22. Oktobris 2017
Jogurta želejas, gatavo pēc instrukcijas uz paciņas, no zortes uz zorti atšķiras un izmanto svarus šķidrumu mērīšanai, nevis 'uz actiņu būs labi'. Ar 'uz aci būs labi' muļķudroša želejas recepte nesanāk.
Tas šķidrums (caurspīdīgs! bet drīkst būt krāsains un saldināts, ne tīrs ūdens) kurā tiks veikta želatīna briedināšana un pēc tam kausēšana, arī ir jāieskaita pilnajā masā. Uztaisi bāzi, uzbriedini un ūdens peldē izkausē želatīnu (ūdens pelde ar bērniem... nezinu kā to dara bez indukcijas plīts, bet nu man vispār atrašanās mājās ar mazāk kā 1 pieaugušo uz katru zem 3 gadiem esošo bērnu liekas mission impossible ar krievu ruleti). Kad želatīns izkusis, tad to ielej (istabas temperatūras vai siltākā, NE no ledusskapja izņemtā) masā intensīvi maisot, lai želatīns nesaiet kunkuļos. (Siltāka pamatmasa=mazāks kunkuļu risks).
Ledusskapī (ne saldētavā), un atstāj mierā.
Ja jogurtu nevar, taisa želejas kūkas arī no krēmsieriem (zemeņu šarloti vari paskatīties kā bāzi, taisīt ar ievārījumu nevis īstām zemenēm). Ja nevar arī krēmsierus, tad nav ne jausmas.
Vēl mazo bērnu māmiņu klasika ir skudrupūznis.
Ko nevajag ne cept ne saldēt (ledusskapī jā, saldētavā nē).. bet tur kondensētais piens. https://narrativeofbeauty.com/2016/08/0
Banoffee ir variācija par to pašu, tikai vēl klāt nāk banāns. Ar banānu vien... nezinu, tiešām bēdīti.
Kūkas taisa arī multivarkās, ja nejauši ir tāda. Un ir vesela kategorija 'skillet cookies' - bet tā nav kūka un es tādus patiesībā neesmu mēģinājusi, tikai domājusi par tēmu.
Pankūkas no balticovo pankūku maisījuma ir reāli ātras un labas. Un bez piena, bez glutēna utml.