kā tā garšīgi uztaisīt mežacūku? nekad neesmu to darījusi, pagaidām ir doma likt spiediena katlā ar sīpolu un burkānu, nu tāpat kā parastai cūkgaļai. un cik ilgi jāsutina lai var droši ēst gan paši gan todleris?
kā tā garšīgi uztaisīt mežacūku? nekad neesmu to darījusi, pagaidām ir doma likt spiediena katlā ar sīpolu un burkānu, nu tāpat kā parastai cūkgaļai. un cik ilgi jāsutina lai var droši ēst gan paši gan todleris?
Posted by: sajūtu cilvēks (vacatio)
Posted at: 11. Septembris 2017, 12:49
|
nē, neviens taču nav TIK neprātīgs, lai gatavotu nepārbaudītu mežacūku!!?
Posted by: bobijs varenais šāvējs (glam_our)
Posted at: 8. Septembris 2017, 08:59
|
man ir spiediena katls, bet es tajā nekad neesmu gatavojusi gaļu (izņemot buljonu), redzu kulinārijas šovos, ka cilvēki to dara, jau sen domāju, ka jāpameklē kāda recepte, varbūt tev ir kādi tips&tricks iesācējam?
Posted by: porcelāna lellīte (neraate)
Posted at: 8. Septembris 2017, 09:05
|
nav. nekad neesmu to darījusi :D bet šajā mājsaimniecībā to dara ar pupām, t.sk. cūku un sarkanajām bietēm
Posted by: crescendo (crescendo)
Posted at: 8. Septembris 2017, 09:39
|
Trihinellu dēļ medījumu gaļu pirms pagatavošanas ieteicams būtu sagriezt nelielos gabaliņos un kārtīgi termiski apstrādāt 2 līdz 2,5 stundas. Meža cūkas gaļas sasaldēšana, žāvēšana, gaļas marinēšana neiznīcina trihīnas.
Ja uz trihinellām pārbaudīta, tad taisi kā gribi, ņem vērā, ka būs sīkstāka par cūķi parasto, bet ja tāpat noved līdz pulled pork stadijai (tam gan vajag neskopoties ar buljonu un mērcīti), tad tam nav nozīmes.
Esmu ēdusi kotletēs.
Tā kā meža gaļa liesa, tad krietni jāliekot speķis klāt.
Sutināšana - jā, īpaši, ja gaļa nav vesta pārbaudīt.