porcelāna lellīte [userpic]

15. Septembris 2016 (11:35)

kā bez baigās pavārmākslas apēst kiplokus un sīpolus? balssaišu pārpūlēšana un gulšņāšana uz grīdas rezultējusies laringītā. neko negribas, viss riebjas, būtu labi apēst tos ķiplokus un sīpolus, bet nav iekšā taisīt pikanto drāzeņu biezzupu, nav spēka iet līdz veikalam. un vispār man trūkst servisa 'mājas ēdienu piegāde' kad tu pasūti un tev atved, piemēram, divus litrus žāvētu augļu ķīseļa, rauga pankūkas un, nezinu, vistas zupu milzīgā grāpī

Comments

Posted by: Antuanete ([info]antuanete)
Posted at: 15. Septembris 2016, 11:41

Es ķiplokus spēju patērēt tikai ar rupjmaizi un žāvētu speķi.

Posted by: zivs ([info]zivs)
Posted at: 15. Septembris 2016, 11:51

Nu ja. Man speķis nederētu, bet ieteiktu to pašu.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 15. Septembris 2016, 11:58

man ilgu laiku garšoja tikai ķiploki. ne sīpoli ne lociņi. man atkal patīk visādas mērces ar ķiplokiem. nu tur krējums un zaļumi+ķ, ķiplokmaizītes, plānas šķēlītes uz aknu pastētes maizītes. ja saņemšos, sajaukšu drusku sviestu ar ķ.lai var zieķēt uz maizes. turklāt ķ.ir vairāk ēterisko eļļu, kas izdalās caur elpceļiem, tādēļ sanāk dubulta iedarbība - izsvēpē baciņus pa tiešo

Posted by: Princese Zeltīte ([info]elina)
Posted at: 15. Septembris 2016, 11:59

ķiplokus vislabāk ierīvēt pie tomātiem ar krējumu. garšo lieliski :)

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 15. Septembris 2016, 12:14
taisni kā es

es mēdzu vienkārši sablenderēt ar tomātu un tad ar karoti izēst pie maizes

Posted by: Aranel ([info]aranel)
Posted at: 15. Septembris 2016, 12:22

Samet uz paplāte mazos gabaliņos sagrieztus cukīni vai baklažānus, vai saldos piparus, vai jebko citu un nelobītas ķiploku daiviņas (tās ar nazi nedaudz saplacini). Pārlej ar olīveļļu, pārber kādus žāvētus garšaugus un liec cepeškrāsnī, līdz dārzeņi labi mīksti. Tad ķiplokus baigi viegli notīrīt un visu var smuki sablendēt tādā kā mērcē.

6 Lasīt komentārus piebilst