porcelāna lellīte [userpic]

gastronomisks izmisums

22. Oktobris 2017 (17:13)

ciba, glāb! man vajag tiešām muļķudrošu, vēlams ne visu dienu prasošu recepti kūkai bez cepšanas un piena (sviestu var). vēlams tādu, kuru var dot jau daudzveidīgi ēdošām sīcītēm. var ar želatību, bet tad pa punktiem jāraksta ko kā ar to darīt, jo želejas nekad neesmu taisījusi, teorētiski der arī pa slāņiem sasaldējamās

pagaidām domāju moš pamatnē smilšu mīklas vietā samočīt cepumus+sviestu un pa virsu, nezinu, banānu ar kakao? nekādu baigi sarežģīto sastāvdaļu mājā nav, der lietas, kas ir pieejamas standarta mazajos veikalos, jo vajag otrdienai, ja nu kāds atnāk ciemos

Comments

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 22. Oktobris 2017, 18:00

Jogurta želejas, gatavo pēc instrukcijas uz paciņas, no zortes uz zorti atšķiras un izmanto svarus šķidrumu mērīšanai, nevis 'uz actiņu būs labi'. Ar 'uz aci būs labi' muļķudroša želejas recepte nesanāk.

Tas šķidrums (caurspīdīgs! bet drīkst būt krāsains un saldināts, ne tīrs ūdens) kurā tiks veikta želatīna briedināšana un pēc tam kausēšana, arī ir jāieskaita pilnajā masā. Uztaisi bāzi, uzbriedini un ūdens peldē izkausē želatīnu (ūdens pelde ar bērniem... nezinu kā to dara bez indukcijas plīts, bet nu man vispār atrašanās mājās ar mazāk kā 1 pieaugušo uz katru zem 3 gadiem esošo bērnu liekas mission impossible ar krievu ruleti). Kad želatīns izkusis, tad to ielej (istabas temperatūras vai siltākā, NE no ledusskapja izņemtā) masā intensīvi maisot, lai želatīns nesaiet kunkuļos. (Siltāka pamatmasa=mazāks kunkuļu risks).
Ledusskapī (ne saldētavā), un atstāj mierā.
Ja jogurtu nevar, taisa želejas kūkas arī no krēmsieriem (zemeņu šarloti vari paskatīties kā bāzi, taisīt ar ievārījumu nevis īstām zemenēm). Ja nevar arī krēmsierus, tad nav ne jausmas.


Vēl mazo bērnu māmiņu klasika ir skudrupūznis.
Ko nevajag ne cept ne saldēt (ledusskapī jā, saldētavā nē).. bet tur kondensētais piens. https://narrativeofbeauty.com/2016/08/05/varita-iebiezinata-piena-kuka-skudru-puznis-atra-vienkarsa-un-garsiga-recepte/ - kā vispārīgā recepte, bet neviens jau netaisa pēc receptes. Bez cepumiem pildījumam klāt var likt rozīnes, marmelādi, kas nu patīk). Droši vien ir kaut kāda vegānu versija kur kondensētā piena vietā liek kokosriekstu piena cieto frakciju, bet tas vairs nebūs mazais veikaliņš un muļķudroši... ja kondensētais piens ir nono tad nezinu.

Banoffee ir variācija par to pašu, tikai vēl klāt nāk banāns. Ar banānu vien... nezinu, tiešām bēdīti.

Kūkas taisa arī multivarkās, ja nejauši ir tāda. Un ir vesela kategorija 'skillet cookies' - bet tā nav kūka un es tādus patiesībā neesmu mēģinājusi, tikai domājusi par tēmu.

Pankūkas no balticovo pankūku maisījuma ir reāli ātras un labas. Un bez piena, bez glutēna utml.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 22. Oktobris 2017, 18:07

o! peldies, kad šitā uzraksta, izklausās pat paceļami.

nu nav tā, ka nevar pienu, bet labāk bez jo tad bērns varētu ēst cik grib, citādāk jau šobrīd pumpains, ja bez piena, droši ēstu arī sīces un bez banāna man vnk nekas cits nenāca prātā - radošā krīze :D

droši vien jau var banānu ar citronu un tad avokado ar kakao

ai, beigās gan jau sataisīšu vnk bubertu ar ķīseli :D vai, nezinu, 'augļu salātus' ar augu putukrējumu

16 Lasīt komentārus piebilst