gastronomisks izmisums
ciba, glāb! man vajag tiešām muļķudrošu, vēlams ne visu dienu prasošu recepti kūkai bez cepšanas un piena (sviestu var). vēlams tādu, kuru var dot jau daudzveidīgi ēdošām sīcītēm. var ar želatību, bet tad pa punktiem jāraksta ko kā ar to darīt, jo želejas nekad neesmu taisījusi, teorētiski der arī pa slāņiem sasaldējamās
pagaidām domāju moš pamatnē smilšu mīklas vietā samočīt cepumus+sviestu un pa virsu, nezinu, banānu ar kakao? nekādu baigi sarežģīto sastāvdaļu mājā nav, der lietas, kas ir pieejamas standarta mazajos veikalos, jo vajag otrdienai, ja nu kāds atnāk ciemos
Jogurta želejas, gatavo pēc instrukcijas uz paciņas, no zortes uz zorti atšķiras un izmanto svarus šķidrumu mērīšanai, nevis 'uz actiņu būs labi'. Ar 'uz aci būs labi' muļķudroša želejas recepte nesanāk.
5/varita-iebiezinata-piena-kuka-skudru-p uznis-atra-vienkarsa-un-garsiga-recepte/ - kā vispārīgā recepte, bet neviens jau netaisa pēc receptes. Bez cepumiem pildījumam klāt var likt rozīnes, marmelādi, kas nu patīk). Droši vien ir kaut kāda vegānu versija kur kondensētā piena vietā liek kokosriekstu piena cieto frakciju, bet tas vairs nebūs mazais veikaliņš un muļķudroši... ja kondensētais piens ir nono tad nezinu.
Tas šķidrums (caurspīdīgs! bet drīkst būt krāsains un saldināts, ne tīrs ūdens) kurā tiks veikta želatīna briedināšana un pēc tam kausēšana, arī ir jāieskaita pilnajā masā. Uztaisi bāzi, uzbriedini un ūdens peldē izkausē želatīnu (ūdens pelde ar bērniem... nezinu kā to dara bez indukcijas plīts, bet nu man vispār atrašanās mājās ar mazāk kā 1 pieaugušo uz katru zem 3 gadiem esošo bērnu liekas mission impossible ar krievu ruleti). Kad želatīns izkusis, tad to ielej (istabas temperatūras vai siltākā, NE no ledusskapja izņemtā) masā intensīvi maisot, lai želatīns nesaiet kunkuļos. (Siltāka pamatmasa=mazāks kunkuļu risks).
Ledusskapī (ne saldētavā), un atstāj mierā.
Ja jogurtu nevar, taisa želejas kūkas arī no krēmsieriem (zemeņu šarloti vari paskatīties kā bāzi, taisīt ar ievārījumu nevis īstām zemenēm). Ja nevar arī krēmsierus, tad nav ne jausmas.
Vēl mazo bērnu māmiņu klasika ir skudrupūznis.
Ko nevajag ne cept ne saldēt (ledusskapī jā, saldētavā nē).. bet tur kondensētais piens. https://narrativeofbeauty.com/2016/08/0
Banoffee ir variācija par to pašu, tikai vēl klāt nāk banāns. Ar banānu vien... nezinu, tiešām bēdīti.
Kūkas taisa arī multivarkās, ja nejauši ir tāda. Un ir vesela kategorija 'skillet cookies' - bet tā nav kūka un es tādus patiesībā neesmu mēģinājusi, tikai domājusi par tēmu.
Pankūkas no balticovo pankūku maisījuma ir reāli ātras un labas. Un bez piena, bez glutēna utml.