porcelāna lellīte [userpic]

gastronomisks izmisums

22. Oktobris 2017 (17:13)

ciba, glāb! man vajag tiešām muļķudrošu, vēlams ne visu dienu prasošu recepti kūkai bez cepšanas un piena (sviestu var). vēlams tādu, kuru var dot jau daudzveidīgi ēdošām sīcītēm. var ar želatību, bet tad pa punktiem jāraksta ko kā ar to darīt, jo želejas nekad neesmu taisījusi, teorētiski der arī pa slāņiem sasaldējamās

pagaidām domāju moš pamatnē smilšu mīklas vietā samočīt cepumus+sviestu un pa virsu, nezinu, banānu ar kakao? nekādu baigi sarežģīto sastāvdaļu mājā nav, der lietas, kas ir pieejamas standarta mazajos veikalos, jo vajag otrdienai, ja nu kāds atnāk ciemos

Comments

Posted by: Ūūlę ([info]chimera)
Posted at: 22. Oktobris 2017, 17:19

ir tikai viena kūka, ko es taisu, jo tur vispār nav ko taisīt, un tā ir ineses tk ābolu kūka.

http://klab.lv/users/inese_tk/968329.html

vēl viņai bija banānu kūka, kur nebija ko taisīt, pag...

Posted by: Ūūlę ([info]chimera)
Posted at: 22. Oktobris 2017, 17:22

http://klab.lv/users/inese_tk/842216.html

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 22. Oktobris 2017, 17:29

viņas receptes man ļoti patīk, bet man nav cepenes un vnk sacept pankūkas jau zinu, ka nebūs iekšā. un tās divas sasaldējamās kuras mēģināju man nesanāca, līdz ar to man tiešām vajag kaut ko reāli muļķudrošu, es pato toreiz visu darīju kā nākas, bet kkas aizgāja greizi

Posted by: Ūūlę ([info]chimera)
Posted at: 22. Oktobris 2017, 17:33

ir kūkas, ko var dabūt gatavas ne cepenē un ne sasaldējot? :O

pasekošu šim ierakstam.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 22. Oktobris 2017, 17:39

ir. G_V tēta draudzene atveda tādu, kur bija cepumi+sviests pamatnē, uz tās augļi (konservēti persiki?) un tam pa virsu saldā krējuma+želatīna krems. droši vien želatīnu var aizstāt ar agaragaru un pienu ar kko citu, bet es pagaidīšu - moš kāds ieteiks tiešām labu un muļķudrošu recepti. liek ledusskapī uz 4? 6? stundām un ēd. var rotāt ar augļiem vai kko uzbērt pa virsu

var jau arī sasaldējamu - jāpamēģina atkal. a ja nu sanāk

Posted by: Strēlniece ([info]str)
Posted at: 22. Oktobris 2017, 17:57

tipa šokolādes desu, liec tortes formā, aplej ar šokolādi

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 22. Oktobris 2017, 18:00

Jogurta želejas, gatavo pēc instrukcijas uz paciņas, no zortes uz zorti atšķiras un izmanto svarus šķidrumu mērīšanai, nevis 'uz actiņu būs labi'. Ar 'uz aci būs labi' muļķudroša želejas recepte nesanāk.

Tas šķidrums (caurspīdīgs! bet drīkst būt krāsains un saldināts, ne tīrs ūdens) kurā tiks veikta želatīna briedināšana un pēc tam kausēšana, arī ir jāieskaita pilnajā masā. Uztaisi bāzi, uzbriedini un ūdens peldē izkausē želatīnu (ūdens pelde ar bērniem... nezinu kā to dara bez indukcijas plīts, bet nu man vispār atrašanās mājās ar mazāk kā 1 pieaugušo uz katru zem 3 gadiem esošo bērnu liekas mission impossible ar krievu ruleti). Kad želatīns izkusis, tad to ielej (istabas temperatūras vai siltākā, NE no ledusskapja izņemtā) masā intensīvi maisot, lai želatīns nesaiet kunkuļos. (Siltāka pamatmasa=mazāks kunkuļu risks).
Ledusskapī (ne saldētavā), un atstāj mierā.
Ja jogurtu nevar, taisa želejas kūkas arī no krēmsieriem (zemeņu šarloti vari paskatīties kā bāzi, taisīt ar ievārījumu nevis īstām zemenēm). Ja nevar arī krēmsierus, tad nav ne jausmas.


Vēl mazo bērnu māmiņu klasika ir skudrupūznis.
Ko nevajag ne cept ne saldēt (ledusskapī jā, saldētavā nē).. bet tur kondensētais piens. https://narrativeofbeauty.com/2016/08/05/varita-iebiezinata-piena-kuka-skudru-puznis-atra-vienkarsa-un-garsiga-recepte/ - kā vispārīgā recepte, bet neviens jau netaisa pēc receptes. Bez cepumiem pildījumam klāt var likt rozīnes, marmelādi, kas nu patīk). Droši vien ir kaut kāda vegānu versija kur kondensētā piena vietā liek kokosriekstu piena cieto frakciju, bet tas vairs nebūs mazais veikaliņš un muļķudroši... ja kondensētais piens ir nono tad nezinu.

Banoffee ir variācija par to pašu, tikai vēl klāt nāk banāns. Ar banānu vien... nezinu, tiešām bēdīti.

Kūkas taisa arī multivarkās, ja nejauši ir tāda. Un ir vesela kategorija 'skillet cookies' - bet tā nav kūka un es tādus patiesībā neesmu mēģinājusi, tikai domājusi par tēmu.

Pankūkas no balticovo pankūku maisījuma ir reāli ātras un labas. Un bez piena, bez glutēna utml.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 22. Oktobris 2017, 18:07

o! peldies, kad šitā uzraksta, izklausās pat paceļami.

nu nav tā, ka nevar pienu, bet labāk bez jo tad bērns varētu ēst cik grib, citādāk jau šobrīd pumpains, ja bez piena, droši ēstu arī sīces un bez banāna man vnk nekas cits nenāca prātā - radošā krīze :D

droši vien jau var banānu ar citronu un tad avokado ar kakao

ai, beigās gan jau sataisīšu vnk bubertu ar ķīseli :D vai, nezinu, 'augļu salātus' ar augu putukrējumu

Posted by: Lelde ([info]sieviete_tanks)
Posted at: 22. Oktobris 2017, 18:40

Kolēğe nesen stāstija par siupervienkāršu prjaņiky kūku, kas nezinātājam garšojot pēc medus kūkas.
http://www.tortesunkukas.lv/prjaniku-torte-ar-bananiem/

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 22. Oktobris 2017, 19:13
taisni kā es

vakar cepām, ideāla gadījumiem, ja vajag ātri -
glāze miltu + glāze mannas + glāze cukura + t.karote vaniljas cukura + t.karote cepamā pulvera samaisa, ber pannā kārtās ar sarīvētiem āboliem t.i kārtiņa miltu maisījuma, kārtiņa sarīvētu ābolu, es tiem āboliem iemetu arī pa medus pļeckai un kanēli, bet var nelikt. Visam pa virsu uzrīvē 100 g sviesta un liek 30 - 35 min. cepties. Ēd ar saldējuma bumbu un laizās :)

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 22. Oktobris 2017, 19:21
taisni kā es

oi, atvainojos, neizlasīju, ka tev nav cepenes
vēl ir variants - veikala gatavais biskvita aplis vai vafeļu loksnes, vai Selgas cepumi (mazā veikaliņā arī mēdz būt) un kremam iebiezinātais piens + sviests (garšo kā vārītais krems)un pa vidu kādi augļi - kivi, banāns utt.

Posted by: -- ([info]ripp)
Posted at: 22. Oktobris 2017, 22:40

gan jau par vēlu, bet muļķudroša un bez cepšanas ir banoffee. karameles vietā ņem vārītu iebiezināto pienu.

vēl ir tiramisu, bet tur ir jēlas olas.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 22. Oktobris 2017, 22:47

iebiezinātais piens neder. nav par vēlu, man vajag (teorētiski) 2dien, bet ja daudz ideju, tad noderēs dzimšanas dienām un valsts svētkiem un vispār kamēr nav cepeškrāsns

kad iemācīšos darboties ar želatīnu, taisīšu krāsainas želejkūkas :D

Posted by: -- ([info]ripp)
Posted at: 22. Oktobris 2017, 22:50

žēl. jo tā ir viena nāvīgi trekna un salda, bet viegli pagatavojama un garšīga kūka.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 22. Oktobris 2017, 22:53

es zinu, es tādu ēm cepu :D vēl stc baigi labs deserts ir kkādi augļi (zemenes, bet var arī citus)+zefīrs+putukrējums, var papildināt ar bezē cepumiem. viegli un ātri un ņamma
bet es ideāli gribētu tādu ko arī sīcēm var dot

Posted by: katze ([info]katze)
Posted at: 23. Oktobris 2017, 03:38

mans monamūrs, ko atklāju estijā, ir pulverveida želatīns (pieņemu, ka atrodams arī šeit), ko var vienkārši iejaukt uzsildītā jebkamā (es gan haltūrēju un reizēm maisu arī nesildītā)- sulā, jogurtā, kompotā, siera kūkas masā. nekās briedināšanas, ūdens peldes utt. ieber, drusku samaisa, lai nav kunkuļu un liek ledusskapī. priekš kūkas apakšējai kārtai var cepumus ar kausētu sviestu vai riekstus un dateles samalt, samīcīt kopā un tamlīdzīgi.

16 Lasīt komentārus piebilst