porcelāna lellīte [userpic]

17. Oktobris 2019 (07:54)
Tags:

pag.nedēļā bērni bija slimi. nu labi - slimi ta slimi. grūti, protams. divas nedēļas pirms tam viens no bd mājās nākot protestējot izģērbās. nu tā, ka līdz kreklam, demonstratīvi velk nost drēbes (cimdus, cepuri, pufaiku, flīsa jaku) un met uz asfalta. kliedzot, protams. kad vnk klusi paņēmu un visi lēnām gājām māju virzienā, nekomentējot pašu faktu, atstājās. nedēļu vēlāk aktuāla bija kliegšana sastingstot un vnk nekustoties. beidzās tas viss, protams, ar to, ka to kliedzēju stiepu uz pleca, abiem pārējiem raiti, brīžiem bēdīgi un skaļi, tipinot līdzi. tas bija no rītiem. tajā nedēļā pirms saslima visi, viens pie niķiem mērķtiecīgi gāja lekt uz braucamās daļas. pat ja jāpaiet gabaliņš un jāizspraucas starp mašīnām. otrs sīkais tikmēr labākajā gadījumā stāvēja uz vietas un brēca, sliktākajā brēcot gāja pretējā virzienā (visbiežāk vnk apcērtoties un ejot tajā no kurienes atnācām). kad biju jau novesta, bieži vienu stiepu, otru aiz rokas teciņiem vilku līdzi (jo jāpaiet kamēr pati fiziski varu to izturēt) un lielākais brēca nopakaļus, ka tik ātri viņš nevar. pie nosodošajiem skatieniem jau esmu pieradusi. baidos, protams, no pārrunām ar iestādēm (paldiez vecās kaimiņienes, es jūs mūžam atcerēšos), bet ko darīt - bērnu kliedzošu vilkt aiz rokas tīri objektīvi ir labāk nekā ja to pašu bērnu notriec mašīna.
vakar sasniedzām jaunus augstumus. daļai garāmgājēju bija jautri. jo nu vienā mirklī (ne pārāk tālu no bd) vecākais paziņoja, ka viņam sāp sāni. un tad, ka vajag kakāt, mammu man ļoti ļoti vajag kakāt. bd it kā tuvu, bet jāiet pāri ieliņai ar intensīvu satiksmi, pati bd wc tik maza, ka mums visiem 4 tur iekšā fiziski nav vietas, līdz tam vēl vārti un durvis ar kodu, karoče mājās gandrīz ātrāk. turklāt ja viņi tur iepriekš nav kārtojušies, bērni ļoti bieži paskatās uz to svešo podu un paziņo, ka tur nečurās, labāk zālītē. saku, lai ciešas, sagrābju vienu sālsstabu (jo mēs aizgājām uz to pusi, kur viņa negribēja un neaizgājam pa to celiņu, pa kuru viņa gribēja. āāāājbažubažu), steidzinu otru, saprotu, ka nebūs, grābju aiz rokas un skrienam (cik nu tā var paskriet). protams, ka tieši tajā posmā kur ietve ir pavisam blakus brauktuvei un tiklīdz atslābst tvēriens tā cilvēks protestā airējas tur, kur mašīnas (jo nu zin taču, ka nedrīkst). tad nu diezgan daudziem cilvēkiem reāli uzlaboju vakaru un izvilināju smaidus visa tāda sakarsusi, izbesījusies aiz katras rokas velkot kliedzošu bērnu skaļi (jo sirēnas taču), mierīgi skaidrojot, ka jāsteidzas mājās, jāiet ātri, uz dzeltenās trubas laukumu mēs neiesim, jo brālim vajag kakāt. nr.1 grib kakāt, tādēļ mums jāsteidzas uz mājām.
labi, ka pa ceļam poliklīnika, vismaz bikses palika sausas un tīras. post factum jau gājām laipni, saticīgi, mierīgi un lēni
mājās ienākot man ļoti ļoti gribējās iedzert vīnu

Comments

Posted by: austra ([info]au)
Posted at: 17. Oktobris 2019, 09:32

es vienu reizi nesu šitā Ūpi un man pretējās mājas kaimiņš uz mums noskatījās un tik fantastiski ironiski, bet saprotoši noteica - "ak, laimīgais bērnības laiks!"

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 17. Oktobris 2019, 09:36

Mani mierina doma, ka tantītes, kas pie narvīša tirgo štruntus ir manā pusē :D un viņas ir redzējušas visu, arī to kā bērns izrāvies no rokas, aizskrien un uzlec uz zebras kad sen vairs nav zaļais. Tad gan satiksmes nebija, vienalga drusku nosirmoju

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 17. Oktobris 2019, 10:13

Āwwww :D

Posted by: putnu novērotājs ([info]_re_)
Posted at: 17. Oktobris 2019, 10:14

oboioboi, izturību! labā ziņa, vēl kādi 3 gadi un būs vieglāk. ja Tu vēl būsi pie veselā saprāta un spēsi to novērtēt

Posted by: smille ([info]smille)
Posted at: 17. Oktobris 2019, 10:15

cik tev ir meitenēm?

Mēs ļoti ilgi gājām ar kādu transporta līdzekli (ratiem), jo tad vismaz viens ir pie vietas. Varbūt var vieglos ratus ar kāpsli (dažiem ir iebūvēts, piem Peg Perego Plikko un arī dažiem citiem esmu manījusi).

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 17. Oktobris 2019, 11:09

pēc 2 ned. būs 3 gadi. ratus nelietoju jau no ziemas, jo tas bija pārāk sarežģīti - smagi, grūti manevrēt, vietas liftā ļoti maz, trotuāri, apmales šausmīgas, turklāt tas ceļš līdz bd nav garš, bet tur ļoti daudz platu vietu, kur mašīnas brauc pat no 5 pusēm, mēs ejam ļoti lēnu, jo rūpīgi jāseko līdz, līdz ar to jāskatās arī uz tiem ceļiem, kas pieved šiem 5 virzieniem, plus vēl gājēji velobraucēji, skrejritenisti, tantes ar štokiem, pieparkots. un vieni rati nav variants ja es negribu lai ķīviņi aiziet nemitīgā vardarbībā ar miesas bojājumiem. tā kā lifts mazs un viņi nepaliks vienā vietā mierīgi gaidīt, kamēr nonesu pa trepēm, arī divvietīgais velosipēds nav variants. sīkos uzlikt uz riteņiem ir bezcers, jo nemāk uzvesties, bet aiziešana un atnākšana jau ar kājām, ir gana riskanta

Posted by: only after dark ([info]tvarj)
Posted at: 17. Oktobris 2019, 10:30

es šādu skatu, kad Lūcija vēl gāja b/d, redzēju arī gandrīz katru rītu pie mūsu dārziņa. kombo tāds pats kā tev - vecāks brālītis un dvīņu māsiņas. kamēr katru izdabū no mašīnas laukā un tad kā nu kuro reizi visi bļaudami vai tikai viens lēnām gāja uz vārtiņiem un tālāk uz grupiņu :) mukt gan par laimi vēl neviens nemēģināja, varbūt bija pārāk maziņi vēl.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 17. Oktobris 2019, 11:12

jā, mani mierina doma, ka ir dvīņu mammas kas centrā dzīvojot no ratiem atsakās kad bērniem ir ~4,5 g. bet man te tādi rati vienkārši fiziski visu sarežģī vēl vairāk, līdz ar to tas nav sakarīgs variants

bet nu bija diezgan episki ka visi vispirms paskatās, pa gabalu nošausminās un pēc tam reāli ierēc, jo dzird ka es pa vidu bļaušanai skaidroju 'jāiet ātri, jo viņš grib kakāt, laidīšu vaļā iesi pati ātri?' 'nēēēēēē, gribu lāāāukumūuuu'!' :D

Posted by: zveers ([info]lauwa)
Posted at: 17. Oktobris 2019, 12:48

Kopš man ir bijuši mazi bērni (vairāki reizē!), es vairs nešausminos par pavadiņām mazuļiem, vismaz droši, ka neizskries uz ceļa! Ir tādas foršas, kā mugursomiņas.
Bet nu turies, tas pāries! Ir briesmīgi, bet vienā brīdī aptver ka viss, tā vairs nav un tas ir beidzies (un sācies cits šits).
Mums dārziņā arī ir viens šāds komplekts. Arī ir novērots, ka viena dvīnīte guļ sniega kupenā un nav paceļama jo lokās kā zutis, otra iet nepareizā virzienā un pāris gadu vecāks puiks tipina uz māju pusi, reāl vajag 3 mammas uzreiz! Apbrīnojama izturība tām dvīņummmām.

9 Lasīt komentārus piebilst