porcelāna lellīte [userpic]

7. Septembris 2017 (23:21)

kā tā garšīgi uztaisīt mežacūku? nekad neesmu to darījusi, pagaidām ir doma likt spiediena katlā ar sīpolu un burkānu, nu tāpat kā parastai cūkgaļai. un cik ilgi jāsutina lai var droši ēst gan paši gan todleris?

Comments

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 8. Septembris 2017, 09:39

Trihinellu dēļ medījumu gaļu pirms pagatavošanas ieteicams būtu sagriezt nelielos gabaliņos un kārtīgi termiski apstrādāt 2 līdz 2,5 stundas. Meža cūkas gaļas sasaldēšana, žāvēšana, gaļas marinēšana neiznīcina trihīnas.

Ja uz trihinellām pārbaudīta, tad taisi kā gribi, ņem vērā, ka būs sīkstāka par cūķi parasto, bet ja tāpat noved līdz pulled pork stadijai (tam gan vajag neskopoties ar buljonu un mērcīti), tad tam nav nozīmes.

5 Lasīt komentārus piebilst