Namtar ([info]namtar) rakstīja,
@ 2004-01-21 13:08:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vai tik tu neesi nekrofiils
Dzirdot vaardu nekrofiils, visdriizaak juus iedomaasities taadu onkuliiti kursh ar laapstu skraida pa kapiem un draazh mironjus. Protams tas arii ir viens no paveidiem, pie tam ljoti samaitaats un visdriizaak radies saliidzinoshi nesen. Njemot veeraa ka Griekji un arii romieshi savus mironjus nobaaza taalaak no aciim un centaas vinjiem nekjerties daudz klaat, tad diez vai vai tur bija taadi karojoshie nekrofiili daudz. Patiesiibaa nekrofiils ir cilveeks kursh miil(piekjeras) nedziivaam lietaam. Juus jau protams zinat, ka nedziivas lietas ir kautkas gaisstoshs, kas naak un iet un kuraam iisteniibaa nav nekaadas veertiibas, ja tu tici tam, ka nonaaksi kaadreiz pie engjeliishiem uz augshu. Bet piemeeram ljoti ierasti ir redzeets ka daudzi viirieshu kaartas paarstaavji, piemeeram, piekjeras savaam mashiinaam. Runaajas par taam cauraam dienaam. Knibina taas, labo arii tad kad nevaig. Vai juus esat redzeejushi ka kaads no vinjiem kaadreiz tik daudz laika veltiitu savai sievai? Shaadas nekrofiiliskas aizraushanaas var buut ljoti daudz - sievietes biezhi miil apgjeerba gabalus. Siro pa veikaliem un neparko citu nedomaa kaa tikai ieguut kaadu bluuziiti. Taa arii bez shaubaam ir nekrofiilija. Nekrofiilus var arii meegjinaat atskjirt no citiem peec aareejaam paziimeem - nekrofiils parasti ir nemieriigs kad runa nav par vinja miilamo objektu, skataas taalumaa ar trauksmainu skatu, nevar ilgi saglabaat uzmaniibu kautkam vienam, ja tas protams nav VINJA objekts. Nu un tagad padomaajat taa kaartiigi - vai tik juus neeasat nekrofiils?


(Ierakstīt jaunu komentāru)

jaa
[info]jan09
2004-01-21 16:07 (saite)
esam LJ jeb cibas, datora un Ineta fiili ;)

(Atbildēt uz šo)


[info]elina
2004-01-21 19:32 (saite)
nu ja. Es kāreiz filozofijā mācījos, ka nekrofili esot visi, kas gribot sev jaunu, skaistu mašīnu. Kā tur ir at tevi?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]namtar
2004-01-21 20:18 (saite)
Es filosofiju nemaacijos, es lasiju sporta aviizi tajaas dienaas kad man shuvaajevs kautko runaaja priekshaa, bet jaunu mashiinu es negribu:) Es patiesiibaa neko negribu, man taapat ir labi. Es tikai gribu lai mani neaiztiek ar mulkjiibaam:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]semyhr
2004-01-22 00:55 (saite)
zinko. taakaa uz sho vielu pavedinaaju tevi es, tad bish paarskatot tavu tekstu biju ljoti ruugtinaats un secinaaju, ka arii tu esi nekrofiils, jo esi piekjeeries ljoti savai piipei. neenu vispaar izskatiijies taads ljoti gaish cilveeks, bet tagad zinot, ka tu esi nekrofils es nezinu vairs kaa buut!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]namtar
2004-01-22 11:16 (saite)
Piekjeeri, zmejs, ar laapstu rokaa:) Bet nu patiesiibaa es savu piipi taa nemaz nemiilu:D Varu vinju tev paardot, leeti btv;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Tas nav pareizais vārds
(Anonīms)
2004-01-22 16:46 (saite)
Nekrofīlija drīzāk apzīmē mirušu lietu mīlēšanu. Tas, ko tu apraksti saucas fetišims.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]namtar
2004-01-22 17:53 (saite)
Varbuut tas nav pavisam preciizi, katraa zinjaa tas ir preciizaak attiecinaams tieshi uz sho probleemu ko es apskatiju. Jo, necros sengriekju valodaa noziimee - miris, nedziivs, pretstats dziivajam. Philia - miilestiiba, piekjershanaas. Taatad piekjershanaas nedziivaam lietaam) Protams biezhaak vaards necros tiek saprasts vienkaarshi kaa vaards mirt vai miris, tomeer jaatgaadina ka griekju vaardiem paarsvaraa ir vairaakas noziimes. Pie tam vaardu necrophilia nekaadaa gadijumaa nevar attiecinaat uz dzimumtieksmi pret liikjiem, taapeec ka, pirmkaart senajaa griekjijaa mirushos sadedzinaaja. Otrkaart, kad iemiileejaas Amazonju karalienee kuru bija nogalinaajis, taa netika deeveeta par necrophilia. Es pienjemu ka vaardu savienojumu nekrofiilija attiecinaat uz dzimumtieksmi pret liikjiem ir saakts tikai 19.gs. beigaas vai 20.gs. saakumaa, kad domaashana bija briivaaka un terminologjija arii. Jo vaards philia griekjiski nemaz nenoziimee miilestiibas erotisko pusi. Prieksh tam griekjiem bija vaards - eeros.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tviglis
2004-01-26 19:24 (saite)
tas ir fromms.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re:
[info]namtar
2004-01-26 20:49 (saite)
Kas ir fromms?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re:
[info]tviglis
2004-01-26 21:13 (saite)
psihologs-filozofs, kas rakstīja par mīlestību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re:
[info]namtar
2004-01-27 11:37 (saite)
Patiikami ka vel kaads domaa taa kaa es. Es gan vispaar nelasu filozofus psihologus. Chukcha nje chitatelj, chukcha pisatelj:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?