Īpaši ārpus Rīgas novados, jo vecākiem jādodas tālāk uz darbu(to var saprast taču).
Par pulciņiem ... tā IR naudas lieta...un neticēsi, bet zinu, ka Ikšķilē mēs gluži pretēji vecākiem skaidrojām, ka bērniem nodarbību laikā JAU ir slodze! Un bērniem IR jārotaļājas! Tu esi Lieliska mamma! Paldies Tev!

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 22. Jūlijs 2020, 13:50

Lieliska neesmu, drīzāk tā - ar Dievu uz pusēm daļu laika gana laba, diemžēl daļu arī pilnīgi psiha.

20 Lasīt komentārus piebilst